inuska 27.02.05, 22:34 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy Piascledine lub Meloksam wchodzi w interakcje z tabletkami antykoncepcyjnymi?! Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: l79 Re: szybka odp IP: *.crowley.pl 27.02.05, 22:49 a coz moge uczynic abys mi uwierzyla? generalnie obnizenie skutecznosci antykoncepcji jest spowodowane gryzeofulwina, rifampicyna, barbituranami, fenytoina, antybiotykami, sokiem grejfrutowym i alkoholem. nie zazywasz nic z wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
inuska Re: szybka odp 27.02.05, 23:03 dziękuję .. ja po prostu zaczynam chyba schizować .. a Movalis ? bo w tym tygodniu wzięłam 3 zastrzyki .. albo Hydrocortison ? tyle, że pod postacią inhalacji .. albo Gentemecyna ? (też inhalacje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: szybka odp IP: *.crowley.pl 27.02.05, 23:10 Tylko gentamycyna jest tu antybiotykiem ale w postaci inhalacji nie bedzie utrudniac wchlaniania Twoich pigulek. Meloksykam (czyli Twoj Movalis) nie wplywa na skutecznosc antykoncepcji A tak w ogole to napisz jakiej antykoncepcji uzywasz. Jesli to tabletki z wieksza iloscia hormownow to w ogole nie masz sie co martwic. Pomysl sobie ze jest tylko jedna bardziej pewna od antykoncepcji hormonalnej metoda - wstrzemiezliwosc. I nie schizuj Odpowiedz Link Zgłoś
inuska Re: szybka odp 27.02.05, 23:13 może i lepsza wstrzemięźliwość .. ale jak się nią żyje miesiąc to ciężko .. =) a tabletki to Harmonet (od roku). Odpowiedz Link Zgłoś