Dodaj do ulubionych

pasozyty????

06.06.02, 11:11
Pani doktor,przez przypadek robiac sobie badania kalu do ksiazeczki
pracowniczej.Zauwazylam bialego,podluznego ksztaltu pasozyta,wijacego sie.Wiem
ze w ludzkim ciele sa pasozyty jednaki mimo wszystko czy powinnam zrobic
badania bardziej szczegolowo?
Co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • staua Re: pasozyty???? 06.06.02, 14:34
      Mozesz powiedziec o tym lekarzowi rodzinnemu. Ten pasozyt, jezeli ma ok. 1
      centymetra, to owsik. Dostaniesz jedna tabletke, i tyle.
    • roseanne Re: pasozyty???? 06.06.02, 18:41
      do ksiazeczki i tak musisz badac 3 razy, napewno Ci powiedza w sanepidzie co to
      za swinstwo.
      Raczej do pracy przy zywnosci Cie nie dopuszcz, az do skonczenie "trucia"
      Lepiej sprawdzic wszystkich domownikow
      • dyzurna Re: pasozyty???? 07.06.02, 12:56
        Domyslam sie ze to sa owsiki,w sanepidzie nie powiedza mi co to jest bo nie
        robia mi testu na pasozyty tylko na cos tam innego.mam w domu 3 psy nie wiem
        czy nie jest to z nimi wziazane.
        Isc i robic szczegolowe badania czy nie?czy po prostu wywalic psiaki z lozka i
        zaczac myc jablka?
        • staua Re: pasozyty???? 07.06.02, 15:09
          Idz do lekarza, naprawde latwo sie dego pozbyc, ale jak nie wezmiesz leku, to
          sie nie pozbedziesz, a owsiki rozmnazaja sie bardzo szybko, jak bedzie ich
          wiecej, to niestety zaczniesz sie drapac i wtedy juz ich cykl rozwojowy sie
          zamknie. Oczywiscie psy precz i myc jablka, ale to chyba normalne nie tylko z
          powodu owsikow...Lekarz Cie nawet nie zbada, jak mu powiesz, co masz, od razu
          wypisze recepte. Nie ma sie czym stresowac, a warto sie tego pozbyc szybko.
          Poza tym jajeczka moga zostac w poscieli, kocach itd. Potrzebne porzadne
          pranie, ew. czyszczenie. Aha, ludowa metoda to jedzenie pestek dyni (generalnie
          przeciwko pasozytom). Nie wiem, czy dziala.
          Pozdrawiam
        • roseanne Re: pasozyty???? 07.06.02, 22:24
          Przy okazji
          psy nie tylko z lozka, ale tez odrobaczyc - przeciez trzeba to robic co jakis
          czas!!
          Badanie kalu na pasozyty, w laboratorium
    • dyzurna Re: pasozyty???? 19.06.02, 10:15
      wielkie dzieki dziewczyny smile
    • praczka Re: pasozyty???? 20.06.02, 09:34
      wizyta u lekarza nie bedzie potrzebna - wystarczy poprosić w aptece o cos na
      owsiki...
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka