Dodaj do ulubionych

Castagnus - gdy nie podziałał

20.02.06, 09:24
ostatnio dobijały mnie mocno bolące piersi - zaczynały w dzień owulacji, a
nawet 2-3 przed, przestawały w połowie @ (czyli prawe 3 tygodnie bólu).

powoli kończę trzymiesięczne łykanie Castagnusa, ale nie ma żadnych zmian (z
wyjątkiem równych cykli).
kiedyś pomógł mi Mastodynon.

czy skończyć Castagnus i zacząć łykać Mastodynon od razu?
czy skończyć Castagnus i odczekać trochę łykać Mastodynon?
jednak iść z tym do lekarza?
Obserwuj wątek
    • przeminiesz Re: juz tylko 1 sposob 20.02.06, 10:57
      Zacznij hipnotyzowac swoje piersi - moze to pomoze?wink mow im codziennie: nie
      bolicie mnie, nie bolicie mnie, nie bolicie mnie....., jest wam ze mna dobrze,
      nie szalejecie, nie szalejecie, nie szalejecie..., zachowujecie sie porzadnie i
      odpowiedzielnie, i odpowiedzialnie, i odpowiedzialnie....
      Wiem co czujesz, bo mnie samej juz rece opadaja z tej samej przyczyny, ale
      sposobu nie znam - chyba sama zaczne hipnoze
    • mamalgosia Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 11:15
      lilith, nie wiem, jak masz postąpić. Ale ja brałąm castagnusa na wydłużenie
      fazy lutealnej. gdy brałam go, to się wydłużała (3 cykle, bo tyle należy go
      brać). GDy odstawiłam, pogorszyło się. Więc znowu biorę: kolejne 3 cykle. tak
      sobie wymyśliłąmsmile I znowu jest lepiej.
      Ale jeśli Ci nie pomógł przez 3 miesiące, to nie wiem, czy jest sens brać go
      dalej
      • lilith76 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 11:48
        brać nie ma sensu, ale myślałam nad Mastodynonem (bo kiedyś pomógł na bolące
        piersi). tylko tak łykać jedno za drugim...
        przez ten biust moje życie erotyczne jest zubożone, bo mam w głowie "byle tylko
        przypadkiem nie dotknął, byle tylko..." ;D
      • marzenia11 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 22:00
        Czy może miałaś przed miesiączką plamienia? Ja właśnie z powodu plamień biorę
        castagnus-na razie 21 tabletka a czuję się okropnie tak jak podczas brania
        Rigevidonu (też z powodu plamień prawdopodobnie wynikłych z torbielki cialka
        żółtego. Poza tym zaczełam mieć plamienia 10 dni przed miesiączką (wcześniej
        były na 7 dni przed). Zdenerwowałam się, bo nie wiem czy dobrze robię, czy
        odstawić Castagnus i co w ogole o tym myśleć. Wizytę u lekarza mam na poczatek
        kwietnia (takie terminy)-też czuję się dobrze, jedynie denerwują mnie te
        plamienia i chcialam coś z tym zrobić, po konsultacji farmaceutki w aptece. Ale
        teraz mam wątpliwoiści i jakieś glupie myśli, że rozregulowalam sobie już
        totalnie hormony. Sorki za trochę chaotyczny post ale to chyba z nerwów. Jezeli
        coś możesz mi powiedzieć na ten temat to będę wdzięczna. I w ogóle jeżeli ktoś
        może coś to.. czekam.
        • lilith76 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 21.02.06, 09:14
          plamienia do prawdopodobnie objaw podwyższonej prolaktyny - dobrze, że idziesz
          do lekarza, bo Castagnus może nie pomóc.
          • marzenia11 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 21.02.06, 18:15
            Czyli mam przestać go brać bo to nie ma sensu? Jesli wiesz to proszę odpowiedz.
            • lilith76 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 22.02.06, 09:03
              Castagnus ma m.in. za zadanie uregulowanie cyklu - jeśli nie pomoże, to na
              pewno nie zaszkodzi.
              • Gość: mpalka6 Re: Castagnus - gdy nie podziałał IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 26.03.06, 10:58
                a umnie po braniu go plamienia jak byly tak sa tylko, ze cykl nie dosc, ze z 25
                zmniejszyl sie do 23 dniowego...po prostu zalamka
    • Gość: an Re: Castagnus - gdy nie podziałał IP: 194.42.116.* 20.02.06, 13:57
      polecam ci mastodynon. Kiedys mialam tez problem z bolącymi piersiami i lekarz
      zalecił mi mastodynon w kroplach, brałam codziennie przez kilka miesiecy i
      pomogło. odstawiłam te krople dawno temu i od tej pory nie wiem co to bolace
      piersi przed okresem.
      Pozdrawiam
      • iwetta26 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 14:34
        CHYBA logiczne,ze do lekarza....nikt Ci tu diagnozy nie postawi i lekow nie
        zapisze.Nie wiem na co jeszcze czekasz...
        • lilith76 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 14:39
          zdaję sobię sprawę.
          ale jak znam państwową służbę zdrowia, to przepisze mi... Mastodynon i wyśmieje
          na sugestię np. zbadania poziomu prolaktyny.

jednak się wybiorę w nowym cyklu.
          • moniak7 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 14:50
            Castagnus jest ziolowy. Mastodynon o ile wiem raczej homeopatia plus ziola a
            wiec moim zdaniem mozna jedno po drugim. Oba maja miec podobne dzialanie a nie
            przeciwne wiec ja bym specjalnie nie miala obaw. mastodynon jest na tyle slaby,
            ze moim zdaniem mozesz zaczac jeszcze przed konsultacja z lekarzem.
            A moze jeszcze skonsultuj w aptece, czy jedno mozna zaraz po drugim.
            Ja tez cale lata cierpialam z powodu piersi. Po urodzeniu synka (i po
            skonczeniu karmienia)troche sie poprawilo, ale ciagle jeszcze zdarzaja sie
            takie cykle kiedy cierpie bardziej, piersi bola mnie przynajmniej od polowy
            cyklu, jestem opuchnieta i mam bardzo bolesna owulacje. Ale nie jest to juz to
            co kiedys na szczescie.
            Swego czasu mialam taki zel do smarowania piersi (z hormonami), ale dzialanie
            bylo niezbyt mocne. Pozdro MOnia
            • Gość: Ola Re: Castagnus - gdy nie podziałał IP: *.21.pl / *.21.pl 20.02.06, 19:00
              Nie wiem czy dobrze kojarzę ale czy tu lilith 76 nie starasz się o dziecko ???
              Nie zebym była taka ciekawska smile)) ale mastodynon nie powinno się brać jak jest
              się w ciązy albo karmi się piersią sad
              • lilith76 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 21.02.06, 09:15
                nie staram się.
                negocjuję.
                czytam ulotki i czego lepiej nie brać smile
            • very_martini Re: Castagnus - gdy nie podziałał 20.02.06, 21:17
              Mastodynon nie jest homełopatyczny.

16%VOL
              22%VAT

--
              takie tam... forum homeopatia
              • moniak7 Do very-martini 21.02.06, 14:51
                Za przeproszeniem:wydaje mi sie, ze jednak jest homeopatyczny.Skopiowalam ze
                strony producenta opisujacej sklad:
                Quote:
                Mastodynon N krople 50, 100 ml
                Skład

100 g preparatu zawiera: Agnus castus D1 (20 g), Caulophyllum thalictroides D4
                (10g), Cyclamen D4 (10 g), Ignatia D6 (10g), Iris D2 (20 g), Lilium tigrinum D3
                (10 g). Od D4 do dalszego rozcieńczenia używany jest 15% etanol. Preparat
                zawiera 53% objętościowych alkoholu.
                Unquote
                D1... oznacza ilosc rozcienczen, az do sladowych lub zadnych zawartosci. Wiec
                to chyba jednak homeo????????? To jakos by tlumaczylo dlaczego jest tak
                slabo/wcale (nie)skuteczny......
                A tak dla przypomnienia, koledzy i kolezanki na forum homeopatia juz ci kiedys
                napisaly, ze to lek homeopatyczny-watek ponizej
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=22154288&a=22154288
    • Gość: odrey Re: Castagnus - gdy nie podziałał IP: 62.233.184.* 21.02.06, 08:55
      Mi lekarka poleciła na identyczne dolegliwości castagnus ( oczywiście
      odstawienie antykoncepcji hormonalnej!). Zalecona dawka jednak byla dużo wyższa
      od tej wskazanej na opakowaniu - jedno opakowanie 3 tabl. dziennie, przez 10
      dni. Pomogło.
      • lilith76 Re: Castagnus - gdy nie podziałał 21.02.06, 09:17
        Zalecona dawka jednak byla dużo wyższa
        >
        > od tej wskazanej na opakowaniu - jedno opakowanie 3 tabl. dziennie, przez 10
        > dni. Pomogło.

no właśnie.
        chyba trochę padłam ofiarą własnej kokieterii - w ulotce dawka zmienia się w
        zależności od wagi ciała kobiety, a ja mam wagę graniczną i nie wiedziałam, czy
        brać jedną, czy dwie tabletki. lepiej myśleć, że jest się odrobinę lżejszą...
        w końcu brałam na zmianę - raz jedną, na drugi dzień dwie tabletki, a od 1,5
        miesiąca już po dwie.
        • Gość: odrey Re: Castagnus - gdy nie podziałał IP: 62.233.184.* 21.02.06, 12:33
          Widzisz... moja waga jednoznacznie wskazuje na 1 tabletkę dziennie.
          Jednak mialam brać po jednej tabl. 3 razy dziennie (nawet nie na raz) więc to
          dawkowanie zupełnie inne niż wskazane w ulotce. Kuracja miała byc krótka - 10
          dni i intensywna.
          Zalecił mi ją lekarz po USG piersi.
          • intraday Re: Castagnus - gdy nie podziałał 22.02.06, 10:48
            Kiedys laryngolog przepisal mi vit A+E 3razy dzennie na całkiem inną
            przypadłość związaną z przełykiem. Po miesiącu brania okazało się ze przestał
            mnie boleć biust i tak jest do dziś a minął już rok. Kiedys dawna pani dr
            ginekolog co sie tutaj udzelała tez zalecała spróbować taką kurację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka