27.03.05, 12:05
Witajcie!
Dostałam uczulenia od proszku Bobas. Męczę się już z tym miesiąc i nic. Nie
mogę brać silnych leków bo karmię piersią moją niespełna 3 miesięczną
córeczkę. Na ciele wyskakują mi swędzące czerwone bąble które po jakimś
czasie znikają ale w innych miejscach wyskakują nowe. Wczoraj uklękłam i
efekt był taki że oba kolana mi spuchły. Więc nacisk chyba też ma tu swoje
znaczenie. A po proszku już dawno nie ma w domu śladu, no chyba że ja go nie
widzę. Może ktoś miał podobne doświadczenia. Pomocy już nie mogę. Dzięki Bogu
że mała nie reaguje tak jak ja. Pozdrawiam świątecznie! Agnieszka
Obserwuj wątek
    • aneta76 Re: uczulenie 27.03.05, 13:10
      Hej,
      Ja wlasnie dostalam w zeszlym tygoniu takiego uczulenia... Wydaje mi sie ze to tez na proszek (jakis inny - dorosly), ale mecze sie z tym niemilosiernie. Mimo, ze juz wszystko wypralam od nowa w proszku mojej malej, ktory mam sprawdzony (wlacznie z firankami, zaslonkami, posciela itp...) to uczulenie nie przechodzi. Troszke zmalalo na sile, ale swedzace czerwone plamy z bablami jak po poparzeniu pokrzywa ciagle wyskakuja, znikaja i wyskakuja od nowa... Na razie lagodze objawy hydrocortizolem i pilam troche wapna, ale jak to dluzej potrwa to chyba sie wybiore do lekarza po cos ostrzejszego. Oszalec mozna z tym strasznym swedzeniem.
      A Ty co wlasciwie bralas na to uczulenie??
      • taaga2 Re: uczulenie 24.04.05, 15:00
        Przepraszam że tak długo się nie odzywałam, ale mam marny dostęp do internetu.
        Uczulenie trwa nadal to już prawie dwa miesiące. Na początku brałam clemastin
        ale dałam sobie spokój bo czy z lekiem czy bez nic to nie zmienia. Byłam u
        dermatologa dostałam maść hydrokortyzonową i marne perspektywy na przyszłość
        tzn stwierdzenie że to może być dłuuuuuuuuuuuga sprawa. Jakoś to znoszę ale jak
        puchną mi stopy to wymiękam. Koleżanki mojego męża mówią że przejdzie mi pewnie
        jak skończę karmić, no nic jeszcze ten rok jakoś wytrzymam smile. Pozdrawiam
        Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka