Gość: agnieszka IP: 212.182.117.* 19.07.05, 11:54 Od kilku lat mam uczulenia od słońca – takie małe czerwone swędzące krostki. Do tej pory nie znalazłam maści, leku czy innej metody która złagodziła by ta alergię. Pomóżcie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra775 Re: alergia sloneczna 19.07.05, 14:19 ja tez to mam,piję wapno trzy razy dwie tabletki i smaruje się maścią diprobase uczulenie pomalutku znika ale wybieram sie do dermatologa niestety dopiero w piątek!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiashek Re: alergia sloneczna IP: 158.75.36.* 19.07.05, 15:16 kurcze ja to tez mam...slabe na maxa, ale juz nie wiem co robic...lato, slonce wszyscy opaleni, ja tez, choc twarz smaruje kremem z filtrem 55-dla dzieci i mimo to...ale jakie to brzydkie-i tylko na twarzy, juz nie wiem...bo wszyscy mowia,z e maja to na ciele, na rekach.najpierw krostki, potem suche, pekaja i z nich cos wycieka..i tak dlugo sie trzyma...co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue.berry Re: alergia sloneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:50 niestety raczej sie nie opalac. i uzywac najmocniejszych filtrow jakie sa na rynku. np SVR 100 do twarzy. jak juz pojawia sie wysypka to mozna swedzenie lagodzic piciem wapna i smarowac sie mascami np alantanem, fenistilem. ale lepiej nie doprowadzac do wysypki bo moga porobic sie ranki a co za tym idzie przebarwienia i blizny ja przez pare lat unikalam slonca (wakacje nad polskim morzem bardzo to ulatwiaja od 2 lat jezdze w cieplejsze miejsca i stosuje taktyke nastepujaca. przed wyjazdem opalanie w solarium zeby nie miec paranoii bycia jedynym bladym cialem)) (tak z 6 -8 seansow). na wyjazd filtry - zaczynam od 100 do buzi i 60 do ciala. potem przerzucam sie na 50 i 40. no i nie opalam sie w pelnym tego slowa znaczeniu czyli nie leze plackiem na sloncu. twarz i ramiona zazwyczaj mam w cieniu. slonce i tak dopadnie podczas kapieli czy spacerow. efekt - dwukrotnie przywieziona piekna opalenizna. a naprawe mam dosc mocna alergie na slonce zwlaszcza na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: alergia sloneczna IP: *.it-net.pl 19.07.05, 19:48 kurde to jakaś plaga, bo i ja to mam. Miałam isc jutro do solarium bo na szczescie od niego uczulona nie jestem ale po niedzielnym spacerze juz nie pojde bo mi uczulenie wyskoczylo - a nadmienie ze opalona nie jestem - mam juz tego dosc...buuu. Odpowiedz Link Zgłoś