Dodaj do ulubionych

WYDZIELINA Z PIERSI!!

18.12.05, 10:58
niedawno zauważyłam zieloną wodnistą wydzielinę z prawej piersi, brak
dolegliwości bólowych. Wydzielina pojawia się pod wpływem silnego ucisku i
niewypływa samoczynnie. Jestem po dwóch badaniach usg. Jedno wykonał
ginekolog , drugie onkolog i stwierdzili że jestem zdrowa, mnie to jednak nie
uspokaja , pobrano też wydzielinę do analizy chodziaż onkolog stwierdził
odrazu że nic nie wyjdzie. Ja jednak się ba rdzo boję i proszę o radę jakie
niezbędne badania mam wykonać aby wykluczyć ewentualną chorobę, czy badanie
mammograficzne w moim przypadku jest wskazane? ( 28 lat)badanie krwi na
poziom hormonów?bardzo proszę o odpowiedź!! pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • q_211 Re: WYDZIELINA Z PIERSI!! 18.12.05, 11:20
      Ja poszłabym do innego lekarza bo to chyba nie jest normalne,a tomografia pewnie
      nie zaszkodzi
    • mamamalgosi Re: WYDZIELINA Z PIERSI!! 18.12.05, 12:11
      Witam
      Nie wiem skąd jesteś, tzn. czy z dużego czy małego miasta. Jeśli z małego to
      radzę wybrać sie do dobrego lekarza onkologa z większego ośrodka. Często
      lekarze z małych mieścin nie rozpoznają się i bagatelizują sprawy, aż jest za
      późno. Nię mam zamiaru Cię straszyć. Jestem poprosu po przejściach i jestem z
      tego powodu przeczulona.
      Pozdrawiam i życzę dobrych rozpoznań.
      Ps. Jakby coś było nie tak to możesz do mnie pisać na adres gazetowy. Mam 29
      lat.
    • matylda.fm Re: WYDZIELINA Z PIERSI!! 18.12.05, 12:21
      a może wystarczy zbadać pzoiom prolaktyny?
      • b.dori Re: WYDZIELINA Z PIERSI!! 18.12.05, 18:05
        ja równiez tak miałam ,usg było o.k w końcu zaczęły sie również wydłużać cykle
        nawet do 40 dni i wtedy moj gin wpadł na pomysł żedby zbadać prolaktyne i
        progesteron i okazło się że mam hiperprolaktynemie i zamało progesteronu ,prl
        zbijam parlodelem .Zrób te hormony.
        • natka20022 Re: WYDZIELINA Z PIERSI!! 18.12.05, 18:50
          mnie najbardziej niepokoi ta zielonkawa wydzielina czy Ty miałaś z tym
          podobnie? pozdrawiam smile
        • natka20022 b. dori bardzo proszę o odpowiedź :) 18.12.05, 18:52
          • Gość: Ania ja też tak mam IP: *.rybnet.pl 19.12.05, 00:50
            Ja też tak mam od 3 lat..robiłam badania hormonalne zwłaszcza prolaktyne 2
            razy...wynik w normie..Usg piersi też w porządku oraz ogolne badanie
            krwi...wszystko OK.
            Lekarz kazał bym nie sprawdzała czy coś mi leci..ze powinno to same
            zaniknąć..więc przez półtora roku nie robiłam nic..nawet zapomniałam o
            tym...jednak ostatnio stwierdzilam,że czas na kontrolę.
            Efekt: Laktacja w pełni!!...zwłaszcza lewa piers..
            • ania_05 Re: ja też tak mam 19.12.05, 01:27
              Też tak miałam, badania były ok. Teraz już nie mam , nic nie robiłam, usg
              piersi wtedy było tez b.z. To trwało parę lat. najbardziej mnie martwiło, ze to
              wyglądało jak ropa. byłam u kilku lekarzy, jakoś zaden nie wyglądał na
              przejętego, widać nie jest to rzadkie.
              • Gość: ada_zie Re: ja też tak mam IP: *.incenti.pl 19.12.05, 08:06
                Weszłam na to forum, żeby napisac o swoim problemie i co widzę?? Na pierwszej
                stronie post jakby o mojej sprawie...
                Od jakiegoś czasu, przy naciśnięciu piersi, pojawia się, przezroczysto -
                mleczna ciecz - jakby siara. Karmić przestałam już dawno bo ponad rok temu,
                wczesniej nic takiego nie obserwowałam. Piersi są lekko obrzmiałe, ciążę
                wykluczam. Wybieram się do ginekologa - ciekawe co na to powie...
                • b.dori Re: ja też tak mam 19.12.05, 08:15
                  nie pamiętam tak dokładnie bo to bylo juz ponad 2 lata temu ,ale raczej nie
                  było to zielonego koloru tylko białawego.czy bola cie piersi ,bo mnie
                  napoczątyku niebolały ,ale potem to tak .USG było o.k ,nawet onkolog
                  badal .Zbadaj koniecznie prolaktyne.Polecam ci stronke na kafeterii jest topik
                  Prolaktyna tam dziewczyny ci napewno odpowiedza jaki miały mlekotok.Ja miałam
                  tak tylko ze 2 razy ,ale niektore to maja non stop.
                  ada_zie
                  u ciebie to też może byc nadmiar prl ,moja siostra długo po skończeniu
                  karmienia miała wydzieline i też było zaduzo prl .
                  • izabelaela Re: ja też tak mam 19.12.05, 08:27
                    Niektóre leki wpływają na pobudzenie laktacji:

www.lmm.pl/npr/kurs/leki.pdf
              • Gość: natka20022 Re: ja też tak mam IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 19.12.05, 21:30
                dziękuję dziewczyny trochę się uspokoiłam i badanie na poziom hormonów
                oczywiście zrobię i dam znać jeszcze raz dzięki buziaczki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka