ell9 13.01.06, 17:26 Kiedy mam wziąć następną tabletkę, jeśli zaczęłam krwawić w środę? biorę Cilest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: prośba o odpowiedź 13.01.06, 17:33 nieważne, kiedy zaczęłaś krwawić (w czasie przerwy) następną tabletke bierzesz w tydzień po ostatniej tabletce ale na pewno dokładnie wytłumaczyli to w ulotce! Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: prośba o odpowiedź 13.01.06, 18:45 ostatnią tabletkę połknęłam w niedzielę to kiedy następną mam połknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
ell9 Re: prośba o odpowiedź 13.01.06, 18:45 tzn. kiedy rozpoczac nowe opakowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
sasha21 Re: prośba o odpowiedź 13.01.06, 19:04 powinno sie wzias tabletke w pierszy dzien krwawienia i nastepnie o stalej poze zazywac kolejne tabletki po 21 dniach 7 dni przerwy i w 7 dzien jesli nadal jest krawienie zaczac normalnie nowe opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: prośba o odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:12 czyli jak ostatnią tabletkę połknęłam w niedzielę to teraz następną mam wziąć w niedzielę, sobotę czy poniedziałek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prośba o odpowiedź IP: *.chello.pl 13.01.06, 20:23 W poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: prośba o odpowiedź IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 13.01.06, 20:23 a przypominj sobie kiedy wziełaś 1 tabletke ? jaki to był dzień tygodnia? sobota? wiec jesli 1 tabletke z 1 opakowania wziełaś w sobote to nastepne opakowanie zaczynasz tez brać od soboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: prośba o odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:47 Może powtórzę i dla pewności jeszcze raz zapytam: Ostatnią tabletkę Cilest połknęłam w niedzielę. W jaki dzień powinnam teraz połknąć kolejną uwzględniając ulotkę: www.delfarma.pl/img/pdf/Cilest%20ulotka.pdf ? (wcześniej połknęłam pierwszą tabletkę w sobotę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: prośba o odpowiedź IP: *.chello.pl 13.01.06, 20:50 Jeżeli pierwszą tabletkę wzięłaś w sobotę, a ostatnią w niedzielę, to znaczy, że... miałaś 23 tabletki w blistrze! Zastanów się jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: prośba o odpowiedź 13.01.06, 20:54 Aaaaaaaaaa! Załóżmy, ze pierwszą tabletkę z tego opakowania wzięłaś w poniedziałek. Brałaś je przez 21 dni (na pewno 21), ostatnią wzięłaś w niedzielę. Od poniedziaku po tej ostatniej tabletce zaczyna się 7-dniowa przerwa. 7 dni: 1 - poniedziałek, 2 - wtorek, 3 - środa, 4 - czwartek, 5 - piątek, 6 - sobota, 7 - niedziela. Po niedzieli, czyli w poniedziałek, zaczynasz kolejne opakowanie i bierzesz pierwszą tabletkę. Prościej nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: prośba o odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:14 Dziewczyny!!!!!!! Dziękuję za odpowiedzi! dorianne.gray - dzięki wielkie! wzięłam opakowanie i od razu sobie przypomniałam, ze: 1) ostatnią tabletkę wziełam w tą niedzielę 2)a zaczelam brac pigulki od poniedzialku 3) bralam 21 dni czyli teraz w poniedziałek mogę zacząc nowy listek, uff dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś