Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 20:13 znacie jakis sposob na usuniecie zlogow z jelit? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netka2 Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? 10.04.06, 21:02 Zlogi z jelit???!!!Lewatywa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:41 jak dokladnie przeprowadza sie lewatywe? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? 11.04.06, 09:11 poszkaj przez google - jest wiele przepisow w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Enema 11.04.06, 08:59 Mozna kupić w aptece gotowy preparat do zrobienia lewatywy - Enema. Na ulotce są dokładne informacje, rysunki jak go zaaplikować. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? 11.04.06, 12:34 Jedz duzo błonnika i pij dużo wody a złogi same wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garraretka hydrokolonoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 15:15 nie polecam ani nie odradzam bo nigdy nie stosowałam ale tu masz link www.butterfly.top.pl/index_pliki/Page336.htm Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? 11.04.06, 18:22 olejek parafinowy np o smaku miętowym wszystko sie z ciebie wyślizgnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 07:56 tz mam taki olejek wypic? czy stosowac do lewatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? 12.04.06, 15:27 To jest olejek do picia. Niestety wiem, że nie zawsze pomaga. Polecam jednak lewatywe - Enemę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:38 a nie da sie bardziej humanitarnie;]? siemie lniane i takie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? 12.04.06, 15:51 Myślę, że zależy jaka jest sytuacja - jeśli złogi zalegają długo to chyba potrzeba je usunąc jak najszybciej (patrz Enema), jesli można pobawić się, poczekać kilka dni - polecam śliweczki suszone, siemię lniane, Alwia- - środek hoemopatyczny, olejek parafinowy (ten ostatni i tak chyba najszybciej podziała, nie licząc lewatywy...). Przerabiałam wszystko ze swoim dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:01 gdzies czytalam o piciu olejku kamforowego. czy picie tego olejki moze zaszkodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:17 to raczej do nacierania... ja bym nie probowala... propozycje kolezanki wyzej, to duzo lepszy pomysl:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zlogi kalowe w jelitach - jak sie pozbyc? IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 13.04.06, 00:55 nie kamforowy on faktycznie do nacierania ale olejek parafinowy, on się nie wchłania do organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś