09.10.02, 22:05
Witam,
od niedzieli biore Diane , powod: zbyt duze owlosienie,
jak na razie nie chce mi sie w ogole jesc ; a slyszalam i czytalam na
forum,ze mozna przytyc;w zwiazku z tym mam pytanie: po jakim czasie
przyjmowania Diane zyczelyscie zauwazac przyrost wagi???
i jeszcze jeden problem : w ulotce przeczytalam,ze Diane nie jest srodkiem
antykoncepcyjnym;czy dobrze to zrozumialam? czy musze dodatkowo brac jakies
inne pigulki anty...???
Z gory dziekuje za Wasze odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: diane 35 09.10.02, 22:32
      Diane jest lekiem antyandrogenowym (w Polsce, w innych krajach bywa
      zarejestrowana też jako piguła anty), ale ma specyficzne działanie uboczne: dle
      antykoncepcje, która jest równie skuteczna, jak przy typowych pigułkach anty.
    • ewex1 Re: diane 35 10.10.02, 09:41
      Hej,

Ja brałam Diane35 przez 2 lata, nie przytyła ani grama, więc przeciwnie
      schudłam (ale powodem nie były tabletki)
      Jesli przeczytasz ulotkę załączoną do tego leku uważnie zauwazysz że jest ona
      bardzo śmiesznie i niekonsekwentnie napisana: Otóż piszę wyrażnie że "Diane 35
      nie należy stosować jako środka antykoncepcyjnego !", a kilkanaście linijek
      dalje "Lek może być stosowany jako środek antykoncepcyjny". Uważam że taka
      niekonsekwencja przy takich środkach jest niedopuszczalna!
      Poza tym pisze wyrażnie że Diane nie można stosować dłużej niż 9 miesięcy a mi
      lekarz usilnie przepisywal ją przez 2 lata (jako antykoncepcje). Nie wiem jak
      mam się do tego ustosunkować.
      Żadnych niepokojących objawów u siebie nie zauważałam, oprócz przez ostatnie
      miesiace brania, lekkiego bólu w lewej piersi który momentalnie ustąpił po
      odstawieniu tabletek (i też nie wiem co to było)
      • wera.p Re: diane 35 10.10.02, 14:51
        Dzieki!!!
        Masz racje Ewex... czytam i czytam ta ulotke i sama nie wierze,ze mozna pisac
        zakie bzdury: raz jest napisane,ze Diane nie jest srodkiem anty.. a poniej ze
        jest!!!
        Chyba trzeba napisac jakis list do producentawink to niedopuszczalne,zeby w
        ulotce byly bledy!
        pozdrowienia!!!
        • ewex1 Re: diane 35 10.10.02, 15:13
          Ulotki kłamią, lekarze nie są w stanie powiedzieć w oczy prawdy (kłamią czy nie
          mówią do końca wszystkiego..?) Nie wiem kogo winić. Ja planuje za jakieś 2 lata
          dzidziusia i chciałabym żeby było wszytko okej, ale w takim zakłamianiu nie
          wiem gdzie szkac prawdy. Kogo winić?
          Chyba system.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka