anna_deszczowa 03.12.05, 21:20 jak to jest, jesli chce przerwac branie pigulek, to do ostatniej pigulki jestem zabezpieczona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: jeszcze jedno pytanie 03.12.05, 21:27 jak tylko tabletki usłyszą, że chcesz z nimi skończyć, natychmiast przestają działać oczywiście, że jesteś potem już nie Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: jeszcze jedno pytanie 03.12.05, 21:32 buahahaha.... usmialam sie do lez.... dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.kablowka.waw.pl 04.12.05, 02:04 wiadomo ogólnie, ze tabletki się kapną, ze z nimi skończysz i przestaną działać, nie wiedziałas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.12.05, 02:45 dokladnie do ostatniej tabletki. Podczas nastepnych 7 dni niby przerwy juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna_deszczowa Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:38 bardzo smieszne, nie o to mi chodzi. chodzi mi o to czy jak wspolzyje ostatniego dnia z tabletka, to czy nic sie nie stanie skoro po siedmiodniowej przerwie juz nie biore nastepnego opakowania. ale juz niewazne. super. widze ze na wszystkich tu mozna liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 09:52 i tu powinno pojawić się pytanie o długość życia plemników wklejam Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota. Re: jeszcze jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 10:53 Gość portalu: anna_deszczowa napisał(a): > bardzo smieszne, nie o to mi chodzi. chodzi mi o to czy jak wspolzyje > ostatniego dnia z tabletka, niektóre tutaj na ogól współżyją raczej z facetem ale skoro lubisz z tabletką... Odpowiedz Link Zgłoś
bo.tak Re: jeszcze jedno pytanie 05.12.05, 14:35 no przeciez ci odpowiedziały.. nic sie niestanie! (ostatniego dnia z tabletką) potem (w czesie 7 dniowej przerwy) musisz sie juz dodatkowo zabezpieczac. Odpowiedz Link Zgłoś