Gość: beem IP: 62.233.214.* 07.03.05, 11:15 Strasznie mnie bolą piersi, już od 13 dnia cyklu. Zawsze zaczynały boleć trochę później,tak 7-10 dni przed okresem Czy to jest normalne? Czego może być objawem? Odpiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monik39 Re: ból piersi 07.03.05, 15:24 Ja z kolei jestem w 17 dniu cyklu i również bolą mnie piersi-jak przed miesiączką. Zwykle zaczynały boleć ok. 24 dnia cyklu (cykle 26-28 dniowe) Odpowiedz Link Zgłoś
katka_83 Re: ból piersi 07.03.05, 15:56 od dwoch cykli mam dokladnie to samo, w polowie zaczynaja bolec piersi tak potwornie ze najdelikatniejszy dotyk sprawia bol a przy tym sa strasznie nabrzmiale. zawsze zaczynaly bolec 2-3 dni przed miesiaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agga Re: ból piersi IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 16:05 Ja też kiedyś tka miałam, że w pewnym momencie cyklu zacyznały mnie bolec piersi jakoś chyba po srodku nie jestem pewna ( nie pamiętam) po zbadaniu przez gina dostałam kropelki mastodynon na jakieś zaburzenia hormonale i po 3 miesiącach regularnego stosowania przeszło. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beem Re: ból piersi IP: 62.233.214.* 07.03.05, 16:00 A możliwe zebys byla w ciazy? U mnie raczej nie,chociaz... Poza tym ja dostalam ostatnio dalacin-krem dopochwowy i tam jest w ulotce napusane,ze moze powodowac zaburzenia miesiaczkowania, ale czy bol piersi tez moze byc objawem skutkow niepozadanych...? Odpowiedz Link Zgłoś
katka_83 Re: ból piersi 07.03.05, 16:17 ja ciąży nie podejrzewam, chyba że o tym nie wiem. chociaz przyznam ze jak zaczely mnie bolec piersi to wlasnie to mi przyszlo do glowy. ale miesiaczke dostalam w terminie. teraz druga rowniez nawet kilka dni wczesniej, i przyznam ze to mnie tez nieco zdziwilo. a do tego od jakiegos czasu mialam wrazenie jakby z kazdym miesiacem miesiaczki byly slabsze i pewnego pieknego dnia mialy znikac calkiem. choc w tym miesicu byla juz normalna, w zasadzie jest bo wlasnie sie konczy takze ciazy nie podejrzewam Odpowiedz Link Zgłoś
iwwka Re: ból piersi 15.03.05, 17:28 Witam Mi pan doktor przepisał cerazetki po harmonecie. Miałam wtedy długie plamienia i bóle piersi, i stwierdził, że zaradzi na to cerazetkami, miałam je brać p;rzez pełne 3 miesiące. Szkoda, że go posłuchałam. Po miesiącu brania dostałam niekończący się okres.Wtedy wybrałam się do innego lekarza, który natychmiast kazał mi przstać je brać , dodaję, że nie jestem mamą, ani karmiącą ani niekarmiącą. Mam niecałe 22 lata, marzę o dzidziusiu kiedyś w przyszłości. Po zbadaniu mnie i USG lekarz stwierzdił ogromny torbiel na jajniku, może da się go usunąć antybiotykiem, a jak nie to laparopskopia. Powiedział jeszcze, że gdybym posłuchała rady poprzedniego lekarza, to po 3 miesiącach musieliby mi usunąć jajnik. Widzicie, jak pan doktro mże schrzanić młodej kobiecie macierzyństwo w ciągu 3 miesięcy?? Mam tylko nadzieję, że ten antybiotyk pomoże i jajnik zostanie cały i zdrowy. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaqus Re: ból piersi IP: 82.160.7.* 07.03.05, 20:51 ja mialam podobnie, tzn zaczynaly mnie bolec juz od 14 dnia <przy 26> ale w sumie przeszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beem Re: ból piersi IP: 62.233.214.* 14.03.05, 14:27 Czy to musi być coś niepokojącego ,czy tylko objawy wcześniejszego zespołu napięcia przedmiesączkowego??? Cykle mam raczej regularne: 28 dni +/- 1 dzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankkka Re: ból piersi IP: 80.51.226.* 14.03.05, 15:23 Mam to samo od jakiegoś czasu..zastanawiam się czy to nie jakies początki menopauzy... Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: ból piersi 15.03.05, 20:05 No coś Ty!Ja nawet o tym nie myślę.Tak wczesne bóle mam po raz pierwszy.Zwykle ból piersi dopadał mnie jakiś tydzień przed @ (cykle 26-28dni).Dziś zauważyłam plamienie i niestety chyba moje obawy co do @ jutro sie sprawdzą.Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
izabela78 Re: ból piersi 15.03.05, 20:35 MNie bola piersi 7-10 dni przed okresem. Robia sie bardzo duze i bardzo wrazliwe na dotyk. W tym miesiacu doszlo do tego ze stanika nie moglam nosic bo bardzo mnie draznil. W kazdym razie ja co miesiac przezywam PMS. W zeszlym roku gdy bylam u ginekologa to lekarz powiedzial mi ze wszystko jest spowodowane tym ze nie zazywam zadnych pigullek antykoncepcyjnych i ze powinnam brac witaminy. pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
zofii2 Re: ból piersi 16.03.05, 22:20 Mnie bardzo męczy PMS więc zaczęłam brać Castagnus, biorę nie cały miesiąc i muszę przyznać, że na ból piersi bardzo mi pomógł. Co do innych dolegliwości PMS też obserwuję niewielką poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: ból piersi IP: 81.210.50.* 17.03.05, 08:43 A bierzecie tabletki ? Ja biorę juz pare lat z malymi przerwami i od kilku bolą jak diabli - okresm mam dostac za tydzien ! dziwi mnie ze przy tabletkach bolą mnie piersi i jajnik ?! Odpowiedz Link Zgłoś
eszi Re: ból piersi 18.03.05, 11:43 Ja nie miałam takich bóli podczas brania tabletek - kiedy odstawiłam - pojawiły się i czasem są silniejsze czase słabsze - od połowy cylku do miesiączki - też zastanawiałam się co z tym, ale lakarz powiedzial że powinno przejsc.. sama już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzydula Re: ból piersi IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 27.03.05, 16:45 też mam propblem tylko u mnie są jakies guzki dość duże niektóre boą inne nie koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: ból piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 17:05 Napewno to gruczoly a nie guzki ale warto zrobic usg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzydula Re: ból piersi IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 27.03.05, 17:27 ale niektóre nie bolą i trwa to ładnych pare lat Odpowiedz Link Zgłoś