Dodaj do ulubionych

Jak przesunac miesiaczke???-wesele

IP: 195.124.18.* 28.04.05, 17:36
Ja przesunac termin miesiaczki poniewaz w tym dniu wypada mi moj slub
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.dolsat.pl 28.04.05, 18:13
      to zalezy jakie pigułki przyjmujesz, bo jesli trójfazowe to okresu nie
      przesuniesz poza tym w ulotce na pewno pisze czy mozesz nimi przesunac okres?!?!
      wiec polecam ci lekture tej o to ulotki a na pewno znajdziesz w niej odp na
      swoje pytanie
      pozdrawiam
      • Gość: mupett1 cytryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:25
        Moja mama sprawdziła metodę bardzo naturalną - trzeba jesc duzo surowej kwasnej
        cytryny. Na przykład wez kilka cytryn, obierz, pokroj w plasteki i jedz sobie
        ciagla przez kilka dni. Pomaga. Mama tak robila jak jechala na urlop do
        bulgarii i przesunela okres chyba nawet o 14 dni! Co prawda nie wiem czy to
        bezpieczne, ale czy cytryna moze szkodzic?
        • the_kami Re: cytryna 29.04.05, 12:51
          Gość portalu: mupett1 napisał(a):

> Co prawda nie wiem czy to bezpieczne, ale czy cytryna moze szkodzic?

Przy nadkwasocie albo chorobie wrzodowej - owszem.
      • the_kami Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele 29.04.05, 12:51
        Nie masz racji. Trójfazowymi też da się przesunąć krwawienie - o tyle dni, ile
        jest pigułek w ostatniej fazie.
    • Gość: Ania Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: 195.124.18.* 29.04.05, 13:23
      ale ja nigdy nie bralam zadnych tabletek anty i nie mam zamiaru. Nie ma
      jakiegos inego sposobu?
      • Gość: malwa Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:56
        Obawiam się, że żaden "domowy" sposób tu nie pomoże. Jeśli nie zażywasz tabletek
        anty, możesz spróbować preparatu progesteronowego. Swego czasu zażywałam
        Primolut i wyczytałam w ulotce, że służy także do zmiany terminu okresu (biorąc
        go w drugiej fazie cyklu kilka dni dłużej niż powinnaś, automatycznie opóźnisz
        okres). Bądź co bądź - i tak powinnaś z tym pójść do gina big_grin Pozdrawiam!
        • Gość: malwa c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 15:20
          Znalazłam ulotkę:
          "PRZESUNIĘCIE MIESIĄCZKI W CZASIE
          Krwawienie miesięczne może być przyspieszone lub opóźnione w zależności od
          różnych wskazań. Należy przy tym bezwarunkowo preferować przesunięcie miesiączki
          do przodu, tj. przyspieszenie przy pomocy kombinacji gestagenowo-estrogenowej,
          ponieważ zajście w ciążę w wyniku zahamowania owulacji jest niemożliwe.
          W przeciwieństwie do tego, w przypadku opóźnienia miesiączki, Primolut-Nor
          stosuje się w czasie, w którym wykluczenie ciąży może być trudne, ponieważ
          preparat powinien być zastosowany w czasie, gdy z powodów diagnostycznych nie da
          się jeszcze wykluczyć ciąży. Dlatego metoda ta ogranicza się tylko do tych
          przypadków, w których wczesna ciąża w danym cyklu jest wykluczona.
          Dawkowanie: 1 tabletka Primolut-Nor 5 mg dwa razy dziennie nie dłużej niż przez
          10-14 dni, począwszy od ok. 3 dnia przed spodziewaną miesiaczką. Krwawienie
          występuje 2-3 dni po odstawieniu tabletek. Jeżeli krwawienie nie występuje,
          należy się porozumieć z lekarzem."
          Ja bym to traktowała jako ostateczność... Może jeszcze samo się przesunie? Ile
          Ci cykli zostało do ślubu?
    • Gość: agata Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.devs.futuro.pl 29.04.05, 15:52
      Mam dokładnie takasamą sytuację. Okres dostanę pewnie na moim weselu. A już w
      dzień ślubu będzie mnie bolał brzuch. Ja jednak wolę wziać proszek
      przeciwbólowy i nie ryzykować z pigułkami. Przemysl dobrzę tę decyzję, bo nawet
      jak zapomniałam jednej pigułki w środku cyklu wszystko mi się rozregulowało.
      Dodam tylko że następny okres wypada mi dokładnie w ślub i wesele mojej
      koleżanki smile Dobrze siezastanów, żebyś nie miała większego problemu.
    • Gość: malinka Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 15:54
      Rzeczywiście w naturalny sposób trudno to zrobić, a hormony odradzałabym, bo
      możesz sobie w ogóle rozregulować pracę organizmu.
      Jeśli do ślubu zostało Ci jeszcze trochę, niekoniecznie musisz dostać okres,
      nawet jeśli tak by wypadało statystycznie. Najczęściej zmiany w cyklu, a więc i
      przesunięcie okresu, są spowodowane przez jakieś przeżycia, emocje, stres, bo
      wydłuża się wtedy 1. faza cyklu - folikularna, kiedy dojrzewa jajeczko. Jeżeli
      tak się stanie, może wcale nie będziesz miała akurat @. Pozdr.
      • andula6 Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele 29.04.05, 23:55
        wiem ze dziewczyny przed operacja brały duze dawki witaminy c i okres ulegał
        przesunięciu czyli podobne działanie jak cytryna . Sprawdzone.
    • Gość: MM Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 16:15
      Jeśli masz jeszcz trochę czasu, to może spróbuj przyśpieszyć okres zamiast
      opóźnić? Picie kilka razy dziennie naparu z kwiatu MALWY CZARNEJ może pomóc.
      • kasia_x Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele 30.04.05, 19:33
        prosta sprawa- niech gin Ci zapisze Luteinę. Przyjmuje się ją przez ok. tydzień
        czasu, potem następuje zwyczajowo krwawienie ( lub nawet podczas brania ).
        Czyli- sposób na przyspieszenie miesiączki. Opóźnić się nie da nie biorąc
        tabletek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka