Dodaj do ulubionych

ASYMETRIA PIERSI !! :-(

12.12.05, 21:20
Drogie Dziewczyny...

Czy któraś z Was boryka się z tym problemem, jakim jest nierówny biust? sad
Tzn. jedna pierś sporo mniejsza od drugiej? sad

Czekam na odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:21
      nie spamuj
      normalne
      zajrzyj do wyszukiwarki
      • Gość: sara Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:26
        Ja mam ten problem,asymetria jest naprawdę spora.
        • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:30
          ...i jak sobie z nią radzisz? Są jakieś szanse na wyrównanie tego "braku"? sad

(Żaba - napisałam najpierw na ogólnym, bo nie wiedziałam, że istnieje bardziej
          tematyczne forum. Spamem bym tego nie nazwała.)

• zaba_pelagia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:35
            spam to zamieszczanie tego samego wątku na róznych forach

a ja mam nierówne piersi i mam to w nosie
            poza tym - to nie brak, ale nadmiar wink
            • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:39
              Żaba... zależy jak dużą masz tę asymetrię. Ja dużą, dużą. uncertain Trudno to nawet
              ukryć. sad
              • zaba_pelagia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:43
                to zależy jakie ukrywanie masz na myśli
                stanik można wywatować
                chcesz się kryć przed facetem?
                • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 12.12.05, 21:51
                  Nie, nie przed facetem. Jak kocha - to akceptuje. I kocha nie za wygląd.

Ale "watowanie"? Ja sobie z tym nie radzę. uncertain Nie ma jakiegoś innego
                  sposobu? sad
    • lilith76 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 09:09
      miałam jako nastolatka, potem się wyrównały.
      • aw271 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 10:10
        A ja wykarmilam dwojke dzieci i nie mam asymetrii tylko brak piersi. Mam 30 lat,
        a nadal nie moge znalezc zadnego cycka!
        • ulanka83 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 12:07
          Kobietko stosuje wkładki ale i tak widać że piersi "sa jakieś dziwne".Tzn widac cały czas różnicę.Wiem,że nigdy nie bedzie idealnie.Może to kwestia odpowiednio dobranego biustonosza,ja wciąż takiego szukam.Proponuję żebys wybrała sie do gorseciarki.Jeśli chcesz pogadać pisz na priv.Pozdrawiam.
    • Gość: Kasia Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.stk.net.pl 13.12.05, 12:21
      Ja mam asymetryczne i wcale się tym nie przejmuję, słyszałam że u większości
      kobiet piersi sa asymetryczne( mniej lub bardziej)
      • Gość: elka Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:46
        podobno asymetria to normalna rzecz, jedna strona ciala jest asymetryczna w
        stosunku do drugirj, nie są rowne, jednakowe obie strony ciala
    • Gość: Lilu Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 15:07
      Ale mi dramat. Nie widzę w tym żadnego problemu do "borykania się". Co druga
      kobieta ma nierównej wielkości piersi.
      • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 13.12.05, 17:09
        ...mam nieodparte wrażenie, że Ty jednak nie należysz do tych "co drugich".

Dziewczyny - ja tu nie mówię o niewielkiej asymetrii, której przez biustonosz i
        pod bluzką gołym okiem nie widać. Ja tu mówię o sytuacji gdy - w
        przeciwieństwie do jednej strony - druga jest praktycznie płaska. uncertain
        • Gość: ania Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:59
          Doskonale Cię rozumiem! Jedna z moich piersi jest piękna, okazała a druga gdy
          staję bokiem do lustra to widze, że jest po prostu płaska. Gdy zakładam stanik
          to jedna pierś pięknie go wypełnia a druga odstaje w staniku (jest za duza
          miseczka). Co robić? Ja używam wkładek + wypchanie watą. Nie znam innych
          sposobów (pomijam operację).
    • Gość: up Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:12
    • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 18.12.05, 20:43
      Hmm... czyli dobry stanik (mnie się jeszcze nie udało na takowy trafić uncertain ) +
      wata (ciągle z tego stanika wypadająca uncertain) + ...? Nie da się tego naprawdę
      jakoś leczyć, choćby hormonalnie?
      • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 30.12.05, 19:31
        podnoszę...
        • Gość: rocznik 77 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: 213.25.88.* 31.12.05, 19:04
          Ja myślę, że jeśli to dla Ciebie taki spory problem to najlepiej zrobić
          operację plastyczną tej za małej piersi. Hormony mogą duzo bardziej Ci
          zaszkodzić niż ta operacja. Oj nasłuchałam się sporo o hormonach. Każda
          kobieta, która się nimi faszruje (a potrzeba ich sporo dla i tak miernego
          efektu) w celu powiększenia piersi jest potencjalną pacjentką u onkologa. Ale
          generalnie ja np prawie piersi nie miałam przez długi czas, urosły mi po
          pierwszym dziecku, w kolejnej ciąży (czyli teraz) jeszcze bardziej się
          powiększyły. Ja z kolei miałam problem z niewielką asymetrią (i tak bardzo małe
          piersi) oraz wklęsłą brodawką w tej mniejszej piersi. Po karmieniu dziecka
          przez prawie 3 lata nie ma śladu po wklęsłych brodawkach. Piersi są większe niż
          przed ciążą i wydają mi się bardziej atrakcyjne niż przedtem. Mam nadzieję, że
          nei zanikną, ale jeśli to by się miało zdarzyć, możliwe że zdecyduję się na
          operację, choć boję się tego. Efekty operacji nie zawsze zadowalają, zwłaszcza
          kiedy minie kilka lat od jej przeprowadzenia.
          • kobietka85 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 01.01.06, 15:32
            Opracje plastyczne w celu powiększenia piersi nie są wskazane przed urodzeniem
            pierwszego dziecka. Dlaczego? Bo w czasie ciąży i karmienia piersi bardzo się
            zmieniają. Dlatego nie zdecyduję si na razie na taki zabieg. I pewnie nigdy. Za
            dużo efektów ubocznych i bólu.
            • Gość: rocznik 1977 Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: 213.25.88.* 01.01.06, 16:34
              To prawda, dlatego ja bym na Twoim miejscu poczekała jak sytuacja będzie
              wyglądac po dzieciach. Możliwe że asymetria się zmniejszy albo w ogóle
              przestanie Ci przeszkadzać. Gdyby nadal przeszkadzała, to zawsze jest opcja
              operacji plastycznej, choć jej nie polecam. Sama dużo myślałam o operacji
              plastycznej, ale im jestem starsza tym mam mniej kompleksów i pewnie nigdy się
              na nią nie zdecyduję wink No chyba że mi całkowicie piersi zanikną i ponownie
              odezwą się jakieś moje stare kompleksy.
    • rlena Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( 30.12.05, 23:48
      To dosc czeste,ze piersi sa asymetryczne. Zwykle lewa jest troche wieksza, bo
      lezy po stronie serca.
      • Gość: KALCIA Re: ASYMETRIA PIERSI !! :-( IP: *.pronet.lublin.pl 06.01.06, 16:29
        No więc ja też mam pierś jedną większą od drugiej i mam nadzieję ze jak juz
        dorosne to ze będą one w normalnych rozmiarach...my kobiety to zawsze mamy
        jakies sprawy z ciałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka