IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:38
nie mogę usnąć bez kieliszka wina....dopiero po wypiciu nachodzi mnie sen jak
nie wypiję to nie usnę czy grożi mi alkoholizm???to trwa już
ponad 9 miesięcy co mam zrobić????
Obserwuj wątek
    • morgan11 Re: czy???? 30.03.06, 23:41
      ja tez tak mialam podczas wakacji kiedy bardzo duzo pracowalam i prawie
      codziennie dla relaksu i snu pilam lampke wina; mysle ze to niebezpieczne i w
      koncu otrzasnelam sie i juz tak nie robie. pamietaj ze nie wazne ile pijesz czy
      to bedzie kieliszek czy cala butelka codziennie liczy sie to ze bez tego
      niemozesz dac rady a to juz alkoholizm. radze ci poki jest jeszcze wczesnie
      zerwij z nalogiem!!!
      trzymam kciuki
    • Gość: jaaaaa Re: czy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:42
      odstawic wino... i wypic moze herbatke z melisy
      • Gość: smutna Re: czy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:44
        no tak ale ro słabo pomaga chyba gorzej spać po prochach
        • Gość: jaaaaaaa Re: czy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:55
          a probowalas melisy?
          to sprobuj!
          a potem oceniaj
          • morgan11 Re: czy???? 30.03.06, 23:57
            moze starym domowym sposobem mleko z miodem
    • Gość: jaaaaaa Re: czy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:59
      sa tez specjalne mieszanki ziol na dobry sen.. naprawde smaczne
      dla chcacego nic trudnego
    • Gość: maalza Re: czy???? IP: *.crowley.pl 31.03.06, 11:24
      Mysle, ze picie melisy przed snem bedzie dobrym sposobem. Poza tym jak bedziesz
      zasypiac rozluznij sie, weź kilka głebokich oddechów i skoncentruj sie na swoim
      oddechu.
      Sprawdzalam na sobie - ilekroć przy zasypianiu skupiam sie na swoim oddechu,
      kiedy słucham jaki jest spokojny i rytmiczny, zasypiam momentalniewink

Nie pij prosze wina przed snem, wiem, ze to potraci wziągnąć i to jest
      najbardziej podstepne.

Wszystkiego dobrego!
    • Gość: lekarz Re: czy???? IP: *.it.local / *.thebritishschool.pl 31.03.06, 11:27
      obawiam sie ze to juz jest choroba....uzaleznienie.
      • obca1 Re: czy???? 31.03.06, 11:55
        myślę że odrobina alkoholu rzeczywiście potrafi odprężyć a na mnie też działa lekko usypiająco (robię się po niej senna).. więc pewnie to szybki i skuteczny sposó na problemy ze snem..

wiem też ze w wielu kulturach jest normalne picie codziennie kieliszka czy 2 niezbyt mocnego wina (np. do obiadu) i nikt tych osób nie uważa za alkoholików..

dlatego ja nie widzę nic złego w tym że codziennie wypije się jakiś kieliszek (choć ja akurat pijam bardzo rzadko)..

natomiast jako sposób na zasypianie uważam że to nie najlepszy pomysł.. nie można stać się niewolnikiem kieliszka..
        widocznie są jakieś powody przez które pojawia się problem z zaśniecięm i warto się nimi zająć.. w necie i w prasie można znaleźc wiele informacji na takie tematy.. proste rady jak np. wietrzenie pokoju przed snem.. nie jedzenie ciężkostrawnych posiłków na kolację..wieczorny spacer z psem.. lekka lektura przed snem. . odprężająca kąpiel z dodatkiem relaksujących olejków.. myślę że warto poeksperymentować i znależć inne sposoby na pozbycia się całodniowego napięcia..

winko to cudowny nektar który najlepiej smakuje w dobrym towarzystwie i choć w niewielkich ilościach może być korzystny dla zdrowia to jednak nie warto go traktować jako tabletkę nasenną..
        pojawia się niestety taka możliwość, że z czasem różne smutki i lęki będzie się traktować takim właśnie "odprężającym" kieliszkiem.. a jak to może się skończyć..lepiej nie myśleć

pozdrawiam
        • Gość: smutna Re: czy???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:37
          Dziękuję za rady kupiłam sobie melisę zobaczymy może się uda.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka