Dodaj do ulubionych

Tyłozgięcie macicy

06.03.05, 14:14
CZy ktoraś z Was też to ma??Czy macie z powodu tego jakieś problemy??Wiem,że
można zajść w ciaże mając takie coś(bo zaszlam)Ale czy mogło to być przyczyną
tego iż maluszek był ułozony miednicowo i miałam CC.
Obserwuj wątek
    • iwoncia6 Re: Tyłozgięcie macicy 06.03.05, 18:57
      ja mam, albo miałam, teraz nie wiem, ale miałam potwornie bolesne miesiączki (
      zasłabnięcia, wymioty itp.), zaszłam w ciąże i rzeczywiście dziecko ułożone
      było pośladkowo (cięcie cesarskie), ale miesiączki nie były juz bolesne po
      ciąży, dwa lata temu urodziłam drugie dziecko, też przez cięcie, ale było już
      ułożone prawidłowo; więc pewnie tyłozgięcie może byc przyczyną takiego
      ułożenia - pozdrawiam.
    • Gość: joisana Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.elwico.pl 06.03.05, 19:03
      Też tyłozgięcie i maleństwo też miednicowe wink, ale znajoma z tyłozgięciem
      miała ułożone główkowo, więc to nie reguła, choć może predyspozycja.
    • nareene Re: Tyłozgięcie macicy 06.03.05, 21:18
      Mam koszmarnie bolesne miesiączki z tego powodu. Nawet biorąc pigułki anty.
      Zastanawiam się czy po dziecku to przechodzi...
      • joisana Re: Tyłozgięcie macicy 07.03.05, 09:30
        Na krótko, ja przez około półtora roku miałam mniej bolesne miesiączki.
        Dodatkowym czynnikiem zmniejszającym dolegliwości miesiączkowe jest poród
        naturalny dzięki któremu szyjka macicy na stałe pozostaje nieznacznie
        poszerzona, ale to wystarcza aby mniej bolało, ja niestety miałam cc.
      • rybka000 Re: Tyłozgięcie macicy 07.03.05, 09:30
        ja też mam tyłozgięcie macicy ale nie odczuwam żadnych dolegliwości podczas
        okresu, może dlatego że biorę tabletki antykoncepcyjne.
        • intraday Re: Tyłozgięcie macicy 07.03.05, 09:46
          Ja mam tylozgiecie macicy od lat. Dwa porody prawidlowe, szybkie. Miesiaczki
          czasami bolesne ale w granicach normy.
          • Gość: msk Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.udn.pl 07.03.05, 09:50
            ma tyłozgięcie, ale u mnie wszystko w porządku - miesiączki bezbolesne,
            regularne w miarę, poród szybki, siłami natury, dziecko ułożone prawidłowo

pozdrawiam

(chyba nie zawsze jest to problem...) smile))
            • Gość: Położnik Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:23
              Drogie Panie tyłozgięcie macicy nie ma związku z położeniem płodu ani z
              bolesnymi miesiaczkami,oczywiscie możecie usłyszeć od swojego lekarza całkiem
              inne zdanie ,były nawet operacje zmieniajace połozenie macicy i stosowało się
              o"odprowadzanie" tyłozgiętej macicy w ciąży,zawsze wnerwiały mnie te zabiegi.Po
              pietnastu latach okazało się że mam rację,ale jestem mądrala nie? a jaki
              chwalipięta! całe szczescie że jestem anonimowy.Powaga teraz, już wtedy
              wiedziałem że 85% azjatek ma tyłozgiętą macicę naród znany z płodnosci.Tak więc
              drogie Panie tyłozgieta macica to taka różnica jak blondynka a brunetka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka