Dodaj do ulubionych

Objawy Ciąży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:14
Bardzo proszę Wszystkich, tzn. tych co wiedzą, o napisanie, wymienienie
pierwszych objawów ciąży. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Zauważyłam u siebie pewne dziwne objawy, nie występujace wcześniej i
chciałabym się upewnić czy to czasem nie ciąża, choć wiem że najlepszym
wyjściem jest zrobienie testu i udanie się do ginekologa.
Liczę na Waszą pomoc.
Obserwuj wątek
    • wyuzdana1 Re: Objawy Ciąży 09.03.06, 16:19
      w czasie kiedy ma się pojawić @ biały rzadki śluz w dużej ilości, rozdrażnienie,
      brak @, powiększenie i bolesność piersi, mdłości na widok surowego mięsa, apetyt
      na jogurty, to były moje objawy
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Objawy Ciąży 09.03.06, 16:19
      Jeśli wiesz, że najlepszym wyjściem jest test lub udanie się do giekologa, to
      czas na wykorzystanie tej wiedzy teoretyczne j praktyce smile A więc do dzieła....

A jak sie chcesz poschizować to zajrzyj tutaj:
      www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=645
    • lilith76 Re: Objawy Ciąży 09.03.06, 16:39
      nudności, bolące piersi i sutki, odrzucenie na zapach kawy i papierosów,
      senność, omdlenia

to moje objawy

przed niemal każdym okresem

więc zastanów się, czy warto wymóżdżać i kombinować, czy to ciąża, czy nie, czy
      lepiej po prostu zrobić test w terminie planowanej miesiączki.
      • Gość: Zaniepokojona 22 Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:21
        Dziękuję za Wasze wypowiedzi. Może Ktoś zechce jeszcze coś dodać od siebie,
        będę wdzięczna.
        Test zrobię na 100%, ale niestety najszybciej mogę go wykonać 18 marca, a myśl
        o ewentualnej ciąży cały czas mnie "prześladuje", siedzi mi w głowie dlatego
        zdecydowałam się tu napisać.
        A jeśli możecie, to proszę polećcie mi jeszcze jakiś dobry i w przystępnej
        cenie test ciążowy.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: aaa Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:23
          Dodam jeszcze takie lekkie kłucie w dole brzucha
          • Gość: aaa Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:27
            i jeszcze taki charakterystyczny ból głowy. Po tym bólu głowy poznałam od razu
            że jestem w ciąży (po raz grugi i trzeci).
        • kocio-kocio Re: Objawy Ciąży 09.03.06, 19:27
          Testy ciążowe kosztują ok. 15 zł.
          I wszystkie są tak samo dobre.
          A pierwszym objawem ciąży jest zazwyczaj brak okresu.
          • Gość: Zaniepokojona 22 Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:01
            To może ja opiszę Wam w skrócie moją "historię" i niepokojące mnie objawy.
            Otóż: 17 lutego powinnam dostać okres (poprzedni miałam 17 stycznia), niestety
            nie pojawił się,ale tym się nie przejęłam bo wcześniej już tak się zdarzało
            (zaburzenia hormonalne) a poza tym byłam jeszcze wtedy dziwicą (między mną a
            moim chłopakiem był "tylko" peeting).
            21 lutego (nadal bez okresu) kochałam się pierwszy raz ze swoim chłopakiem. Od
            tego czasu, jak widać minęło już sporo dni, niestety okres do dnia dzisiejszego
            się nie pojawiłsad. Nie wiem co o tym myśleć, czy to odezwały się moje problemy
            z hormonami czy jednak jestem w ciąży.
            Nie panikowałabym gdyby nie pewne objawy, które zauważyłam u siebie:
            wspomniany wyżej brak okresu, znaczne powiększenie się, a nawet powiedziałabym
            obrzęk i duża bolesność piersi, nawet przy położeniu na nich dłoni czy w nocy
            przy leżeniu na boku, nie możność przespania nocy bez odwiedzenia toalety
            przynajmniej raz (wcześniej wcale w nocy się nie załatwiałam), zawsze byłam
            zmarźlakiem a teraz wiecznie mi gorąco a czasem nawet słabo, czasem mnie mdli
            ale nie wymiotuję, mam o wiele większy apetyt i przybyło mi trochę ciałka,
            chodzę "nabuzowana", zaczęłam się mocno pocić, rano mam całą piżamę aż
            wilgotną, no i raz mam problemy z zaśnięciem, kręcę się całą noc a raz nie
            można mnie dobudzić, na twarzy przybyło mi krostek, włosy mi się szybciutko
            zaczęły przetłuszczać, no i moja temperatura ciała wynosi ok. 37 - 37,5 stopni.
            I co Wy Dziewczyny na to, jak myślicie, może to być ciąża?
            I jeszcze jedno pytanie mam do Was: wg mnie test mogę wykonać dopiero ok. 17 -
            18 marca, ale mogę się mylić. Czy myślicie że już teraz może on być wiarygodny
            czy lepiej poczekać do tego 18 marca.
            Liczę na Wasze odpowiedzi i przepraszam że tak zawracam głowę ale jest to dla
            mnie bardzo ważne. Pozdr.
            • Gość: bera Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:23
              Jak rozumiem dzisiaj byłby ewentualnie 16 dzień ciąży? Myślę że dla spokoju
              możesz już teraz zrobić test, ale dla pewności powtórz go w planowanym terminie.
              Objawy jekie opisujesz niekoniecznie muszą ,( choć mogą) wskazywać na ciążę. To
              jeszcze moim zdaniem zbyt niewielwielki okres czasu, aby objawy toważyszące
              ciąży były tak wyraźne. Charakterystyczny ból piersi u mnie występuje dosyć
              często w drugiej połowie cyklu,tak jak i przetłuszczanie się włosów,czy kłopoty
              ze snem.
              Zrób test i śpij spokojnie. Stres i strch tylko opóźniają miesiączkę.
            • dorianne.gray Re: Objawy Ciąży 09.03.06, 23:53
              Nie rozumiem, dlaczego czekasz z testem na 18 marca.
              Wytłumacz to jakoś bardziej przekonująco smile
            • aneta-mama Re: Objawy Ciąży 10.03.06, 08:34
              Moja droga nie czekaj,tylko zrób ten test!!!Jeśli wynik będzie negatywny a ty
              nadal nie dostaniesz okresu zrób jeszcze raz.Ja przy pierwszej ciąży miałam
              takie objawy jak Ty,a przy drugiej żadnech. Powodzenia!!!
              • aneta-mama Re: Objawy Ciąży 10.03.06, 08:35
                daj znać jaki wynik!!!
            • lilith76 Re: Objawy Ciąży 10.03.06, 09:14
              po każdym stosunku bez zabezpieczenia (jeśli nie monitorowało się cyklu)
              istnieje podejrzenie ciąży.
              setki tysięcy kobiet zaszło w ciąże po terminie oczekiwanej miesiączki. ja sama
              miałam kiedyś owulację w 33-35 dniu cyklu.

