ewcik29 04.07.05, 19:28 Drogie Dziewczyny, Poradźcie mi proszę od kiedy można robić brzuszki i ogólnie ćwiczyć brzuch po cięciu? Ja jestem już 11 tygodni po zabiegu i nadal mam obawy, czy mogę zacząć ćwiczyć tak systematycznie - codziennie brzuch... Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: Ćwiczenia po CC.... od kiedy brzuszki??? 04.07.05, 20:11 Jasne!można ćwiczyć po 6 tyg od cc, specjalnie pytałam lekarza w szpitalu, ale na szczęście brzuch sam wrócił do normy po 2-3 mcach i nie za bardzo sie przykładałam. Może u Ciebie też tak będzie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Ćwiczenia po CC.... od kiedy brzuszki??? 04.07.05, 21:28 Po 6 tyg to raczej za wcześnie, mi lekarz zalecił wstrzymać się z ćwiczeniami 6 m-cy. Przecież cc to poważna operacja, a nie jakiś tam zabieg... Odpowiedz Link Zgłoś
joakal Re: Ćwiczenia po CC.... od kiedy brzuszki??? 04.07.05, 21:30 zaczęłam 6 tyg po cesarce jeśli wszystko się dobrze zagoiło to nie trzeba dłużej czekać Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Ćwiczenia po CC.... od kiedy brzuszki??? 05.07.05, 15:19 Myślę, że to sprawa indywidualna, ja wróciłam na siłownię po niecałych 3 miesiącach od cc i przyznam, że przy niektórych ćwiczeniach na brzuch czulam ciągnięcie. Wszystko wróciło do normy po kilku wizytach. Koniecznie spytaj o radę swojego lekarza, być może da Ci skierowanie na usg, żebyś była spokojniejsza. pozdrawiam, Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
dominia.n Re: Ćwiczenia po CC.... od kiedy brzuszki??? 05.07.05, 18:12 Cwiczenia na brzuch po cesarce rowniez zaczelam po 6 tyg, to sprawa indywidualna a lekarz podczas kontrolnej popologowej wizyty sprawdza rowniez stan brzucha i informuje czy juz mozna zaczac prace nad zakladem oponiarskim Odpowiedz Link Zgłoś