Dodaj do ulubionych

ból piersi

IP: 62.233.214.* 07.03.05, 11:15
Strasznie mnie bolą piersi, już od 13 dnia cyklu. Zawsze zaczynały boleć
trochę później,tak 7-10 dni przed okresem sad Czy to jest normalne? Czego może
być objawem? Odpiszcie!
Obserwuj wątek
    • monik39 Re: ból piersi 07.03.05, 15:24
      Ja z kolei jestem w 17 dniu cyklu i również bolą mnie piersi-jak przed
      miesiączką. Zwykle zaczynały boleć ok. 24 dnia cyklu (cykle 26-28 dniowe)
      • katka_83 Re: ból piersi 07.03.05, 15:56
        od dwoch cykli mam dokladnie to samo, w polowie zaczynaja bolec piersi tak potwornie ze najdelikatniejszy dotyk sprawia bol a przy tym sa strasznie nabrzmiale. zawsze zaczynaly bolec 2-3 dni przed miesiaczka
      • Gość: Agga Re: ból piersi IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 16:05
        Ja też kiedyś tka miałam, że w pewnym momencie cyklu zacyznały mnie bolec
        piersi jakoś chyba po srodku nie jestem pewna ( nie pamiętam) po zbadaniu przez
        gina dostałam kropelki mastodynon na jakieś zaburzenia hormonale i po 3
        miesiącach regularnego stosowania przeszło. Pozdrawiam!!
    • Gość: beem Re: ból piersi IP: 62.233.214.* 07.03.05, 16:00
      A możliwe zebys byla w ciazy? U mnie raczej nie,chociaz... Poza tym ja dostalam
      ostatnio dalacin-krem dopochwowy i tam jest w ulotce napusane,ze moze powodowac
      zaburzenia miesiaczkowania, ale czy bol piersi tez moze byc objawem skutkow
      niepozadanych...?
      • katka_83 Re: ból piersi 07.03.05, 16:17
        ja ciąży nie podejrzewam, chyba że o tym nie wiem. chociaz przyznam ze jak zaczely mnie bolec piersi to wlasnie to mi przyszlo do glowy. ale miesiaczke dostalam w terminie. teraz druga rowniez nawet kilka dni wczesniej, i przyznam ze to mnie tez nieco zdziwilo. a do tego od jakiegos czasu mialam wrazenie jakby z kazdym miesiacem miesiaczki byly slabsze i pewnego pieknego dnia mialy znikac calkiem. choc w tym miesicu byla juz normalna, w zasadzie jest bo wlasnie sie konczy
        takze ciazy nie podejrzewam
        • iwwka Re: ból piersi 15.03.05, 17:28
          Witam
          Mi pan doktor przepisał cerazetki po harmonecie. Miałam wtedy długie
          plamienia i bóle piersi, i stwierdził, że zaradzi na to cerazetkami, miałam je
          brać p;rzez
          pełne 3 miesiące. Szkoda, że go posłuchałam. Po miesiącu brania dostałam
          niekończący się okres.Wtedy wybrałam się do innego lekarza, który natychmiast
          kazał mi przstać je brać , dodaję, że nie jestem mamą, ani karmiącą ani
          niekarmiącą. Mam niecałe 22 lata, marzę o dzidziusiu kiedyś w przyszłości. Po
          zbadaniu mnie i USG lekarz stwierzdił ogromny torbiel na jajniku, może da się go
          usunąć antybiotykiem, a jak nie to laparopskopia. Powiedział jeszcze, że gdybym
          posłuchała rady poprzedniego lekarza, to po 3 miesiącach musieliby mi usunąć
          jajnik. Widzicie, jak pan doktro mże schrzanić młodej kobiecie macierzyństwo w
          ciągu 3 miesięcy?? Mam tylko nadzieję, że ten antybiotyk pomoże i jajnik
          zostanie cały i zdrowy. POzdrawiam
    • Gość: gosiaqus Re: ból piersi IP: 82.160.7.* 07.03.05, 20:51
      ja mialam podobnie, tzn zaczynaly mnie bolec juz od 14 dnia <przy 26> ale w
      sumie przeszlo...
      • Gość: beem Re: ból piersi IP: 62.233.214.* 14.03.05, 14:27
        Czy to musi być coś niepokojącego ,czy tylko objawy wcześniejszego zespołu
        napięcia przedmiesączkowego??? Cykle mam raczej regularne: 28 dni +/- 1 dzień
        • Gość: ankkka Re: ból piersi IP: 80.51.226.* 14.03.05, 15:23
          Mam to samo od jakiegoś czasu..zastanawiam się czy to nie jakies początki
          menopauzy...sad
          • monik39 Re: ból piersi 15.03.05, 20:05
            No coś Ty!Ja nawet o tym nie myślę.Tak wczesne bóle mam po raz pierwszy.Zwykle
            ból piersi dopadał mnie jakiś tydzień przed @ (cykle 26-28dni).Dziś zauważyłam
            plamienie i niestety chyba moje obawy co do @ jutro sie sprawdzą.Szkodasad
            • izabela78 Re: ból piersi 15.03.05, 20:35
              MNie bola piersi 7-10 dni przed okresem. Robia sie bardzo duze i bardzo wrazliwe
              na dotyk. W tym miesiacu doszlo do tego ze stanika nie moglam nosic bo bardzo
              mnie draznil. W kazdym razie ja co miesiac przezywam PMS. W zeszlym roku gdy
              bylam u ginekologa to lekarz powiedzial mi ze wszystko jest spowodowane tym ze
              nie zazywam zadnych pigullek antykoncepcyjnych i ze powinnam brac witaminy.
              pozdrawiam Iza
    • zofii2 Re: ból piersi 16.03.05, 22:20
      Mnie bardzo męczy PMS więc zaczęłam brać Castagnus, biorę nie cały miesiąc i
      muszę przyznać, że na ból piersi bardzo mi pomógł. Co do innych dolegliwości
      PMS też obserwuję niewielką poprawę.
    • Gość: Emma Re: ból piersi IP: 81.210.50.* 17.03.05, 08:43
      A bierzecie tabletki ? Ja biorę juz pare lat z malymi przerwami i od kilku bolą
      jak diabli - okresm mam dostac za tydzien ! dziwi mnie ze przy tabletkach bolą
      mnie piersi i jajnik ?!
      • eszi Re: ból piersi 18.03.05, 11:43
        Ja nie miałam takich bóli podczas brania tabletek - kiedy odstawiłam - pojawiły
        się i czasem są silniejsze czase słabsze - od połowy cylku do miesiączki - też
        zastanawiałam się co z tym, ale lakarz powiedzial że powinno przejsc.. sama już
        nie wiem
        • Gość: brzydula Re: ból piersi IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 27.03.05, 16:45
          też mam propblem tylko u mnie są jakies guzki dość duże niektóre boą inne nie
          koszmar sad
          • Gość: kinga Re: ból piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 17:05
            Napewno to gruczoly a nie guzki ale warto zrobic usg
            • Gość: brzydula Re: ból piersi IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 27.03.05, 17:27
              ale niektóre nie bolą i trwa to ładnych pare lat
              • Gość: :) Re: ból piersi IP: *.attu.pl 30.03.05, 22:33
                a to lipa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka