Dodaj do ulubionych

owsiki u doroslych

26.05.05, 06:18
Niestey mam 35 lat i owsikami zwarazilam sie jak miala 10 lat w szpitalu
probowalam wszystkiego w leczeniu niestety od 10 lat mam owsiki nieustanie co
mam robic
Obserwuj wątek
    • sigvaris Re: owsiki u doroslych 26.05.05, 13:01
      próbowałaś kuracji 5-tygodniowej?
      Ile najdłużej w jednym cyklu leczono u Ciebie te owsiki?
      I jakimi lekami? Pamiętasz?
    • Gość: Magda Re: owsiki u doroslych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 08:10
      Spróbuj starych babcinych sposobów: dużo soku z kiszonej kapusty albo jedz
      pestki od dyni - u mnie poskutkowało kiedy byłam w ciąży i nie mogłam brać
      środków farmakologicznych. Powodzenia!
      • Gość: ala Re: owsiki u doroslych IP: *.elpos.net / *.elpos.net 31.05.05, 08:43
        Najstarszy,spawdzony,ludowy sposob.codziennie co pare godzinek-Czosnek
    • Gość: mb Re: owsiki u doroslych IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:01
      musisz zastosowac dlugotrwale leczenie co najmniej przez 2 miesiace, Ja
      przyjmowalam nie pamietam jakie ale silne tabletki bralam co 2 tygodnie zeby
      zabic wszelkie jajeczka ktore ewentualnie moga zostac bo owsiki to takie sa ze
      jajaek nazastawiaja i czlowiek mysli ze sie ich pozbykl a tu nastepne sie
      rozwijaja
    • Gość: ela Re: owsiki u doroslych IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.05, 11:02
      Trzega gruntownie przeleczyć całą rodzinę, bo możecie się wzajemnie zarażać.
    • gusia40 Re: owsiki u doroslych 31.05.05, 14:49
      Człowiek owsikami zaraża się zjadając przez przypadek jajeczko.Dlatego podczas
      kuracji ważne jest żeby samego siebie nie zarażać.Zapobiegamy temu śpiąc w
      majtkach ,które trzeba codziennie wygotować .Po kuracji gotujemy bieliznę
      pościelową,dezynfekujemy łazienkę,kosz na brudną bieliznę,dokładnie myjemy
      podłogi,odkurzamy.Te małe skubańce nocą zazwyczaj wychodzą w okolice odbytu tam
      się wiercą powodując swędzenie.Człowiek bezwiednie się drapie i jajeczka
      przenoszą się na bieliznę spadają na podłogę,meble tapicerkę,dostają się do
      jedzenia.Ja myślę,że dziewczyny dobrze Ci radzą z tą kapustą i pestkami.Spróbuj
      wszystkiego równocześnie.Lecz całą rodzinę.Dobrym lekiem na te sprawy było
      Pyrantelum-na receptę.
      • Gość: ania Re: owsiki u doroslych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:36
        petroleum czyli nafta oczyszczona do kupienia w aptece
        skuteczna, wypróbowałam ją na sobie- przez 5-6 dni po jednaj łyżeczce na czczo
        • Gość: MIESZKO Re: owsiki u doroslych IP: 212.160.172.* 01.06.05, 07:41
          Proponuję czosnek z mlekiem lub kefirem np. do 5 ząbków czosnku na szklankę
          kefiru - kuracja 3 tygodnie i będziesz zdrowa. Owsiki nie wytrzymają tego.
          Poczytaj sobie artykuły o czosnku. Pozdrawiam. POWODZENIA.
          Wiem, że powiesz - czosnek ma przykry zapach - odpowiadam albo zdrowie albo
          owsiki.
          PA.
    • metnia Re: owsiki u doroslych 31.05.05, 22:02
      ja meczylam sie kilka lat. az Pani w aptece poradzila mi przez 3 dni jesc tylko i wylacznie buraki w dowolnej postaci. jestem jej dozgonnie wdzieczna bo od 2 lat nie mam tego swinstwa smile)) wczesniej leczylam sie takimi pigulami w rozowym sreberku, co trzeba bylo rozgryzac, nic nie pomagalo sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka