IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 22:15
Lekarz przepisał mi tabletki Novynette. Czy ktoś je może brał? Jak je
oceniacie? A co Pani o nich sądzi? Przyznaje,że nigdy o nich nie słyszałam.
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Novynette 28.07.01, 08:50
      Jest to preparat generyczny o takim samym składzie i działaniu jak mercilon.
      niestety cena też jest ta sama...MA
      • Gość: Joanna Re: Novynette IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.01, 22:49
        Co to znaczy preparat generyczny? Wcześniej stosowałam mercilon, który był
        dobrze tolerowany przez mój organizm, lekarz sam zaproponował zmianę ze względu
        na cenę, różnica ok. 4 zł (sprawdzałam). Czy mogę mieć jakieś obawy ze względu
        na małą popularność tych tabletek? Również farmaceutka potwierdziła moje
        przypuszczenia odnośnie rzadkiego stosowania ich.
        • monika.antepowicz Re: Novynette 30.07.01, 08:04
          Generyczny- to znaczy, ze nie jest oryginalny. Ma ten sam skład, ale moze
          róznic się podłozem, sposobem wchłaninia, chociaż powinien miec to samo
          działanie. Myśle,że nie powinno być żadnych problemów z zaakceptowaniem tych
          pigułek. Skład ma taki sam , jak Mercilon.MA
          • Gość: Joanna Re: Novynette IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:45
            Pisze Pani, że tabletki te powinny mieć to samo działanie, czemu tylko powinny,
            to znaczy,że mogą okazać sie mniej skuteczne niż inne?
            • monika.antepowicz Re: Novynette 19.08.01, 00:21
              Nie, każda tabletka antykoncepcyjna ma prawie 100% działanie antykoncepcyjne,
              różnice polegaję na tolerancji leku.MA
              • Gość: paula Re: Novynette IP: *.pl 21.08.01, 16:44
                Brałam przez krótki czas Novyette, moje zainteresowanie seksem spadło do zera.
                Pojawiły się plamienia i spadł poziom progesteronu. Czy mogło to mieć związek z
                przyjmowaniem tego preparatu? Po leczeniu Duphastonem poziom progesteronu
                wrócił do normy. Obecnie nie przyjmuję tabletek antykoncepcyjnych i
                zainteresowanie seksem też wróciło do normy. Czy są jakieś tabletki, które nie
                obniżały ochoty na seks?
                • monika.antepowicz Re: Novynette 22.08.01, 22:48
                  Moze tabletki z nieco większa zawartoscią estrogenów? Nie wydaje mi się
                  możliwe , by po tabletkach obnizył sie poziom progesteronu. Chyba, ze zanim
                  zaczeła je Pani stosować były jakieś zaburzenia hormonalne!MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka