IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:01
Mam bóle stawów- stzrela mi dosłownie we wszystkich- od najmniejszych po te duże... Bolą mnie cały czas, do tego kości. Miałam badania w kierunku RZS (RF plus W-Rose czy jak mu tam) i wyszło OK.
Teraz mam schizę internetowo-poszukiwawczą i wynalazłam sobie tocznia...boże może ja to swiństwo mam? to sie przecież tak może zaczynac...
Do tego kłuje mnie wątroba, co też mnie niepokoi...Hipochondrykiem nigdy nie byłam...
Proszę, pocieszcie wink
Ktoska (mam 32 lata)
Obserwuj wątek
    • nigella24 Re: Stawy 03.11.05, 21:27
      latex to nic zrób podstawową morfologię ,przeciwciala przeciwjądrowe i CCP
      niestety tylko prywatnie w laboratoriach "Diagnostyka" jest to marker który w
      97%pozwala ustalic czy cierpi się na rzs zanim objawy kliniczne to ustalą,CCP
      to przeciwciała przeciwko cyklicznemu cytrulinowanemu pepetydowi.POziomzelaza
      zrób sobie gruntownie przebadaj tarczyce tzn TSH ,ft 4 i ft3 ,usg tarczycy i
      przeciwciala przeciwtarczycowe Anti TG i Anti TPO.Często osoby mające rzs maja
      oba markery latex i wR ok a mimo to chorobę,warto spr sobie mocz czyli jego
      podstawowe badanie,poziom wapnia,fosforu,ewentualnie rtg rak wraz z nadgarstaki
      oraz stóp bo w małych stawach najczęsciej wychodzi co ma wyjść np nadżerki etc
      RZS najczęściej atakuje wpier małe stawy,nie wiem czy dadzą Ci to państwowo ale
      zdrowie tylko jedno i warto to spr jeżeli cos od dłuzszego czasu jest
      źle.Pozdrawiam
      • Gość: ktośka Re: Stawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 08:07
        dziękuję Ci bardzo smile
    • Gość: euzebia Re: Stawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:37
      wyluzuj dziewczyno i nie szukaj objawów w necie, bo dopasujesz sobie idealnie wszystko, potem będziesz miala wszystkie choroby.
      bóle stawów mogą oznaczac wszystko wink od rzs przez borelioze na wzw c skończywszy.
      Idz do lekarza i glowa do góry, nie ma na co czekać skoro boli.
      pzdr
      euzebia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka