asia9618 26.05.05, 06:18 Niestey mam 35 lat i owsikami zwarazilam sie jak miala 10 lat w szpitalu probowalam wszystkiego w leczeniu niestety od 10 lat mam owsiki nieustanie co mam robic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: owsiki u doroslych 26.05.05, 13:01 próbowałaś kuracji 5-tygodniowej? Ile najdłużej w jednym cyklu leczono u Ciebie te owsiki? I jakimi lekami? Pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: owsiki u doroslych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:10 Spróbuj starych babcinych sposobów: dużo soku z kiszonej kapusty albo jedz pestki od dyni - u mnie poskutkowało kiedy byłam w ciąży i nie mogłam brać środków farmakologicznych. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: owsiki u doroslych IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 08:43 Najstarszy,spawdzony,ludowy sposob.codziennie co pare godzinek-Czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: owsiki u doroslych IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:01 musisz zastosowac dlugotrwale leczenie co najmniej przez 2 miesiace, Ja przyjmowalam nie pamietam jakie ale silne tabletki bralam co 2 tygodnie zeby zabic wszelkie jajeczka ktore ewentualnie moga zostac bo owsiki to takie sa ze jajaek nazastawiaja i czlowiek mysli ze sie ich pozbykl a tu nastepne sie rozwijaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: owsiki u doroslych IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.05, 11:02 Trzega gruntownie przeleczyć całą rodzinę, bo możecie się wzajemnie zarażać. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia40 Re: owsiki u doroslych 31.05.05, 14:49 Człowiek owsikami zaraża się zjadając przez przypadek jajeczko.Dlatego podczas kuracji ważne jest żeby samego siebie nie zarażać.Zapobiegamy temu śpiąc w majtkach ,które trzeba codziennie wygotować .Po kuracji gotujemy bieliznę pościelową,dezynfekujemy łazienkę,kosz na brudną bieliznę,dokładnie myjemy podłogi,odkurzamy.Te małe skubańce nocą zazwyczaj wychodzą w okolice odbytu tam się wiercą powodując swędzenie.Człowiek bezwiednie się drapie i jajeczka przenoszą się na bieliznę spadają na podłogę,meble tapicerkę,dostają się do jedzenia.Ja myślę,że dziewczyny dobrze Ci radzą z tą kapustą i pestkami.Spróbuj wszystkiego równocześnie.Lecz całą rodzinę.Dobrym lekiem na te sprawy było Pyrantelum-na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: owsiki u doroslych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:36 petroleum czyli nafta oczyszczona do kupienia w aptece skuteczna, wypróbowałam ją na sobie- przez 5-6 dni po jednaj łyżeczce na czczo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKO Re: owsiki u doroslych IP: 212.160.172.* 01.06.05, 07:41 Proponuję czosnek z mlekiem lub kefirem np. do 5 ząbków czosnku na szklankę kefiru - kuracja 3 tygodnie i będziesz zdrowa. Owsiki nie wytrzymają tego. Poczytaj sobie artykuły o czosnku. Pozdrawiam. POWODZENIA. Wiem, że powiesz - czosnek ma przykry zapach - odpowiadam albo zdrowie albo owsiki. PA. Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Re: owsiki u doroslych 31.05.05, 22:02 ja meczylam sie kilka lat. az Pani w aptece poradzila mi przez 3 dni jesc tylko i wylacznie buraki w dowolnej postaci. jestem jej dozgonnie wdzieczna bo od 2 lat nie mam tego swinstwa )) wczesniej leczylam sie takimi pigulami w rozowym sreberku, co trzeba bylo rozgryzac, nic nie pomagalo Odpowiedz Link Zgłoś