tiramisus 19.01.06, 13:52 wlasnie odebralam wynik cytologii, IV gr. i zostałam skierowana na inflancka na pobranie wycinka, dodam że jeszcze nie rodziłam ale od lat borykałam sie z nieustająca nadżerka. Czy ktos miał 4 grupe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kalina Re: IV gr. cytologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:18 Zanim zamartwisz się na śmierć, pamiętaj że wyniki cytologii żadko na 100 % pokrywają się z wycinkami. Ja np.miałam o wiele lepsze wyniki hist.-pat., bo z powodu stanu zapalnego cytolog trochę nadinterpretował to co widział. Niedawno czytałam gdzieś post pani, która miała V gr. Nie martw się na zapas, najważniejszy jest wynik wycinków. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tiramisus Re: IV gr. cytologii 19.01.06, 17:01 dzieki za slowa otuchy, bo juz sama nie wiem co mam o tym myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia161069 Re: IV gr. cytologii 19.01.06, 19:31 Hej idz na wycinki - napewno wszystko bedzie dobrze u mnie tez wynok histopatologiczny wycikow wyszedl lepszy niz cytologia CIN III chociaz w wyniku wyszedl wirus HPV i CIN I ale wiem teraz ze musze cytologie robic co 6 miesiecy poprostu trzeba sie kontrolowac Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_a_s Re: IV gr. cytologii 19.01.06, 21:52 W niektorych miejsach nie uznaja juz grup cytologicznych tylko jest po prostu opis (wymog UE), wiec moze sa w jakis sposob niewiarygodne. Nie martw się. Wycinek okresli wszystko Byc moze wynik został nieco zaklamany przez jakis ostry stan zapalny. Wazne, ze jestes pod opieka lekarzy i ze ich reakcja jest szybka. Pozdrowienia i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś