Gość: Joanna IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 22:15 Lekarz przepisał mi tabletki Novynette. Czy ktoś je może brał? Jak je oceniacie? A co Pani o nich sądzi? Przyznaje,że nigdy o nich nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: Novynette 28.07.01, 08:50 Jest to preparat generyczny o takim samym składzie i działaniu jak mercilon. niestety cena też jest ta sama...MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Novynette IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.01, 22:49 Co to znaczy preparat generyczny? Wcześniej stosowałam mercilon, który był dobrze tolerowany przez mój organizm, lekarz sam zaproponował zmianę ze względu na cenę, różnica ok. 4 zł (sprawdzałam). Czy mogę mieć jakieś obawy ze względu na małą popularność tych tabletek? Również farmaceutka potwierdziła moje przypuszczenia odnośnie rzadkiego stosowania ich. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Novynette 30.07.01, 08:04 Generyczny- to znaczy, ze nie jest oryginalny. Ma ten sam skład, ale moze róznic się podłozem, sposobem wchłaninia, chociaż powinien miec to samo działanie. Myśle,że nie powinno być żadnych problemów z zaakceptowaniem tych pigułek. Skład ma taki sam , jak Mercilon.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Novynette IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 22:45 Pisze Pani, że tabletki te powinny mieć to samo działanie, czemu tylko powinny, to znaczy,że mogą okazać sie mniej skuteczne niż inne? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Novynette 19.08.01, 00:21 Nie, każda tabletka antykoncepcyjna ma prawie 100% działanie antykoncepcyjne, różnice polegaję na tolerancji leku.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Novynette IP: *.pl 21.08.01, 16:44 Brałam przez krótki czas Novyette, moje zainteresowanie seksem spadło do zera. Pojawiły się plamienia i spadł poziom progesteronu. Czy mogło to mieć związek z przyjmowaniem tego preparatu? Po leczeniu Duphastonem poziom progesteronu wrócił do normy. Obecnie nie przyjmuję tabletek antykoncepcyjnych i zainteresowanie seksem też wróciło do normy. Czy są jakieś tabletki, które nie obniżały ochoty na seks? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Novynette 22.08.01, 22:48 Moze tabletki z nieco większa zawartoscią estrogenów? Nie wydaje mi się możliwe , by po tabletkach obnizył sie poziom progesteronu. Chyba, ze zanim zaczeła je Pani stosować były jakieś zaburzenia hormonalne!MA Odpowiedz Link Zgłoś