Dodaj do ulubionych

ciągle mi zimno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 02:17
może to dla kogoś wyda się banalne, ale mnie od kilku lat okropnie utrudnia
życie. Cały czas mi zimno. Trzesę się jak galareta, jak jest taka pogoda jak
teraz (podobno mamy wiosnę), to zimno mi jak nie wiem, nie wspominając już o
zimie. Dla mnie to koszmar. Z zimna boli mnie wszystko i nic mi się nie chce.
Najchętniej bym wlazła pod kołdrę i całe życie przespała.
Biorąc pod uwagę, że mam pracę zawodową, na głowie dom i dwoje dzieci w wieku
szkolnym, chyba nie muszę mówić, jak mi z tym ciężko.
Byłam juz u lekarzy(internista i neurolog), stwierdzono hipotermię (w
porywach do 35,2 C) i niskie ciśnienie. Ale lekarstwa na to nie ma. Czy ktoś
może mi coś sensownego polecić w tej kwestii? A może ktoś miał podobny
problem i sobie poradził? pliiiz.
Obserwuj wątek
    • milenia14 Re: ciągle mi zimno 13.05.05, 06:58
      Mam podobny problem. U mnie jest on uwarunkowany niskim ciśnieniem krwi. Mam
      wiecznie zimne-wręcz lodowate dłonie, stopy i ogólnie jest mi zimno. Nie mam
      tłuszczyku więc nie ma mnie co grzać...
      Niestety ja również nie mogę sobie z tym poradzić.
      • Gość: magda010 Re: ciągle mi zimno IP: *.mpiv-hd.mpg.de 13.05.05, 11:34
        No to ja dolaczam, ciagle mi zimno, nigdy za cieplo, cisnienie mam ok, napisz
        prosze cos wiecej o hipotermii, co to jest? Masz za niska temperature ciala, czy
        co? Tez nie wiem jak sobie z tym radzic sad
        • Gość: jane Re: ciągle mi zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:59
          tak, hipotermia to niska temperatura ciała, dla mnie 36,6 to już gorączka,
          zwykle mam 35,5, a niekiedy nawet 35,2, ale wtedy to już tylko iśc się
          powiesić. jak już zlodowacieje, to biorę aspirynę z gorąca herbatą, na kilka
          godzin mi pomaga, ale przeciez nie będe cały czas się tym faszerować!!!
    • Gość: agata Re: ciągle mi zimno IP: *.aig.pl 13.05.05, 12:15
      Skad ja to znam?! Mnie tez bardzo czesto jest zimno. Ubieram sie wiec bardzo
      cieplo, bo boje sie ze jak ubiore sie lzej to bedzie mi zimno. Panicznie boje
      sie zimna. Zawsze łatwiej cos zdjac niz zalozyc jak sie jest np. w pracy...
      Pamietam, jak kiedys byłam z kolezanka nad morzem. Wieczorem ona zalozyla
      bluzeczke na ramiaczka i cieniutki sweterek i bylo jej cieplo (jest bardzo
      szczuplutka), a ja miałam na sobie golf i polar. smile)I było mi ok.
      Dla mnie to juz normalne, ze latem zabieram zawsze ze soba sweter. Bedac na
      wakacjach w Grecji przez 2 dni nosiłam w plecaku sweter, na wypadek gdyby było
      mi zimno. Potem przestałam go nosic.

Nie wiem czy mozna cos z tym zrobic. Ja po prostu ubieram sie bardzo cieplo.

Pozdrawiam Goraco wszystkie Zmarźluchy smile))
    • joisana Re: ciągle mi zimno 13.05.05, 12:22
      Mam podobnie, a raczej miałam, jedyny sposób to wydatne przyspieszenie
      przemiany materii. Można to zrobić na dwa sposoby-zajść w ciążę wink-wtedy
      zawsze jest ciepło. Albo -zacząć regularnie i dość intensywnie ćwiczyć,
      najlepiej rano-żeby organizm się rozpędził-wtedy starcza energii na cały dzień.
      Ćwiczę ok 45 minut dziennie rano na urządzonku-orbitrek-ale może być aerobik,
      rowerek-cokolwiek co przyspieszy wam puls do ok.170 uderzeń na minutę, i od
      ponad 2 miesięcy już nie pamiętam jakim zmarzluchem byłam. Paznokcie jeszcze od
      czasu do czasu mi sinieją, zwłaszcza jak wyłączyli kaloryfery i w mieszkaniu
      jest 16*C, ale zimna jako takiego nie odczuwam.
      • invicta1 Re: ciągle mi zimno 13.05.05, 12:33
        a tarczyca ok? przy niedoczynności występuje podobny objaw
    • Gość: asia Re: ciągle mi zimno IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 13.05.05, 12:49
      Ja niestey podobnie zawsze marzne, odkad pamietam zawsze mialam zimne rece i
      stopy. Nie moge tez nosic krotkich bluzeczek bo czuje kazdy drobny podmuch
      wiatru, wszytko musi zaslaniac brzuch, a we wszytkich niebawelnianych
      koszulkach i bluzach sie trzese, zima jak wloze sweter i tak bedzie mi zimno,
      musi to byl delikatny material( uwielbiam polarysmile, tak samo jest z
      rekawiczkami.to strasznie uciazliwe a niektorzy sie z tego smiejauncertain u mie takze
      wykryto niskie cisnienie i niedobor magnezu we krwi, ale nie wiem jak sobie
      radzic... chyba dobry pomysl z tymi ciwczeniami, to co dziewczyny, zaczynamy?wink
    • Gość: Lilu Re: ciągle mi zimno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:20
      Radziłabym zrobić badania, szczególnie na poziom hormonów tarczycowych. A
      jeżeli taka już Twoja uroda to podpisuje się pod tymi ćwiczeniami. Gdy zaczęłam
      trenować bardzo poprawiło mi się samopoczucie a mam ciśnienie 90/60,
      temperatura też dość często mi spada. Strasznie trudno się zmusić do ćwiczeń na
      początku ale z czasem jest coraz lepiej. Naprawdę. Nie mówiąc już o korzyściach
      dla sylwetki smile
      • Gość: jane Re: ciągle mi zimno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:02
        wicie co, z tymi ćwiczeniami to chyba nie jest zły pomysł, tylko jak tak nic mi
        się nie chce, to i ćwiczyć mi sie nie chce, ale trzeba się jakoś przemóc. Czyli
        co? aerobik czy jak?
    • Gość: karolinka Re: ciągle mi zimno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:07

tak, to wydaje sie banalne,,,ale jest strasznie irytujace, musze nosic o 1-
      2 warstwy ubrań wiecej niż większosć osób i za odpowiada b.niskie
      ciśnieniekrwisad
      tak naprawde to stało sie to obiektem żartów...kiedy znajomi zazywają
      wiosennej aury w koszulkach ...a ja kurteczka i szalik smilesmile
      a moj malżonek czuł sie taki dowartościowany kiedy ..mógł słuzyć smilesmile
      kurtką smilesmilekiedy mówiłam zimno mi smilesmile

• joanna.c Re: ciągle mi zimno 13.05.05, 16:43
      Na forum Fitnees [forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=342]
      była taka rada dla marznących ćwiczących: pić trzy razy dziennie zestaw: wit
      A+E, bilobil + kelp [jod].
      Ale przedtem należy wykluczyć u siebie hashimoto
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776
      Bo biorąc na własną rękę jod można sobie bardzo zaszkodzić.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka