Dodaj do ulubionych

OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:05
Bardzo Was proszę o pomoc, moze któraś z Was mi pomoże. Zawsze miałam okres w
odstępach 31-34 dni, jestem zdrowa (bylam u gina niecały miesiąc temu), mniej
więcej raz na rok, dwa zdarzał mi się okres co 38,39 dni. Teraz jednak jest
już 40 dzień a tu nic... Nigdy nie brałam pigułek. Nie wiem czy stres moze
wpłynąć na opóźnienie miesiączki. Ja miałam dosyć nerwowy miesiąc. Moze
któraś z Was miała podobną sytuację. Niedługo chcciałabym się zacząć starać o
dziecko, i to opóźnienie też mnie dodatkowo denerwuje crying
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: 83.168.106.* 15.02.06, 11:13
      jak najbardziej stres wplywa na opoznienie miesiaczki.

Gość portalu: Anik napisał(a):
      >Niedługo chcciałabym się zacząć starać o dziecko, i to opóźnienie też mnie
      dodatkowo denerwuje crying
      A moze wlasnie...? smile powodzenia!

• Gość: Anik Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:35
        Nie, nie, w ciązy nie jestem jeszcze, gdyż dopiero jest w planach. Nie wiem ile
        jeszcze mogę czekać na okres? dziś jest 40 dzień cyklu sad
        • Gość: Anik Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:02
          Możecie mi coś pomóc w tym temacie? Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji??
          • Gość: marta Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: 83.168.106.* 15.02.06, 13:53
            jesli bardzo sie denerwujesz - i stres i dodatkowo nerwy spowodowane
            opozniajaca sie miesiaczka - to idz do ginekologa. zbada Cie, czy wszystko jest
            ok i prawdopodobnie (?) da Ci cos na jej wywolanie.
            p.s. ja bylam w podobnej sytuacji kilka razy-tez prawdopodobnie w wyniku stresu
            opoznila mi sie miesiaczka (tez powyzej 40 dni). dostalam luteine (paskudztwo)-
            miesiaczka przyszla.
            nie denewruj sie! smile
            • Gość: Anik Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:33
              byłam 3 tygodnie temu u gina i powiedział ze jestem zdrowa jak rydz smile (mówię o
              zwykłym badaniu i wynikach morfologii a nie np badaniach hormonów) ale dzięki
              za słowa otuchy...
              Marto, a czy teraz wszystko wróciło u Ciebie do normy?
              • Gość: marta Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: 83.168.106.* 15.02.06, 14:53
                od dawna mam cykle 31-34 dniowe (czyli podobne do Twoich). tak jak pisalam
                wyzej - pare razy zdarzylo mi sie duze opoznienie. na poczatku zeszlego roku -
                poniewaz dwa razy pod rzad mialam takie "opoznienie" - poszlam do gina.
                dostalam luteine na wywolanie i zalecenie, aby przyjmowac ja w kilku kolejnych
                cyklach od 15 do 25 dnia cyklu. miesiaczka nadeszla, a w 2 kolejnych cyklach
                bralam lurteine. niezbyt dobrze sie po niej czulam (bol piersi i do tego
                straszny wysyp na twarzy). wiec sama ;/ zadecydowalam, ze w kolejnych cyklach
                zadnej luteiny nie biore. i na szczescie odpukac od tamtego czasu wszystko
                wrocilo do normy - czyli znow miesiaczke mam co 31-33 dni. (oczywiscie, zeby
                nie bylo, ze jestem madrzejsza od gina itd. - po tym jak sobie
                sama "odstawilam" luteine bylam na wizycie,robilam tez usg i wszystko bylo ok)
                nie martw sie smile stres potrai namieszac w organizmie!
                • Gość: Anik Re: OPÓŹNIENIE MIESIĄCZKI A STRES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:25
                  dziękuję za odpowiedź, postaram się zrelaksować smile Ja mialam takie opóźnienia
                  (38 lub 39 dni) raz na rok lub dwa lata i samo się to później normowało. Mam
                  nadzieję że i tym razem tak będzie. Pozdrawiam. PS. A u lekarza jak pisałam
                  byłam ostatnio (3 tyg temu)i powiedział ze wszystko ok. No ale wtedy jeszcze
                  nie miałam tego problemu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka