kobietka85 12.12.05, 21:20 Drogie Dziewczyny... Czy któraś z Was boryka się z tym problemem, jakim jest nierówny biust? Tzn. jedna pierś sporo mniejsza od drugiej? Czekam na odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:21 nie spamuj normalne zajrzyj do wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:26 Ja mam ten problem,asymetria jest naprawdę spora. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:30 ...i jak sobie z nią radzisz? Są jakieś szanse na wyrównanie tego "braku"? (Żaba - napisałam najpierw na ogólnym, bo nie wiedziałam, że istnieje bardziej tematyczne forum. Spamem bym tego nie nazwała.) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:35 spam to zamieszczanie tego samego wątku na róznych forach a ja mam nierówne piersi i mam to w nosie poza tym - to nie brak, ale nadmiar Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:39 Żaba... zależy jak dużą masz tę asymetrię. Ja dużą, dużą. Trudno to nawet ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:43 to zależy jakie ukrywanie masz na myśli stanik można wywatować chcesz się kryć przed facetem? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:51 Nie, nie przed facetem. Jak kocha - to akceptuje. I kocha nie za wygląd. Ale "watowanie"? Ja sobie z tym nie radzę. Nie ma jakiegoś innego sposobu? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 09:09 miałam jako nastolatka, potem się wyrównały. Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 10:10 A ja wykarmilam dwojke dzieci i nie mam asymetrii tylko brak piersi. Mam 30 lat, a nadal nie moge znalezc zadnego cycka! Odpowiedz Link Zgłoś
ulanka83 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 12:07 Kobietko stosuje wkładki ale i tak widać że piersi "sa jakieś dziwne".Tzn widac cały czas różnicę.Wiem,że nigdy nie bedzie idealnie.Może to kwestia odpowiednio dobranego biustonosza,ja wciąż takiego szukam.Proponuję żebys wybrała sie do gorseciarki.Jeśli chcesz pogadać pisz na priv.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.stk.net.pl 13.12.05, 12:21 Ja mam asymetryczne i wcale się tym nie przejmuję, słyszałam że u większości kobiet piersi sa asymetryczne( mniej lub bardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:46 podobno asymetria to normalna rzecz, jedna strona ciala jest asymetryczna w stosunku do drugirj, nie są rowne, jednakowe obie strony ciala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:07 Ale mi dramat. Nie widzę w tym żadnego problemu do "borykania się". Co druga kobieta ma nierównej wielkości piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 17:09 ...mam nieodparte wrażenie, że Ty jednak nie należysz do tych "co drugich". Dziewczyny - ja tu nie mówię o niewielkiej asymetrii, której przez biustonosz i pod bluzką gołym okiem nie widać. Ja tu mówię o sytuacji gdy - w przeciwieństwie do jednej strony - druga jest praktycznie płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:59 Doskonale Cię rozumiem! Jedna z moich piersi jest piękna, okazała a druga gdy staję bokiem do lustra to widze, że jest po prostu płaska. Gdy zakładam stanik to jedna pierś pięknie go wypełnia a druga odstaje w staniku (jest za duza miseczka). Co robić? Ja używam wkładek + wypchanie watą. Nie znam innych sposobów (pomijam operację). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:12 Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 18.12.05, 20:43 Hmm... czyli dobry stanik (mnie się jeszcze nie udało na takowy trafić ) + wata (ciągle z tego stanika wypadająca ) + ...? Nie da się tego naprawdę jakoś leczyć, choćby hormonalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 77 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: 213.25.88.* 31.12.05, 19:04 Ja myślę, że jeśli to dla Ciebie taki spory problem to najlepiej zrobić operację plastyczną tej za małej piersi. Hormony mogą duzo bardziej Ci zaszkodzić niż ta operacja. Oj nasłuchałam się sporo o hormonach. Każda kobieta, która się nimi faszruje (a potrzeba ich sporo dla i tak miernego efektu) w celu powiększenia piersi jest potencjalną pacjentką u onkologa. Ale generalnie ja np prawie piersi nie miałam przez długi czas, urosły mi po pierwszym dziecku, w kolejnej ciąży (czyli teraz) jeszcze bardziej się powiększyły. Ja z kolei miałam problem z niewielką asymetrią (i tak bardzo małe piersi) oraz wklęsłą brodawką w tej mniejszej piersi. Po karmieniu dziecka przez prawie 3 lata nie ma śladu po wklęsłych brodawkach. Piersi są większe niż przed ciążą i wydają mi się bardziej atrakcyjne niż przedtem. Mam nadzieję, że nei zanikną, ale jeśli to by się miało zdarzyć, możliwe że zdecyduję się na operację, choć boję się tego. Efekty operacji nie zawsze zadowalają, zwłaszcza kiedy minie kilka lat od jej przeprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 01.01.06, 15:32 Opracje plastyczne w celu powiększenia piersi nie są wskazane przed urodzeniem pierwszego dziecka. Dlaczego? Bo w czasie ciąży i karmienia piersi bardzo się zmieniają. Dlatego nie zdecyduję si na razie na taki zabieg. I pewnie nigdy. Za dużo efektów ubocznych i bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 1977 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: 213.25.88.* 01.01.06, 16:34 To prawda, dlatego ja bym na Twoim miejscu poczekała jak sytuacja będzie wyglądac po dzieciach. Możliwe że asymetria się zmniejszy albo w ogóle przestanie Ci przeszkadzać. Gdyby nadal przeszkadzała, to zawsze jest opcja operacji plastycznej, choć jej nie polecam. Sama dużo myślałam o operacji plastycznej, ale im jestem starsza tym mam mniej kompleksów i pewnie nigdy się na nią nie zdecyduję No chyba że mi całkowicie piersi zanikną i ponownie odezwą się jakieś moje stare kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 30.12.05, 23:48 To dosc czeste,ze piersi sa asymetryczne. Zwykle lewa jest troche wieksza, bo lezy po stronie serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KALCIA Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.pronet.lublin.pl 06.01.06, 16:29 No więc ja też mam pierś jedną większą od drugiej i mam nadzieję ze jak juz dorosne to ze będą one w normalnych rozmiarach...my kobiety to zawsze mamy jakies sprawy z ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś