Dodaj do ulubionych

DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku...

IP: *.smstv.pl 29.11.05, 15:20
bralam diane 35 dwa lata potem mialam przerwe i niestety moj tradzik
powrocil ,teraz bralam dine przez 2,5roku i znowu mam przerwe i boje sie ze
moj tradzik powroci jak 2 lata temu,na razie jest dobrze ale moja przerwa
trwa dopiero miesiac i okres mi sie spoznia .
mam pytanie czy ktoras z was po odstawienu diane wyleczyla sie calkowicie z
tradziku??ile lat trwalo to leczenie??i czy moze mialyscie jakies skutki
uboczne po braniu tych tabletek??
ja sie dobrze czuje i moj organizm je dobrze toleruje,jedynie ten brak okresu
ale ide do gina jutro
Obserwuj wątek
    • tuniaa Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... 29.11.05, 15:24
      nie wyleczą z trądziku, nie ma szans, działaja tylko wtedy gdy je bierzesz, po
      odstawieniu czasem jest jeszcze gorzej.
      na trądzik kosmatyczka, albo autoszczepionka, a nie tabletki, chyba , ze masz
      zamiar brać to do końca życia...ale nie wiem co na to Twoja wątroba...
      • medi1981 Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... 29.11.05, 18:30
        tuniaa napisała:

> nie wyleczą z trądziku, nie ma szans, działaja tylko wtedy gdy je bierzesz,
        po
        > odstawieniu czasem jest jeszcze gorzej.
        > na trądzik kosmatyczka, albo autoszczepionka, a nie tabletki, chyba , ze masz
        > zamiar brać to do końca życia...ale nie wiem co na to Twoja wątroba...

TAK WIĘC ZGADZAM SIĘ Z TYM W 100 %!!!!
    • Gość: mała Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.smstv.pl 29.11.05, 15:32
      ale ja najpierw chodizlma do kosmetyczki,potem do dermatologa,juz wszystkiego
      probowalam i tylko tabletki diane mi pomogly.
      a dlaczego piszesz ze nie pomoga??przyczyny tradziku sa rozne i jesli w moim
      wypadku przyczyna byly zachwiana rownowaga hormonalna to moze jednak pomoga???
      • tuniaa Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... 29.11.05, 15:34
        w momencie jak będziesz je brała - pomogą, ale gdy odstawisz znów bedzie to
        samo, tabletki działają tylko gdy je bierzesz /nie unormują Ci gospodarki
        hormonalnej/.
    • joisana Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... 29.11.05, 15:36
      Diane wogóle i w żadnym wypadku nie leczy prawdziwego trądziku, ten mija po
      okresie dojrzewania i już. A jeżeli po okresie dojrzewania stan skóry
      przypomina trądzik, to jest to przeważnie łojotokowe zapalenie skóry na podłożu
      adrogennym. A na takie Diane pomaga, ale tylko podczas brania i jakiś czas po.
      Pytanie brzmi, które androgeny są wydzielane w zbyt dużej ilości, i czy
      przyczynę można usunąć, czy nie. Np PCO przy którym taki defekt występuje,
      wyleczyć się nie da.
    • Gość: mała Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.smstv.pl 29.11.05, 15:40
      a co to jest to PCO?
    • Gość: mała Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.smstv.pl 29.11.05, 15:50
      a wogole to na opakownaiu wyraznie pisze ze leczy tradzik !!!!wiec czemu tak
      piszecie???
      piszecie tak z praktyki z wlasnych doswiadczen czy z teorii??
      • Gość: tunia Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.kablowka.waw.pl 29.11.05, 16:39
        producenci piszą różne rzeczy...
        nie leczą trądziku,
        pisze biorac pod uwagę złożonośc procesów hormonalnych zachodzących w
        organiźmie kobiety i to na jakiej zasadzie działaja pigułki.
      • Gość: Nimfa Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:28
        Piszemy tak z praktyki, teorii i babskiego ''chlopskiego rozumu'' wink To ty
        bralas Diane zeby wyleczyc sie z tradziku?!
    • medi1981 Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... 29.11.05, 18:25
      Ja też brałam Diane-35, z tym, że jak się później okazało trochę tak "na ślepo"
      ponieważ nie miałam robionych żadnych badań poza określeniem poziomu
      testosteronu.Przyjmowanie przerwałam na własną prośbę, choć przez pewien okres
      jeszcze byłam "uszczęśliwiana" innymi specyfikami -TriMinuletem i
      Regulonem.Wtedy nie wiedziałam dlaczego moja p.dr tak usilnie obstaje przy
      tabletkach, pomimo mojej na początku delikatnej a później b.stanowczej odmowy
      ich przyjmowania ze względu na bardzo złe samopoczucie, okropne bóle głowy,
      brzucha i mdłości(nie pomagało nawet kilka tabletek przeciwbólowych)które były
      bagatelizowane.
      Byłam młodsza i nie wiedziałam, że nie można pozwalać na "majstrowanie" przy
      hormonach, dopiero niedawno dowiedziałam się i to od dermatologa, że nie powino
      sie przyjmować tabl.horm.jezeli jedyną przesłanką do ich przyjmowania są
      problemy skórne.I wiek, jak się dowiedziałam też nie był odpowiedni na
      rozpoczęcie ich przyjmowania-18 lat.
      Po odstawieniu tych tabletek moja cera niestety znów uległa pogorszeniu, na co
      dr stwierdziła, że "taki mam układ hormonów i musze brać horm na stałe jesli
      chcę mieć ładniejszą cerę".Teraz minęło już kilka lat i zauważyłam, że tabletki
      te spowodowały u mnie problemy z nadwagą.Kilka lat po ich odtawieniu zauważyłam
      również jakby "meszek" na twarzy, którego wcześniej nie było.Byłam u 2
      endokrynologów iu kilku dermatologów ale każdy mówi co innego.Nadal szukam
      dobrgo gin-endokr, (bo wcześniejsza p.dr nie była endokrynologiem), który
      wyprowadził by moje hormony "na prostą".
      • Gość: ANNA Re: do małej IP: *.chello.pl 30.11.05, 01:39
        Przede wszystkim przyczyny tradziku sa różnorakie mogą być spowodowane pco
        czyli policystycznymi jajnikami --na jajnikach tworzą się pecheżyki jest to
        choroba endokrynologiczno--metaboliczna objawy:nadmierny
        łojotok,trądzik,otyłość brzuszna,pęchezyki na jajnikach,hirsutyzm[nadmierne
        owłosienie w miejscach typowych dla facetów--wąsik,baczki,broda,piersi,okolice
        bikini[nadmiernie"rozrośnięte włosy tamze],złe proporcje lh/fsh]
        Aby potwierdzić /wyeliminować pco nalezy spr :
        zrobic u gina usg dopochwowe bo tylko takowe stwierdza czy ma się
        pęchezyki,badania krwi,hormony
        androstendion,testosteron,estradiol,lh/fsh,krzywa cukrowa,mocz

skontrolowac poziom prolaktyny oraz progesteronu--nadwyżka prog.w stosunku do
        estrogenów tez źle wpływa na skórę
        spr poziom DHEA-S lub DHEA
        kontrola tarczycy bo niedoczynnośc też zle wpływa na skórę czyli zrobić TSH,ft
        4 i ft 3[wolne hormony tarczycy],usg tarczycy oraz przeciwciala tarczycowe Anti
        TG i Anti TPO

Diane 25 nie rozwiązuje problemu trądziku a może jeszcze pogorszyc sprawe
        pozatym przed braniem po pierwszym miesiącu i w odstępach 3 miesięcznych nalezy
        zrobić badania jeśli się to zamierza brac ,bierze a co
        nastepuje,morfologia,mocz,próby wątrobowe,cholesterol,cukier i czas krzepnięcia
        krwi żeby potem sobie krzywdy nie zrobic ,lekarz powinien tez spr piersi przed
        braniem anty,anty nie sa polecane osobom z niedojrzałym układem hormonalnym
        czyli kobietom przed 20 rokiem zycia lub takim które maja w najlbliższej
        rodzinie osoby chorujące/takie które chorowały na raka [matka,babcia,ciotki etc
        wtedy prochy mozna brac dopiero po 25 roku zycia ]
      • Gość: anna Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.chello.pl 30.11.05, 01:44
        polecam ta stronkę a zwłaszcza jej [prawie sam dół]dlaczego preparaty
        hormonalne pogarszają sprawę
        www.rozanski.henryk.gower.pl/acnesteroidea.htm
    • Gość: K Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:24
      Moja kumpela wyleczyła trądzik dzięki Diane, ale nie brała tak dłigo jak Ty,
      tylko wedle zaleceń ulotki- 3 miesiące, 3 miesiące przerwy, 3 miesiące, koniec
      kuracji (może cos pomyliłam, ale w każdym razie brała 2 razy po kilka miesięcy
      i pomiędzy miała przerwę).
    • Gość: adia Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.pools.arcor-ip.net 30.11.05, 14:13
      Witaj. Mi dermatolog powiedzial, ze musze brac Diane 3 lata zeby tradzik nie
      powrocil. W trakcie tego okresu mialam tylko 1 zamiane na 2 miesiace na Regulon
      (zeby odciazyc watrobe, nie mialam zadnych dolegliwosci, profilaktycznie).
      Odstawilam po 3,5 roku (pol roku temu). Problrmow z tradzikiem juz nie mam.
      Czasem cos wyskoczy, wtedy stosuje parowke i wszystko wraca do normy. Ale mam
      problemy z miesiaczka. Gdybym wiedziala, ze te tabletki tak rozreguluja mi
      cykle, zastanowilabym sie porzadnie przed rozpoczeciem kuracji. Pozdrawiam.
      • Gość: ada Re: DIANE 35- czy na zawsze lecza z tradziku... IP: *.csk.pl 30.11.05, 18:53
        nie wierzcie w dzialanie diane na tradzik, jesli ktos ma jakies zaburzenia hormonalne to one po odstawieniu diane wracaja. pisze z praktyki. mam zaburzenia hormonalne, bralam diane 8 lat, 3 miesiace po odstawieniu znowu wrocily wszystkie klopoty. z tradzikiem na pierwszym miejscu. to jest tak jak juz ktos pisal - zaleczja problem ale nie lecza, reguluja gospodarke hormonalna tylko wtedy kiedy sa zjadane, po odstawieniu organizm wraca do "normy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka