IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 08:24
Witam.Od roku mam problem z grzybica pochwy-po skutecznym leczeniu galkami i
tabletkami problem mija i za jakis czas pojawia sie ponownie.Nie jest to
spowodowane braniem antybiotyku,gdyz dawno go nie bralam a problem jest
znowu.Dlatego chcialabym dowiedziec sie czy trzymiesieczna kuracja
citroseptem byla dla kogos skuteczna w takich dolegliwosciach?Pomozcie mi bo
juz nie mam sily do tych nawrotow.Dziekuje za odpowiedzi.Pozdrawiam.Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: citrosept IP: *.crowley.pl 08.05.05, 08:42
      Myślę, że nie masz nic do stracenia, jeśli konwencjonalne leki nie przynoszą
      dobrych efektów. Znam citrosept, w mojej bliższej i dalszej rodzinie jest
      często używany, i to zarówno na banalny katar jak i paskudne zakażenie skóry,
      na które lekarz innego lekarstwa niż antybiotyk nie widział. Zastosowany w
      wielu postaciach(do mycia, jako dodatek do kremu, do picia)zadziałał (choć nie
      dzieje się to od razu, trzeba trochę cierpliwośći)i jak na razie wszystko
      wskazuje na to, że nawrotów nie ma. O ile dobrze pamiętam, moja bratowa nim też
      leczyła jakieś dolegliwości kobiece ale nie pamiętam czy to była grzybica czy
      stan zapalny. Mogę dopytać.
      pozdrawiam i życzę powodzenia
      • Gość: ewa Re: citrosept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 08:56
        Prosze ,dopytaj bratowa-bardzo mi na tym zalezy.Dzieki wielkie
    • Gość: gość Re: citrosept IP: *.petrus.com.pl 08.05.05, 10:35
      Ja stosowałam Citrosept na grzybicę pochwy, bo już nie miałam siły - inne leki
      skuteczne były na krótko, doszło do tego, że co miesiąc, dwa miałam nawroty. Po
      trzymiesięcznej intensywanej kuracji miałam spokój chyba na ok. dwa lata.
      Później zdarzyło się, że grzybica raz powróciła, ale mogły mieć na to wpływ też
      inne czynniki, które wystąpiły jednocześnie (pigułki, inny środek do higieny
      intymnej - od dłuższego czasu używam lactacyd i mogę go polecić z czystym
      sumieniem). Zastosowałam ponownie kurację citroseptem i na razie spokój. Myślę,
      więc że warto spróbować - mi pomógł.
      • Gość: ewa Re: citrosept IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:51
        Pocieszylas mnie bardzo,wiec napewno go zastosuje.Napisz mi prosze w jakich
        ilosciach go bralas przez te 3 miesiace?I jeszcze jedno pytanie-czy w czasie
        leczenia bylas na specjalnej diecie-chodzi mi o ograniczenie cukru?
        • Gość: gość Re: citrosept IP: *.petrus.com.pl 08.05.05, 11:06
          Nie byłam na diecie, ale jest to godne polecenia, aby wspomóc się dietą (teraz
          ją stosuję z innych względów - mam nadzieję, że przy okazji i w tym zakresie
          okaże się pomocna). Citrosept stosowałam wg wskazówek na ulotce w opakowaniu.
          Lepiej od razu kup większą buteleczkę (ja miałam 100 ml i trochę tylko
          zostało), bo te małe będą niewystarczające i nieekonomiczne smile
    • emma37 Re: citrosept 05.06.05, 12:33
      Bardzo polecam citrosept, mi zawsze pomagał i to bardzo szybko w ciągu kilku
      dni. O tym preparacie dowiedziałam się z książki pt. "Lecznicza siła ekstraktu
      z grejpfruta". Warto ją kupić bo z niej dowiesz się na co jeszcze możesz używać
      citrosept. Odkąd używam tego preparatu w mojej rodzinie praktycznie nie ma
      przeziębień i gryp, trzeba tylko pamiętać, żeby użyć go od razu po wystąpieniu
      objawów, albo jeszcze wcześniej, to znaczy profilaktycznie 1 raz w tygodniu np.
      15 kropli- rewelacja!!!Trzeba tylko pamiętać, żeby nie używać go razem z
      jakimiś lekarstwami, ja nie pamiętam z jakimi więc jak jeszcze coś łykam to
      citrosept biorę po lub przed jakieś 1 1/2 lub 2 godz. Jest strasznie gorzki
      więc trzeba go pić rozcieńczając w 1 szklance soku pomarańczowego lub
      grejfrutowego ewentualnie zaparzam miętę i słodzę ją miodem. A wracając do
      twojej przypadłości to poprostu zacytuję ci fragment tej książki ja prawie tak
      robiłam ,myślę też, że jak go sobie dodatkowo popijesz, to będzie jeszcze
      lepiej. Oto ten fragment: "Zakażenia pochwy mogą być
      spowodowane przez bakterie grzyby lub pasożyty. Nie myć rejonu pochwy wodą z
      mydlem, tylko wodą lub płynem do higieny intymnej z 2 lub 3 kroplami
      citroseptu, jeśli to możliwe razem z olejkiem z drzewa herbacianego. Innym
      sposobem jest nasączenie tamponu roztworem 1-5 kropli ekstraktu w szklance
      przegotowanej wody i umieszczenie go w pochwie na 1-6 godz. Jeśli to możliwe
      zamiast wody należy użyć oleju sezamowego. Będzie on dobrze wpływał na błonę
      śluzową pochwy i zapobiegnie jej wysuszeniu. W celu zapobieżenia nawrotom
      infekcji , namaczać po praniu bieliznę na parę chwil w litrze wody z
      rozpuszczonymi w niej 20 kroplami ekstr. Po ustąpieniu zakażenia w celu
      regeneracji flory bakteryjnej , stosować płukankę jogurtową. Zmieszać naturalny
      jogurt (bez dodatków) z przegotowaną wodą w proporcji 1:1 i przepłukać tą
      mieszanką pochwę. NIGDY NIE STOSOWAĆ W REJONIE POCHWY NIEROZCIEŃCZONEGO
      EKSTRAKTU!!! Ja to sobie robiłam tak: podmywałam się płynem do higieny
      intym. z 2 kroplami ekstr. czekałam ok. 1 min, spłukiwałam prysznicem nie za
      dokladnie, a po 1 godz. przecieralam tą mieszanką jogurtową. Tak ze 3-4 razy
      dziennie. Pomagało bardzo szybko, ale ja stosowałam to jeszcze kilka dni. NIe
      stosowałam oleju sezam. bo go w moim miasteczku nie ma, zresztą nie szukałam za
      bardzo ani olejku herbac., nie stosowałam go wewnętrznie przy tej okazji, no
      chyba,że dopadła mnie jednocześnie grypa. Zyczę powodzenia, napisz czy pomogło,
      a książke warto kupić, sprawdzałam na Google, jest w jakiejś księgarni za ok.
      14 zł, wystarczy wpisać tytuł.
      • myszka243 Re: citrosept 05.06.05, 12:45
        ja mam pytanko.Czy po irygacjach citroseptem stosujecie lactovaginal? czy to
        dopiero po tej 3 miesięcznej kuracji?
        • Gość: weana Re: citrosept IP: 81.219.88.* 05.06.05, 16:33
          Ja długo nie mogłam się wyleczyc z ciągle powracającego zapalenia pochwy po
          przebytej grzybicy. Wiec zaczełam pić Citrosept dwa razy dzienni po 15 kropel w
          pół szklanki soku, po jedzeniu. Po jakichś 2 miesiącach moje dolegliwości
          ustąpiły i potem przestałam pić. Mineło pół roku, a ja nie pije citroseptu i
          dolegliwości nie wracają.
          Polecam tańszy odpowiednik Greposept, skład ten sam, ale inna firma produkuje.
          Jest dużo tańszy. Za 55 ml zapłaciłam 37 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka