Dodaj do ulubionych

Tabletki - Recepta-Jak czesto

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:24
Czesc
Mam pytanie. Jutro wybieram sie po raz pierwszy po tabletki i nurtuje mnie
jedno pytanie. Ile recept przepisuje jednorazowo lekarz i jak czesto trzeba
do niego chodzic zeby moc kupowac tabletki. Acha no i jeszcze jedno. Jesli
ide do prywatnego lekarza, czy pozniej za kazda taka wizyte musze tez
placic ? mimo ze badanie nie bedzie przeprowadzone? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: martta_k Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.dolsat.pl 09.06.05, 11:33
      Ile recept przepisuje jednorazowo lekarz

moze ci wypisac po 2-3 opakowania na kazdej recepcie, a takze kilka bez dat,
      które sobie sama potem wpiszesz zeby wykupic tabletki

Jesli
      > ide do prywatnego lekarza, czy pozniej za kazda taka wizyte musze tez
      > placic ? mimo ze badanie nie bedzie przeprowadzone?

no niestety tak jest, jesli ide do lekarza zeby mnie zbadał to płace 50zł,
      jesli ide tylko po recepte bez badania to place - 20zł
    • gocha221 Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto 09.06.05, 12:12
      z płaceniem za wypisanie recept jest róznie. Ja np. nie placę, wieć ginekolog
      kosztuje mnie 80 zl rocznie (badanie, cyt, usg) bo na szczescie nie mam zadnych
      problemów. W sumie taniosmile)
      -
    • Gość: aga Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:01
      mam wizyte raz na rok i dostaje 6 recept po 2 op. teraz mi zmienil i jak dobrze
      zareaguje to dzwonie i wypisuje mi a ja odbieram w recepcji smile
      • Gość: fiona Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:12
        Ja chodze prywatnie i bez wzgledy na to czy mnie bada czy tylko daje recepte
        place po 50 zl.A jednorazowo wystawia mi 2 recepty po 2 opakowania na kazdej.
    • kjagoda Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto 10.06.05, 08:53
      A ja chodzę na wizytę i dostaję receptę na 6 opakowań tabletek. W aptece jednak
      nie muszę wykupić od razu 6, tylko tyle ile chcę a na resztę dostaję odpis.
      /taką wydrukowaną receptę w aptece, na której jest napisane ile jeszcze
      opakowań mam do wykorzystania/. Kasia
      • Gość: ania Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.chello.pl 10.06.05, 09:35
        ja dostawałam 1 receptę na 2 opakowania. nie chodziło o to, że nie chciała mi
        więcej wypisac. twierdziła,że kobieta jak przyjmuje pigułki to powinna być
        często badana.
    • skidblandir Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto 10.06.05, 10:16
      co wy macie z tymi prywatnymi lekarzami?
      heh... ja chodze panstwowo co dwa miesiace bo moja pani doktor lubi monitorowac
      moje zrowie <choc nic sie nie dzieje>.
      kazdorazowo dostaje 1 recepte na 2 lub 3 opakowania.
      • Gość: Mary Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 10:43
        Własnie tak sie zastanawiam, czy to fair placic za wizyte 60, jesli przychodzi
        się po tabletki. A co do poprzedniego postu...też z chęcią chodziłabym do
        państwowego lekarza, ale moja państwowa pani ginekolog jest wyjątkowo nieczuła,
        jakaś taka oschła, a w trakcie takiej wizyty oschłość to ostatnia rzecz, jakiej
        potrzebuje. Musze przy lekarzu czuc sie jak przy przyjaciółce, żeby pytać o
        jakieś najintymniejsze i najgłupsze rzeczy big_grin Więc gratuluje dobrego
        panstwowego smile
        • kociak19 Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto 10.06.05, 14:07
          a to jeden państwowy tylko jest w Twoim mieście...?? wink
        • Gość: kasia Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:51
          do ginekologa mozesz chodzic do jakiejkolwiek przychodni,wiec moze poszukaj
          innego lekarza?
          • Gość: Gośka Re: Tabletki - Recepta-Jak czesto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:26
            od zawsze chodzę prywatnie ale jeszcze nigdy nie płaciłam za samą receptę po
            prostu wchodzę bez kolejki bo tak mój lekarz ustalił dostaję receptę mówię
            dziękuję i to wszystko chodzę sobie co 2 miesiące bez problemu
        • skidblandir do Mary 10.06.05, 18:42
          dopiero za trzecim razem do niej trafilam smile i ja sie przy niej tak wlasnie
          czuje - co dziwne - zero skrepowania przy obcym czlowieku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka