lamoo 22.09.01, 09:27 witam! jestem w 33 tyg ciazy i mam caly czas temp w granicach 36.9-37.2 czy to normalne w ciazy? temp wzrosla od kiedy biore fenoterol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: temperatura 22.09.01, 23:30 Myslę, że moze to byc związane z fenoterolem lub progesteronem, który jest wydzielany w trakvcie trwania ciaży. Jedno pytanie- czy nigdy Pani albo w Pani ruodzinie nie było chorób tarczycY?MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamoo Re: temperatura IP: *.chello.pl 23.09.01, 09:37 z tego co mi wiadomo nie bylo chorob tarczycy, a jaki to mialoby wplyw? czyli uwaza pani ze taka temp moze byc normalana w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: temperatura 25.09.01, 17:23 Generalnie- utrzymanie podwyższonej temperatury od jajeczkowania przez pierwszą połowe ciązy i dłużej świadczy o prawidłowej czynnosci hormonalnej ciałka żżółtego i łożyska i prawidłowym rozwoju ciązy>MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAMOO Re: temperatura IP: *.chello.pl 26.09.01, 13:12 PANI DOKTOR cały czas martwie sie ta temp juz sama nie wiem czy to w koncu normalne czy nie, dlaczego w 2 polowie ciazy taka temp nie jest normalna przeciez lozysko produkuje progesteron?czy powinnam cos z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: temperatura 30.09.01, 01:44 W II połowie tez jest normalna, tylko juz wtedy jest wieksza masa ciała i steżenie tego hormonu ze wzgledu na zwiekszona mase ciała jest sytałe. No a sam fenoterol tez może nieco przyspieszac przemiane materii. A tak poza tym -dobrze go Pani toleruje? prosze przyjąc,że zwyzka temperatury jest pozyrtywnym objawe w ciaży!MA Odpowiedz Link Zgłoś