test można wykonać już w 14-16 dni po stosunku. u ciebie minęło 2,5 tygodnia!
              biegiem do apteki.

jeśi kochaliście się z prezerwatywą, to w ciąży nie jesteś. ale idź do lekarza,
              bo po cholerę tyle czekać na okres i męczyć się z PMS-em.
              • Gość: gty Re: Objawy Ciąży IP: 212.106.16.* 10.03.06, 10:50
                Choć oczywiście objawy mogą być z powodu bałaganu hormonalnego.

Ale popieram poprzedniczkę. Jazda po test!!!
                Ich wiarygodność jest w zasadzie taka sama. Ja swoją ciąże zobaczyłam na teście
                PRETEST. Jest jeszcze Amil, Quickview (czy coś takiego...) i inne. Działąją tak
                samo.
            • Gość: aaa Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:26
              Objawy są "ciążowe", ale równie dobrze to może być stres. Zrób ten test teraz.
              Na przykład Quiq view (czy jakoś tak się nazywa).
              • Gość: Zaniepokojona 22 Re: Objawy Ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:59
                Kolejny dzień, a okresu nadal nie widać. Dziękuję Wam za kolejne wypowiedzi,
                które właśnie przeczytałam. Testu niestety dziś choćbym chciała to nie miałam
                jak wykonać bo od 8 byłam na uczelni. Ale tak sobie myślę, że macie rację i
                jednak nie będę czekała do tego 18 marca, test zrobię szybciej, może nawet
                jutro z rana. Nie mogę już dłużej żyć w takiej niepewności, na zajęciach siedzę
                i tylko myślę o jednym, Mama już też się zaczyna dopytywać czy dostałam w końcu
                okres i co się ze mną dzieje że tak biegam do łazienki.

Nie napisałam wcześniej, że kochaliśmy się z zabezpieczeniem, w postaci
                prezerwatywy i to ona jest moja jedyną nadzieją.
                Ale tak sobie teraz myślę, że to wcale nie musiało się stać podczas mojego
                pierwszego razu, a sporo wcześniej - podczas pieszczot.

Sama już nic nie wiem...
                • lilith76 Re: Objawy Ciąży 10.03.06, 16:07
                  to nie ciąża.
                  nie masz okresu już 1,5 miesiaca o ile pamiętam.
                  idź do lekarza!
                  forum ci okresu nie wywoła.
            • annajustyna Re: Objawy Ciąży 10.03.06, 15:23
              Ja takie objawy mam zawsze przed spozniona miesiaczka, wiec...zrob test juz
              teraz dla swietego spokoju i powtorz za tydzien. Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka