Dodaj do ulubionych

alergia sloneczna

IP: 212.182.117.* 19.07.05, 11:54
Od kilku lat mam uczulenia od słońca – takie małe czerwone swędzące krostki.
Do tej pory nie znalazłam maści, leku czy innej metody która złagodziła by ta
alergię. Pomóżcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • sandra775 Re: alergia sloneczna 19.07.05, 14:19
      ja tez to mam,piję wapno trzy razy dwie tabletki i smaruje się maścią diprobase
      uczulenie pomalutku znika ale wybieram sie do dermatologa niestety dopiero w
      piątek!!!!!!!!
      • Gość: gosiashek Re: alergia sloneczna IP: 158.75.36.* 19.07.05, 15:16
        kurcze ja to tez mam...slabe na maxa, ale juz nie wiem co robic...lato, slonce
        wszyscy opaleni, ja tez, choc twarz smaruje kremem z filtrem 55-dla dzieci i
        mimo to...ale jakie to brzydkie-i tylko na twarzy, juz nie wiem...bo wszyscy
        mowia,z e maja to na ciele, na rekach.najpierw krostki, potem suche, pekaja i z
        nich cos wycieka..i tak dlugo sie trzyma...co robic?
    • Gość: blue.berry Re: alergia sloneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:50
      niestety raczej sie nie opalac.
      i uzywac najmocniejszych filtrow jakie sa na rynku. np SVR 100 do twarzy.
      jak juz pojawia sie wysypka to mozna swedzenie lagodzic piciem wapna i smarowac
      sie mascami np alantanem, fenistilem. ale lepiej nie doprowadzac do wysypki bo
      moga porobic sie ranki a co za tym idzie przebarwienia i blizny
      ja przez pare lat unikalam slonca (wakacje nad polskim morzem bardzo to
      ulatwiajasmile od 2 lat jezdze w cieplejsze miejsca i stosuje taktyke nastepujaca.
      przed wyjazdem opalanie w solarium zeby nie miec paranoii bycia jedynym bladym
      cialemsmile)) (tak z 6 -8 seansow). na wyjazd filtry - zaczynam od 100 do buzi i
      60 do ciala. potem przerzucam sie na 50 i 40. no i nie opalam sie w pelnym tego
      slowa znaczeniu czyli nie leze plackiem na sloncu. twarz i ramiona zazwyczaj
      mam w cieniu. slonce i tak dopadnie podczas kapieli czy spacerow. efekt -
      dwukrotnie przywieziona piekna opalenizna. a naprawe mam dosc mocna alergie na
      slonce zwlaszcza na twarzy.
      • Gość: załamana Re: alergia sloneczna IP: *.it-net.pl 19.07.05, 19:48
        kurde to jakaś plaga, bo i ja to mam.
        Miałam isc jutro do solarium bo na szczescie od niego uczulona nie jestem ale
        po niedzielnym spacerze juz nie pojde bo mi uczulenie wyskoczylo - a nadmienie
        ze opalona nie jestem - mam juz tego dosc...buuu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka