Dodaj do ulubionych

Test!!!Bardzo pilne!!!

04.06.02, 11:00
Droga Pani doktor,
od pół roku zażywam Cilest (bardzo regularnie i bez żadnych "wpadek"
),teraz musiałam odstawić tabletki ze względów zdrowotnych - zbyt wysokie
ciśnienie. Po ostatnim opakowaniu miałam krwawienie krótsze niż zazwyczaj, 2,5
dnia. Zabezpieczamy sie dodatkowo globulkami i odbywamy stosunek przerywany,
więc chyba jest praktycznie niemożliwe, abym była w ciąży.
Jestem na tym punkcie bardzo przewrażliwiona i chciałam teraz zrobić sobie test-
2 tygodnie po ostatnim stosunku i tydzień po tym krótkim krwawieniu- ale
zażywam antybiotyk i nie wiem, czy nie mógł by on zafałszować wyniku testu.
Obserwuj wątek
    • jop Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 04.06.02, 13:23
      ka24 napisał(a):
      > Zabezpieczamy sie dodatkowo globulkami i odbywamy stosunek przerywany,
      > więc chyba jest praktycznie niemożliwe, abym była w ciąży.

Naprawdę się łudzisz, że kombinacja metod, z których jedna jest uważana za jedną
      z najmniej skutecznych, a druga za totalnie nieskuteczną, to jakiekolwiek
      zabezpieczenie?! Rany julek! Ty pytasz serio, czy trollujesz?

JoP
      • calineczka1 Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 04.06.02, 13:35
        No tez sie dziwie tym metodom. Juz bardziej skuteczna jest prezerwatywa, a
        stosunek przerywany skutkuje w przypadku, gdy chcemy miec dzidziusia.
        • kk.kk Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 04.06.02, 15:07
          metody pominmy milczeniem, bo szkoda nawet komentowac. a co do antybiotyku, to
          z tego co mi wiadomo zwiazek wykrywany przez testy ciazowe pojawia sie w moczu
          tylko w przypadku ciazy.
        • moniaag1 Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 04.06.02, 17:51
          A ja mam pytanie. Od jakiegos czasu stosujemy stosunek przerywany, bo musialam
          zrobic dluzsza przerwe w tabletkach. To juz 5 miesiac. Kochalismy sie nawet w
          moje dni plodne (tak mi sie wydaje, bo sluz byl w ilosciach mikroskopijnych).
          Obserwuje swoje cialo, odczuwam bole jajnika w polowie cyklu, no ale wlasnie
          sluzu malo, a cykl trwa ponad 30 dni.
          Sama nie wiem, jak wlasciwie sie uchowalam i dlaczego nie jestem juz w ciazy.
          Czyzby tabletki mnie tak rozregulowaly, ze moje cykle sa bezowulacyjne?
          Wlasciwie to zaczynam juz wierzyc w ten stosunek przerywany jaka metode
          antykoncepcji, no bo skoro nie ma wytrysku, to nie wierze, ze te dwa plemniki,
          ktore dostana sie do pochwy przypadkiem, beda takimi twardzielami, ze przezyja
          i mimo wszystko mnie zaplodnia.
          Jak to jest prosze powiedzcie. Na zdrowy rozum powinnam byc juz w ciazy.
          • kk.kk Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 05.06.02, 00:05
            oj, przeciez nie kazdy stosunek niezabezpieczony, nawet w dni plodne, konczy
            sie ciaza. kobiety, ktore chca urodzic, przeciez tez sie czesto chwile o ciaze
            musza "postarac".
            akurat po pigulkach plodnosc raczej wzrasta, niz spada, chyba ze wczesniej
            mialas jakies zaburzenia hormonalne [albo pochodza one z jakiegos innego
            zrodla].
            a stosunek przerywany.. tego ucza juz chyba nawet dzieci w szkole. oczywiscie
            mozesz liczyc na to, ze te "dwa plemniki" nie trafia tam, dokad zmierzaja, ale
            naprawde chcesz sie opierac na takim zalozeniu? ja tam wole byc pewna. faktem
            jest ze przed wytryskiem z czlonka wydostaja sie plemniki i faktem jest tez, ze
            w Twoim organizmie calkiem dlugo moga sie utrzymywac przy zyciu. jak chcesz
            wchodzic w to ryzyko to Twoj problem.
    • lilka1 Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 04.06.02, 16:32
      Metody anty faktycznie stosujesz dziwne, zwłaszcza po tabletkach, kiedy wzrasta
      płodność.
      Jeżeli miesiączka nie była taka jak powinna, już dawno miałaś zrobić test,
      możesz kupić dwa różne dla pewności.
      Albo badanie z krwi Beta Hcg.
      pozdrawiam
    • ka24 Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 04.06.02, 17:46
      ka24 napisał(a):

> Droga Pani doktor,
      > od pół roku zażywam Cilest (bardzo regularnie i bez żadnych "wpadek"
      > ),teraz musiałam odstawić tabletki ze względów zdrowotnych - zbyt wysokie
      > ciśnienie. Po ostatnim opakowaniu miałam krwawienie krótsze niż zazwyczaj, 2,5
      > dnia. Zabezpieczamy sie dodatkowo globulkami i odbywamy stosunek przerywany,
      > więc chyba jest praktycznie niemożliwe, abym była w ciąży.

Widzę, że niezbyt precyzyjnie się wyraziłam-pozostałe metody były stosowane
      jeszcze wtedy, kiedy zażywałam tabletki - od czasu ich odstawienia nie
      współżyłam, wiem, że moje obawy są raczej śmieszne, ale z pewnych powodóow
      zdrowotnych ciąża byłaby bardzo niewskazana- pewnie dlatego przeradza się to u
      mnie już w paranoiczny strach...

• ika26 Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 05.06.02, 06:14
        ka, jak sie martwisz-to kup test i zrob. antybiotyki nie zafalszuja jego
        wyniku, jedynie co to moze byc za wczesnie na ewentualne wykrycie ciazy. a
        swoja droga-to ja niedawno odstawilam pigulki i rzeczywiscie okres od tamtego
        czasu jest bardzo krotki (niekiedy nawet dwa-trzy dni). z tego co czytalam to
        okres nawet przez kilka miesiecy po odstawieniu tabletek moze sie nie pojawic,
        wiec zminami zwiazanymi z miesiaczka sie nie martw. jesli jestes niespokojna -
        to zrob test, ale chyba NIEMOZLIWOSCIA jest zebys byla w ciazy!!! biegnij zaraz
        do zpteki!!!!!!!!!!!
    • monika.antepowicz Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 06.06.02, 04:07
      Antybiotyki nie zafałszowują wyników testu ciażowego, a jeśli stosowała Pani
      Cilest regularnir i owe dodatkowe zabezpieczenia- to raczej możliwosci ciaży
      nie ma. Test ciażowy może wykryć hacg w moczu już 8-10 dni po zapłodnieniu!
      • ka24 Re: Test!!!Bardzo pilne!!! 06.06.02, 13:45
        Własnie zrobiłam test- wynik negatywny... uff!!!
        Dziekuje za wszystkie maile!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka