Dodaj do ulubionych

Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie bety?

20.08.05, 08:29
Bo ja juz jestem golupiona. Piszecie o becie 150, 300....A ja w dniu przyjecia do szpitala i jednoczesnie w dniu zabiegu mialam 14630!!!!! Moze sie zaraz okaze, ze to nie byla pozamaciczna, albo gdzies mam jeszcze drugi plod zagubiony. Moze...Bo brzuch pobolewa mnie nadal. Miesiaczkowo. I dzis mija tydzien od zabiegu a ja nadal krwawie. Tyle o ile ale jednak.
Jaki wy mialyscie poziom bety przed zabiegiem????
Obserwuj wątek
    • kas1enka Re: Sprostowanie 20.08.05, 08:31
      Przepraszam. Enter za szybko. chyba mam dzis gorszy dziensmile
      Wyjelam wlansie wypis ze szpitala i dokladnie mialam 14780,94 mU/ml
    • pszczolaasia Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 20.08.05, 09:04
      1472. słuchaj... postaraj się nie myśleć o tym... ściskam wirtualnie. wiem co
      czujesz, wszytskie wiemy..po rpostu ściskam. ja krwawiłam i plamiłam miesiąc,
      dopóki beta nie spadła poniżej 300.
      • kas1enka Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 20.08.05, 09:10
        Zaraz dostane na leb chyba...czytalam wlasnie jakis atrykul o poziomie bety w c.p. Napisane tam bylo ze miedzy 4-5 tyg waha sie miedzy 500 a 1000. A wartosc hcg powyzej 1000 sygnalizuje o zagrozeniu peknieciem tej ciazy.
        Niestety sprawdzalam tez poziom prawidlowej bety. Idealnie miescil mi sie w normie 7 tyg. Qr....chyba zaraz pojade do szpitala. Niech mi tlumacza...
        Moja dzidzia wg usg miala 6tyg i 1 dzien. Serduszko tez bilo jak powinno....Rany....zwariuje.
        • lulup Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 20.08.05, 09:43
          kas1enka, ide na 2 godz. do lekarza to sie zapytam o ta bete (też mnie to
          interesuje). Ze mną w szpitalu była dziewczyna też w pozamacicznej i miała bete
          80000 (osiemdziesiąt tysięcy). Normy bety też są różne w zależności od
          laboratorium.
          • kas1enka lulup: bede wdzieczna 20.08.05, 09:58
    • kask77 Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 20.08.05, 10:12
      Nie mysl o tym! Bhcg roznie roznie u roznych kobiet nawet w p[rawidlowej ciazy
      jest duza rozpietosc norm. Poza tym pamoietaj, ze labolatoria podaja wyniki w
      roznych jednostkach. Bhcg o niczym nie swiadczy, naprawde. Ja w pierwszej ciazy
      mialam ponad 3500 mlU/ml, w drugiej 300 mlU/ml (i przy takim poziomie widac ja
      bylo na usg w jajowodzie!) a w trzeciej tez okolo 300 mlU/ml i nie bylo widac
      nic. Przestan o tym myslec-bo zwariujesz. Staraj sie zaakceptowac fakt, ze juz
      wszystko to sie stalo. Krwawisz dlatego pewnie, ze mialas wysokie bhcg i
      bedziesz krwawic mniej wiecej dopoki nie spadnie do normy. Ja tez tak mialam.
      Bhcg maleje coraz wolniej. To znaczy im mniejsza jego wartosc, tym wolniej
      spada.
      Pozdrawiam. Badz dzielna!
      kask
      • kask77 Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 20.08.05, 10:14
        Najczesciej, bhcg roznie za wolno i nieprawidlowo w ciazy ektopowej. Czasami
        jedak w pozamacicznej ciazy bhcg przyrasta prawidlowo na poczatku, dlatego
        szybko osiaga wysoki poziom. Najpewniej tak bylo u ciebie.
        • nestorka1 Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 20.08.05, 12:13
          Zgadzam się z poprzedniczką ja miałam w dniu przyjęcia do szpitala ponad 2000 i
          jeszcze rosła - czekali czy w pseudopęcherzyku w macicy nie pojawi się zarodek.
          Po tygodniu wzrost był niewielki a krwawienie duże, więc usunęli- w macicy
          pęcherzyk nie rósł, tylko ten w jajowodzie.
          • lulup do kas1enki 20.08.05, 13:24
            dziewczyny mają rację, wróciłam właśnie od lekarza, reasumujac to co powiedział:
            1) wartość bety wskazuje na ciąze lub jej brak,
            2) istotne jest to czy beta rośnie i o ile w określonych odstępach czasu,
            3) wartość bety jest też indywidulaną "sprawą" każdej kobiety (jedne mają
            wyższą inne niższą w tym samym tygodniu ciąży).
            Twoja beta świadczy tylko o tym że ciąża była i na podstawie jej wartości nie
            mozna snuć wniosków czy maciczna czy poza. Tak jak pisała kask czsem w
            pozamacicznej beta przyrasta prawidłowo (ja tak miałam), natomist przy
            poronieniu moja beta rosła zbyt wolno a potem zaczęła spadać.
            Myślę że skoro lekarze zadecydwali jak zdecydowali to nie było innego wyjścia.
            Nie zadręczaj się, musisz znaleźć teraz siłę żeby się "pozbierać" i myslec co
            dalej... wiem że to trudne, oj wiem..
            pozdrawiam
    • jutka7 Re: Przepraszam ze nowy watek, ale ile mialyscie 22.08.05, 10:35
      ja miałam na 3 dni przed peknięciem 6500, pewnie przez te 3 dni znacznie wzrosła
      przestań o tym myśleć!!!!! nie zadręczaj się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka