Gość: jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 22:48 Witam czy mi ktos moze podpowiedziec o tej chorobie blizej czym można to leczyc i do jakiego lekarza się zwruci? czy to jest do wyleczenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agn11 Re: Bielastwo 11.11.05, 23:06 Ta choroba to bielactwo. Zwrócić się możesz do dermatologa, on może zalecić ci jakieś zioła, naświetlania. Ale jest to choroba nieuleczalna, niestety. Według mnie strata czasu, no chyba że ostatnio wymyślono nowe leki, ale nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Bielastwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 23:16 dziękuje za podpowiedz zwrucę sie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Bielastwo 13.11.05, 23:03 Kochana, jest nadzieja!!! W Warszawie jest poradnia leczenia bielactwa. Mieści się na ulicy Towarowej 22, tel. 0-22 6243033. Zadzwoń, zarejestruj się do pani Bourion. To Francuzka, ale mówi po polsku, i o bielactwie wie wszystko. Wizyta kosztuje 100 zł., ale naprawdę warto. Jestem mamą ośmioletniej Ani chorej na bielactwo od 2,5 roku. Od lipca leczy się na Towarowej, już jest poprawa. I chociaż jesteśmy ze Szczecina, to wszystko sporo kosztuje, ale nie żałuję. Jeśli masz jakieś pytania, pisz do mnie na doror@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bielastwo IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 18:37 Mój tata ma bielactwo i jak się okazało dostałam tą chorobę "w prezencie". Byłam już u polecanej doktor Bourion - teraz musze zrobić badania i zacząć naświetlania. Dopiero na początku stycznia mam wizytę kontrolną i dlatego chciałabym zadać pytanie na forum: czy przy leczeniu bielactwa ( u mnie skoncentrowane głownie na tym, aby zapobiec rozwojowi i nie dopuscic do ujawnienia się plam na twarzy) wazna jest np dieta? Moze tryb życia? od pani Bourion slyszalam że nawet noszone ubranie ma znaczenie...tzn nie za ciasne i nie ściskające, bo melanocyty na wagę zlota...Na razie piję zioła a po zrobieniu badań zaczynam, jak to określiła pani doktor, "spidowanie" czyli szybka walka . Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Bielastwo 28.11.05, 10:50 Moja Ania jest już po 3 wizycie. Ja wypytuję o różne rzeczy. Pani B. twierdzi, że żywienie nie ma większego znaczenia, bo w obozach koncentracyjnych ludzie wcale bardziej nie chorowali U ciebie to na pewwno będzie genetyczne. Nic nie mówiła o ubraniu, chociaż ostatnio wspomniała, żeby ją ciepło ubierać, żeby organizm nie tracił sił. No i bardzo pilnować żeby się nie przewróciła, nie skaleczyła czy nie zdarła skóry. Powodzenia w leczeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Bielastwo IP: *.acn.waw.pl 04.12.05, 13:49 Dziękuję za odpowiedź i ponownie pozwalam sobie pozawrać głowę Jako, że jest pani "bardziej doświadczona" jeśli chodzi i leczenie i samą panią Bourion mam pytanie: czy u Pani córeczki pod wpływem naświetlania plamki zaczeły niknąć a inne nie pojawily się? trochę sie boje, że pod wpływem lampy ukryte plamki na mojej twarzy mogą wyjść...wiem, ze to może głupie ale sie boję. Zrobiłam juz zalecone badania, z tarczycą wszystko ok, aspat, alat też, czekam na cynk, wit b i kwas foliowy. Czy na wizyty chodzi pani tylko do pani Bourion czy moze była Pani tez u doktora Majewskiego? Chcialabym pokazac lekarzowi wyniki i zacząć naswietlania a do pani B. dostanę sie dopiero na poczatku stycznia. Czy lampa nie parzy skory? I czy pani córeczka przyjmuje leki przy naświetlaniu - czytalam na jednym forum ze jest to niezbędne (nie pamietam nazwy leku). Przepraszam za tyle pytań ale szukałam informacji na temat tej choroby i teraz mam mętlik...rownież na forum ksiegi-gosci.pl/readbook.pl/?2080=13 pojawia sie tyle różnych informacji ze trudno juz mi stwierdzić co jest wskazane a co nie... Z góry dziękuję za pomoc Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Bielastwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:13 Tez mam bielactwo i chciałam zapytać jak sie te zioła stosuje tzn.czy sa do picia czy do smarowania i odnosnie naświetlań Warszawa?a moze w swoim miejscu zamieszkania.Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Bielastwo 29.11.05, 19:43 Nie rób nic na własną rękę. Najpierw trzeba zrobić badania, m.in. tarczycy i wątroby. Naprawdę polecam wizytę w poradni, tam się wszystkiegop dowiesz. Naświetlania są w różnych miastach, a u nas w Szczecinie mam z tym kłopot Odpowiedz Link Zgłoś