Dodaj do ulubionych

Diane 35 a brak miesiączki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 20:00
Dziewczyny!! Skończyłam zażywać pierwsze opakowanie Diane 35, które zażywam w
celach terapeutycznych a nie antykoncepcyjnych!! I mam ogromny problem: co
należy zrobić, jesli w siedmiodniowej przerwie nie pojawiła się miesiączka?
Co prawda tabletki mam zacząć dopiero w dniu jutrzejszym, ale okropnie się
martwię, bo nic nie wskazuje na to, że miesiączka się pojawi. A nawet nie mam
jak skontaktować się z lekarzem!! sad Proszę, jeśli mozecie to pomóżcie mi!!
Co mam zrobić poczekać do poniedziałku i iść do lekarza, czy wziąć pierwszą
tabletkę jutro mimo tego, że krwawienie nie wystąpiło...
Obserwuj wątek
    • Gość: mis z okienka Re: Diane 35 a brak miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 20:31
      jestem przekonana, ze w ulotce wspomniano coś o tym problemie
      • Gość: gość Do: mis z okienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:03
        Problem jest właśnie taki, że w ulotce nie bardzo pisze... Ale dzięki za
        zainteresowanie.
      • Gość: Marta Re: Diane 35 a brak miesiączki IP: *.azory.net.pl 21.08.05, 12:24
        zacznij brac normalnie tabletki z nast opakowania , to nic ze nie masz okresu ,
        dopiero zaczelas brac i to dopuszczalne ze na poczatku moze ci sie wszystko
        poprzestawiac , ja tez tak mialam
    • Gość: Lena/20 Re: Diane 35 a brak miesiączki IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.05, 20:57
      ja biorę Diane juz rok i powiem ci że nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło
      miesiączka zawsze idealnie w 3 dniu przerwy, ale nic się nie martw jeśli nie
      współżyłaś ( a z tego co napisałaś wynika że nie) to w ciąży nie jesteś na
      pewno, a to że okres się nie pojawił to zapewne wynik działania hormonów
      których w tych tabletkach jest CHOLERNIE DUŻO. kolejną tabletkę weż zgodnie z
      cyklem tzn po tej 7 dniowej przerwie(czyli 8 dnia) i w poniedziałek idż do
      lekarz sie poradzić-w ulotce niestety nic na ten temat nie pisze sad(
      aha no i jeśli chodzi o efekty działania Diany to jest super!!! trądzik znika
      w 100% ja nic nie przytyłam włosy też mniej wypadają
      • misiaxl Re: Diane 35 a brak miesiączki 20.08.05, 21:16
        Ja mam podobny problem.Od czterech lat biorę diane-35 i zawsze wszystko było w
        porządku(miesiączka w 5 dniu przerwy)a ostatnio coś dziwnego się wydarzyło.Nie
        dość że miesiączka trwała tylko jeden dzień to pojawiła się w 7 dniu przerwy i
        w dodatku była bardzo skąpa.Na szczęście we wtorek idę do lekarza.Może coś się
        wyjaśni...Oby to nie była tylko jakaś zła wiadomość dla mnie.Mam nadzieję że
        nie będzie zła.
        • Gość: Lena/20 Re: do misiaxi IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.05, 21:35
          proszę napisz mi jak się czujesz po tej dianie bo ja biorę rok i muszę zrobić
          przerwę bo osatnio bardzo źle się po nich czuję tzn mam bóle żołądka, zgagę i
          trochę mnnie mdli podobnie było na początku brania ale później mi przeszło i
          tylko czasami się zdarzało głównie na początku opakowania miałaś może coś
          podobnego??? robiłaś przerwe w ich stosowaniu jaktak to jaką długą??? z góry
          dzięki za odpowiedź
          • misiaxl Re: do Lena/20 20.08.05, 22:13
            No ja się czuję całkiem nieźle.Najgorzej było na początku-ogromnie bolały mnie
            piersi.Ból czułam kiedy schodziłam po schodach czy jechałam autobusem.To było
            okropne ale teraz już nie mam takich dolegliwości.Jeżeli chodzi o bóle żołądka
            czy mdłości to takich skutków ubocznych nie miałam.Ale z tego co wiem to jedna
            lekarka uważa że powinnam brać nadal ten lek a inna zleciła badanie wątroby i
            uważa że powinnam zmienić lek na jakiś inny.Na szczęście wątrobę mam jeszcze
            zdrowąsmileNigdy nie robiłam przerwy w zażywaniu tych tabletek z powodu
            nieregularnych miesiączek.Lekarka stwierdziła że nie mogę odstawiać leku bo
            może pojawić się brak miesiączki a dla mnie jest to ogromny dyskomfort gdyż
            zawsze jak nie mam miesiączki to tyję jakieś 4kg w ciągu miesiąca.Diane
            przepisał mi lekarz ginekolog(stwierdził zespół policystycznych jajników) a
            potem chodziłam do endokrynologa.Nie wiem czy przez branie tych tabletek czy
            nie ale nabawiłam się depresji.A do tego jeszcze doszły zaburzenia
            odżywiania.Nie wiem ale może powinnaś skonsultować z jakimś doświadczonym
            lekarzem czy powinnaś nadal zażywać Diane.
            • Gość: gość Re: do Lena/20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 23:20
              Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Mam nadzieję, że to nic poważnego... A tylko
              skaczące hormony tak jak napisałaś. Seredcznie pozdrawiam!! smile
              • Gość: magda Re: do Lena/20 IP: *.chello.pl 21.08.05, 12:11
                a czy Ty bierzesz diane jako tabletki anty? ja wlasnie skonczylam 4 opakowanie
                przez 3 dni mialam mdlosci. na poczatku 1 opakowania tez mialam mdlosci i bol
                piersi, jesli chodzi o cere to nie zauwazylam jakiejs specjalnej poprawy. bralam
                je raczej w celach anty, ale teraz zmieniam ja na Microgynon
                • Gość: Liza Re: do Lena/20 IP: *.azory.net.pl 21.08.05, 12:33
                  Magda a powiedz mi skoro stosowalas je w celach anty czy stosowalas jeszcze cos
                  oprocz diane czy tylko ja ? chodzi mi o to czy zabezpieczalas sie jeszcze czyms
                  dodatkowo czy juz nie ??? pilne
                  • Gość: liza Re: do Magda IP: *.azory.net.pl 21.08.05, 12:35
                    Magda a powiedz mi skoro stosowalas je w celach anty czy stosowalas jeszcze cos
                    oprocz diane czy tylko ja ? chodzi mi o to czy zabezpieczalas sie jeszcze czyms
                    dodatkowo czy juz nie ??? pilne
                    • Gość: magda Re: do Magda => do Liza IP: *.chello.pl 21.08.05, 20:29
                      Ja uzywalam dodatkowo prezerwatyw (diane to moje pierwsze pigulki) teraz
                      zmieniam je na "typowe" pigulki microgynon ale raczej i tak bede dalej stosowac
                      dodatkowo prezerwatywy,bo poprostu panicznie mimo wszystko boje sie wpadki.
                • Gość: Lena/20 Re: do magdy IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.05, 16:44
                  biorę je bo miałam straszny trądzik którego nie umiał wyleczyć mój dermatolog i
                  polecił mi Diane-35 ale jako środek anty tez ją stosuje no i działa
            • Gość: Lena/20 misiaxi dzięki wielkie za odpowiedź!!! pozdrawiam IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.05, 16:41
    • Gość: Mądrala Re: Diane 35 a brak miesiączki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:04
      Ja bym jednak poszła do lekarza a nowego opakowania nie zaczynała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka