Gość: Ania IP: 195.124.18.* 28.04.05, 17:36 Ja przesunac termin miesiaczki poniewaz w tym dniu wypada mi moj slub Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.dolsat.pl 28.04.05, 18:13 to zalezy jakie pigułki przyjmujesz, bo jesli trójfazowe to okresu nie przesuniesz poza tym w ulotce na pewno pisze czy mozesz nimi przesunac okres?!?! wiec polecam ci lekture tej o to ulotki a na pewno znajdziesz w niej odp na swoje pytanie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mupett1 cytryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:25 Moja mama sprawdziła metodę bardzo naturalną - trzeba jesc duzo surowej kwasnej cytryny. Na przykład wez kilka cytryn, obierz, pokroj w plasteki i jedz sobie ciagla przez kilka dni. Pomaga. Mama tak robila jak jechala na urlop do bulgarii i przesunela okres chyba nawet o 14 dni! Co prawda nie wiem czy to bezpieczne, ale czy cytryna moze szkodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: cytryna 29.04.05, 12:51 Gość portalu: mupett1 napisał(a): > Co prawda nie wiem czy to bezpieczne, ale czy cytryna moze szkodzic? Przy nadkwasocie albo chorobie wrzodowej - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele 29.04.05, 12:51 Nie masz racji. Trójfazowymi też da się przesunąć krwawienie - o tyle dni, ile jest pigułek w ostatniej fazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: 195.124.18.* 29.04.05, 13:23 ale ja nigdy nie bralam zadnych tabletek anty i nie mam zamiaru. Nie ma jakiegos inego sposobu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:56 Obawiam się, że żaden "domowy" sposób tu nie pomoże. Jeśli nie zażywasz tabletek anty, możesz spróbować preparatu progesteronowego. Swego czasu zażywałam Primolut i wyczytałam w ulotce, że służy także do zmiany terminu okresu (biorąc go w drugiej fazie cyklu kilka dni dłużej niż powinnaś, automatycznie opóźnisz okres). Bądź co bądź - i tak powinnaś z tym pójść do gina Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 15:20 Znalazłam ulotkę: "PRZESUNIĘCIE MIESIĄCZKI W CZASIE Krwawienie miesięczne może być przyspieszone lub opóźnione w zależności od różnych wskazań. Należy przy tym bezwarunkowo preferować przesunięcie miesiączki do przodu, tj. przyspieszenie przy pomocy kombinacji gestagenowo-estrogenowej, ponieważ zajście w ciążę w wyniku zahamowania owulacji jest niemożliwe. W przeciwieństwie do tego, w przypadku opóźnienia miesiączki, Primolut-Nor stosuje się w czasie, w którym wykluczenie ciąży może być trudne, ponieważ preparat powinien być zastosowany w czasie, gdy z powodów diagnostycznych nie da się jeszcze wykluczyć ciąży. Dlatego metoda ta ogranicza się tylko do tych przypadków, w których wczesna ciąża w danym cyklu jest wykluczona. Dawkowanie: 1 tabletka Primolut-Nor 5 mg dwa razy dziennie nie dłużej niż przez 10-14 dni, począwszy od ok. 3 dnia przed spodziewaną miesiaczką. Krwawienie występuje 2-3 dni po odstawieniu tabletek. Jeżeli krwawienie nie występuje, należy się porozumieć z lekarzem." Ja bym to traktowała jako ostateczność... Może jeszcze samo się przesunie? Ile Ci cykli zostało do ślubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.devs.futuro.pl 29.04.05, 15:52 Mam dokładnie takasamą sytuację. Okres dostanę pewnie na moim weselu. A już w dzień ślubu będzie mnie bolał brzuch. Ja jednak wolę wziać proszek przeciwbólowy i nie ryzykować z pigułkami. Przemysl dobrzę tę decyzję, bo nawet jak zapomniałam jednej pigułki w środku cyklu wszystko mi się rozregulowało. Dodam tylko że następny okres wypada mi dokładnie w ślub i wesele mojej koleżanki Dobrze siezastanów, żebyś nie miała większego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 15:54 Rzeczywiście w naturalny sposób trudno to zrobić, a hormony odradzałabym, bo możesz sobie w ogóle rozregulować pracę organizmu. Jeśli do ślubu zostało Ci jeszcze trochę, niekoniecznie musisz dostać okres, nawet jeśli tak by wypadało statystycznie. Najczęściej zmiany w cyklu, a więc i przesunięcie okresu, są spowodowane przez jakieś przeżycia, emocje, stres, bo wydłuża się wtedy 1. faza cyklu - folikularna, kiedy dojrzewa jajeczko. Jeżeli tak się stanie, może wcale nie będziesz miała akurat @. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andula6 Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele 29.04.05, 23:55 wiem ze dziewczyny przed operacja brały duze dawki witaminy c i okres ulegał przesunięciu czyli podobne działanie jak cytryna . Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 16:15 Jeśli masz jeszcz trochę czasu, to może spróbuj przyśpieszyć okres zamiast opóźnić? Picie kilka razy dziennie naparu z kwiatu MALWY CZARNEJ może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_x Re: Jak przesunac miesiaczke???-wesele 30.04.05, 19:33 prosta sprawa- niech gin Ci zapisze Luteinę. Przyjmuje się ją przez ok. tydzień czasu, potem następuje zwyczajowo krwawienie ( lub nawet podczas brania ). Czyli- sposób na przyspieszenie miesiączki. Opóźnić się nie da nie biorąc tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś