Gość: Suza IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.01.06, 13:47 Chcialabym abyscie powiedzialy mi kiedy kobieta jest najbardziej plodna. I czy jest plodna po miesiaczce. Dziekuje Wam za pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Dni plodne... help 03.01.06, 13:50 tak najprościej, to najbardziej płodna kobieta jest po pokwitaniu jakiś czas i sporo przed menopauzą. W trakcie cyklu miesięcznego, bardziej płodna jest w okolicach owulacji, a ta występuje ok. 2 tygodni przed miesiączką. Po miesiączce nie jest płodna przy dłuższych cyklach, ale przy bardzo krótkich może być już płodna... Odpowiedz Link Zgłoś
vertiggo Re: Dni plodne... help 03.01.06, 13:54 Dziekuje za odpowiedz Czy mozesz mi powiedziec w takim razie jak to jest z kobietami z bardzo nie regularnym miesiaczkowaniem. Czasem mam okres co miesiac a czasem nie mam nawet 2 miesiace i potem znow tak w kolko. Czy wtedy nie da sie obliczyc dni plodnych? nchyb napisała: > tak najprościej, to najbardziej płodna kobieta jest po pokwitaniu jakiś czas i > sporo przed menopauzą. W trakcie cyklu miesięcznego, bardziej płodna jest w > okolicach owulacji, a ta występuje ok. 2 tygodni przed miesiączką. Po > miesiączce nie jest płodna przy dłuższych cyklach, ale przy bardzo krótkich > może być już płodna... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dni plodne... help 03.01.06, 14:07 to się nazywa "watykańska ruletka", w przypadku twoich cykli nazwa jak najbardziej uzasadniona. możesz co rano mierzyć temperaturę i przy okazji sprawdzić, czy te cykle są na pewno wszystkie owulacyjne. możesz nie ryzykować i zabepieczać się innymi metodami niż liczenie na palcach. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Dni plodne... help 03.01.06, 14:40 Obliczyć to Ty ich nigdy nie obliczysz. Bo obliczenia możesz robić tylko wstecz - miesiączka występuje 14 dni po owulacji. Ale możesz poczytać o NPR, na przykład tu: www.npr.prolife.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suza Re: Dni plodne... help IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.01.06, 14:06 Czy mozesz mi powiedziec w takim razie jak to jest z kobietami z bardzo nie regularnym miesiaczkowaniem. Czasem mam okres co miesiac a czasem nie mam nawet 2 miesiace i potem znow tak w kolko. Czy wtedy nie da sie obliczyc dni plodnych? Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Dni plodne... help 03.01.06, 14:09 na to tez jest rada trzeba poznac swoj organizm wejdz na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 tam jest linkownia i NPR obrazkowo, poczytaj , bedziesz wiedziala a jak cchesz zajsc w ciaze i nie wiesz kiedy jest owulacja to sa specjalne testy owulacyjne do kupienia ale wtedy zapraszam na Forum Dla Starających się Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dni plodne... help 03.01.06, 15:04 Czy wtedy nie da sie obliczyc dni plodnych > ? dni płodnych nie da się nigdy "wyliczyć", chyba, że się stara o dziecko. dni płodne można wyznaczyć (tzn, ŻE SĄ JUŻ ZA TOBĄ w tym cyklu), ale to wymaga trochę zachodu - szczegóły na stronach npr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl85 Re: Dni plodne... help IP: 193.24.220.* 04.01.06, 20:37 a może spróbuj tu obliczyć: polki.wp.pl/?ticaid=1d7d# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl85 Re: Dni plodne... help IP: 193.24.220.* 04.01.06, 20:38 tam gdzies po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Dni plodne... help 05.01.06, 09:01 dobrze, że sami tam napisali, że to najmniej skuteczna metoda antykoncepcji... Odpowiedz Link Zgłoś
indianprincess Re: Dni plodne... help 05.01.06, 13:01 jeśli masz nieregularne cykle to żadne wyliczenia nie wchodzą w grę. i zbadaj się bo cykle miesiączkowe powinny być mniej więcej regularne, tak duże wachania mogą świadczyć o jakiś zaburzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś