klio1 06.04.06, 23:04 Mam lekką anemię. Co jeść, aby poprawić wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Anemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:40 watróbkę a wyszukiwarka powie ci, gdzie jeszcze jest żelazo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: Anemia IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.04.06, 05:54 szpinak, buraki, czerwone mieso.. ale przyswajanie zelaza z jedzenia jest kiepskie, przy anemii warto siegnac od czasu do czasu po jakis preparat, ja biore Hemofer F (czyli z kwasem foliowym, ktory ulatwia przyswajanie zelaza).. w niektorych aptekach powiedza Ci, ze jest tylko na recepte a kupic sobie mozesz sam Hemofer.. nie kupuj! idz do innej apteki, branie zelaza bez kwasu foliowego mija sie z celem.. nie pamietam teraz dokladnie ile kosztuje ale wydaje mi sie, ze opakowanie 30 tabletek miedzy 20 a 30 zl.. ja biore przed i w trakcie okresu i nie spada mi zelazo dzieki temu ponizej normy.. Odpowiedz Link Zgłoś
darsana Re: Anemia 07.04.06, 11:33 Buraki, sałata, kapusta, natka pietruszki, banany, śliwki suszone, kiełki pszenicy, pij pokrzywę ma witaminy i minerały. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Anemia 07.04.06, 12:06 zakwass z czerwonych buraków doraźnie.Kisisz jak na żurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaM Re: Anemia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:34 mnie najbardziej pomogło systematyczne picie herbatek z pokrzywy. Odpowiedz Link Zgłoś