Dodaj do ulubionych

drętwienie rąk a pigułki

03.04.06, 13:23
Szukam przyczyny drętwienia ręki (jednej). Czy może to wynikac z tego iż
biorę Jeanine (od 4 miesięcy a objaw ten mam dopiero teraz)? Oprócz tego
biorę Adrocur i Spironol (teraz odstawiłam ten ostatni bo boję się tego
drętwienia).
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: drętwienie rąk a pigułki 03.04.06, 14:09
      Może być po pigułkach. Jakie miałaś płytki krwi i krzepliwość przed? Może warto
      zbadać teraz dla porównania.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: aga Re: drętwienie rąk a pigułki IP: 82.177.97.* 03.04.06, 14:21
      Jak najbardziej moze to być po pigułkach. Mi bardzo często drętwiał palec u prawej reki, a kiedy zmieniłam pigułki drętwienie również ustało. Pozdrawiamsmile
      • Gość: aga2 Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:25
        hej ja opisuje podobna rzecz w moim watku ,,dretwienie konczyn" zajrzyj, tez
        biore jeanine i takze od kilku miesiecy, wydaje mi sie ze mrowienie/dretwienie
        zaobserwowalam pare mies (jakies 3) po braniu tab.
        • Gość: cassis Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.gov.pl 03.04.06, 14:41
          I co zrobiłaś - zmieniłaś pigułki?
          Bo mi już powoli siada psychika od tego mrowienia, a mam skłonności (3 miesiące
          temu przestałam brac antydepresanty i zastanawiam się czy to nie nawrót nerwicy
          no ale najpierw chcę wykluczyć inne przyczyny).
          Jutro idę na RTG kręgosłupa szyjnego no ale też podejrzenie padło na piguły.
          Boję się też np. SM...
          iść do gina z tym?
          • andersena Re: drętwienie rąk a pigułki 03.04.06, 14:57
            iść i mu nawtykać, że 3 miesiące po odstawieniu antydepresantow pozwolił ci brac
            piguły
            • Gość: cassis Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.06, 22:43
              andersena napisała:

> iść i mu nawtykać, że 3 miesiące po odstawieniu antydepresantow pozwolił ci
              bra
              > c
              > piguły

Stan cery był jedną z przyczyn depresji a teraz mam zupełnie inną skórę i
              twarz..
        • Gość: cassis Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.gov.pl 03.04.06, 14:44
          Aga - nie mogę znaleźć Twojego wątku o którym piszesz...możesz podać linka?
        • Gość: cassis Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.gov.pl 03.04.06, 14:47
          Już znalazłam - kilka wątków pod moim postem smile
    • Gość: de_rooo problem z kregoslupem? IP: *.spmodem.washington.edu 03.04.06, 18:42
      mozesz miec jakis problem z kregoslupem. niekoniecznie uraz, czasem jest to wynik 'wieloletniej pracy'
      tzn. zlej postawy, brak ruchu, siedzacy tryb zycia (zwlaszcza praca 'komputerowa' przez wiele godzin
      daje popalic).

a ja mam tak:
      piguly biore od 8 lat. ok. rok temu mialam uraz kregoslula (wypadek) i od tego czasu dretwieja mi rece
      albo nogi, zmiana pozycji, cwiczenie z reguly to eliminuje. mysle ze fakt, ze dretwieje ci tylko jedna
      reka wskazuje raczej na kregoslup, niz na piguly.
      a piguly biore i nie wyobrazam sobie 'niebrania' bo ja akurat czuje sie po nich lepiej niz bez nich, bez
      pigul moje hormony dostaja swira a ja przez nie rowniez.

• Gość: cassis Re: problem z kregoslupem? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.06, 22:42
        Ja też sobie nie wyobrazam że będę musiała zrezygnować z piguł i miec taką cerę
        jak przedtem - jestem zrozpaczona, nerwy chyba jeszcze pogarszają te drętwienia
        i koło się zamyka.
        Jutro pewnie pójdę na RTG kręgosłupa szyjnego bo mam skierowanie. Ale przeraża
        mnie wizja wędrówki po lekarzach bo rzadko do nich chodzę.
        A mój gin przez najbliższe 2 tygodnie bedzie niedostępny a chciałam sie zapytac
        czy mam je odstawić z dnia na dzień.

> mozesz miec jakis problem z kregoslupem. niekoniecznie uraz, czasem jest to
        wyn
        > ik 'wieloletniej pracy'
        > tzn. zlej postawy, brak ruchu, siedzacy tryb zycia (zwlaszcza
        praca 'komputerow
        > a' przez wiele godzin
        > daje popalic).
        >
        Fakt - od 10 lat pracuje przy komputerze 8 godzin dziennie i od dziacka mam
        skoliozę ale dolegliwości mogące wskazywać na kręgosłup mam pierwszy raz sad
        Ale już chyba wolę kręgosłup niż piguły..
    • Gość: anula Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:29
      ...tez mialm tak z jedna ręką...i tez biore te tabletki ...tylko u mnie było to
      na tyle uciązliwe,ze zaczeąlm szeroko pojeta diagnostykę" internista, neurolog,
      reumatolog, chirurg plastyk i...nic nie wykryli...wiec pewnie to wina
      Jeanine...wogole te tabletki sa ...jutro ide do gin-pewnie zmieniewink
      • Gość: aga Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 21:32
        jakie sa te tabletki? tez je biore, ze niby co z nimi?
      • Gość: cassis Re: drętwienie rąk a pigułki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.06, 22:47
        Gość portalu: anula napisał(a):

> ...tez mialm tak z jedna ręką...i tez biore te tabletki ...tylko u mnie było
        to
        >
        > na tyle uciązliwe,ze zaczeąlm szeroko pojeta diagnostykę" internista,
        neurolog,
        >
        > reumatolog, chirurg plastyk i...nic nie wykryli...wiec pewnie to wina
        > Jeanine...wogole te tabletki sa ...jutro ide do gin-pewnie zmieniewink

No właśnie - zastanawiam sie od kogo (czego) zacząc..
        Myślałam o neurologu, RTG kręgosłupa ale teraz zastanawiam się czy po prostu
        nie poczekać aż zrobię przerwę w pigułkach. Póki co jutro idę zrobić badania z
        krwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka