Gość: onaa IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 11:34 Witam serdecznie Mam pytanko i jak tylko ktos wie to proszę o pomoc, potrzebuję nazwę tabletek opóźniających okres (ponoć takie są) lub cokolwiek innego.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: pytanko!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.02.05, 11:51 Z tego,co wiem,okres można "opóźnić" za pomocą pigułek antykoncepcyjnych co lekarze czasem zalecają,jesli pacjentka chciałaby przesunąć termin miesiączki np.z powodu ważnej uroczystości czy wyjazdu, podczas których wolałaby uniknąć przykrych dolegliwości związanych z krwawieniem.Powinno to być skonsultowane z lekarzem,który przepisze ci odpowiednie środki i zaleci ich stosowanie.Takie "opóźnienie" powinno być jednak rozpoczęte z dużym wyprzedzeniem terminu twojej naturalnej miesiączki,ponieważ wymaga to przyjmowania pigułek przez 1 cykl i póżniej kolejnych bez robienia przerwy 7- dniowej na pojawienie się krwawienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaa Re: pytanko!!!!!! IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 12:01 Tak też myślałam, ale ja nie biorę tabletek regularnie i chodzi mi tylko o jeden raz ze względu na wyjazd, czy jest w ogóle możliwość o jakieś tabletki bez recepty i konsultacji z lekarzem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: pytanko!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.02.05, 12:29 Chyba będziesz musiała się jednak wybrać do lekarza bo inaczej chyba nie dasz rady,poza tym tak będzie dla ciebie najbezpieczniej.Wcale nie musisz brać na codzień pigułek żeby w ten sposób przesunąć okres,lekarz może ci je przepisać tylko na 2 cykle a później możesz wrócić do swojego normalnego trybu!Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaa Re: pytanko!!!!!! IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 12:33 hmm. dzięki serdeczne z tym wybraniem się może być problem, no ale skoro nie ma innego wyjścia no to trudno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: pytanko!!!!!! 09.02.05, 12:53 Wydaje mi się że są inne metody niż tabletki anty, ale pewnie też hormonalne. Bez wizyty się nie obejdzie, na pewno nie dostaniesz czegoś takiego bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: pytanko!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:59 Orgametril, doustne tabletki hormonalne przepisywane tylko przez lekarza.Stosowane m.inn.przy przesuwaniu krwawienia miesiecznego."Leczenie najlepiej rozpoczac 2 tygodnie przed przewidywanym terminem miesiaczki.....Pozne rozpoczynanie leczenia zwieksza ryzyko nieskutecznosci terapii"-jak podano w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onaa Re: pytanko!!!!!! IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 17:35 Dzieki serdeczne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś