Dodaj do ulubionych

Tabletki na tarczyce!

03.05.05, 18:53
Jutro idę zrobić badania, które wykryją czy mam nadczynność czy niedoczynnośc
tarczycy. Stąd moje pytanie, czy tabletki (na nadczyność lub niedoczynnosć)
tarczycy mogą powodować przyrost masy ciała?? Proszę o opdowiedź! Z góry
dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: rossa Re: Tabletki na tarczyce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:59
      Wiesz to zależy, ale u jednych tak i to spora część ludzi. A u drugich może
      nie, ale ja osobiście znam tylko 1 osobę.
      To jest skutek uboczny takich tabletek.
      Uważaj, aby nie puchły Ci nogi. Jesli tak musisz koniecznie iśc znowu do
      lekarza i chyba zmienić na inne.
      • Gość: kinga Re: Tabletki na tarczyce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 19:21
        Rozumiem,ze obawiasz sie przytyc.Najpierw zrob badania-jezeli beda poza norma
        to nie patrz na tycie tylko bierz tabletki tak jak lekarz zaleci.Chora a
        nieleczona tarczyca powoduje wiele dodatkowych chorob.
    • Gość: aga23 Re: Tabletki na tarczyce! IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 03.05.05, 21:11
      po jakim czasie brania tabletek zaczyna się tycie?????????????miesiąc,dwa trzy?
      proszę o odp. bo nie wiem jak długo czekać na to...............
    • Gość: biedronka Re: Tabletki na tarczyce! IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 03.05.05, 22:10
      Hormony stosowane w leczeniu tarczycy nie powodują zazwyczaj żadnego tycia.
      Zmiany w wadze najczęściej powodowane są samymi zaburzeniami w pracy tarczycy.
      Osoby z nieleczoną nadczynnością zazwyczaj tracą na wadze a osoby z
      niedoczynnością mają kilka zbytecznych kilogramów. Sama biorę leki od wielu lat
      i nie obserwuję zmian w wadze. Wiele osób z mojego otoczenia też się leczy i
      nie ma to wpływu na ich wagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka