Dodaj do ulubionych

Provera i brak okresu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:48
Witam .
Juz od kilku lat tworzą mi sie torbiele sa to torbiele czynnosciowe jak to
stwierdził gin.Za kazdym razem otrzymywałam tabletki anty ,orgamentril a
ostatnio gin przepisał mi Provere na 2 cykle .Pierwszy cykl przyjmowałam 2
razy dziennie po 10 mg od 16 dnia cyklu no i okres wystapił zaraz po
zakończeniu tabletek .Ostatni okres był 10 marca i w 16 dniu cyklu przyjęłam
Provere jak gin zalecił 2 razy dziennie ale już po 5 mg .No i jakoś już 40
dzień a okresu nie widać .Mam bóle brzucha i brzuch jest jak balon sama już
nie wiem co to sie dzieje czy iść do gina czy jeszcze poczekać .Doradzcie co
mam robić .Mam już dość tych torbieli .Pozdrawiam i czekam na jakieś rady i
wskazówki .
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Provera i brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:02
      Podnoszę ,gin Proverę przepisał na uregulowanie miesiączki a jej nadal nie
      mam .Miałam zalecenie zgłosić sie po 2 cyklu do kontroli czy torbiel sie
      wchłonęła .
      W ile dni po zakończeniu przyjmowania Provery powinien pojawić sie okres ?
      Wiem ,ze powinnam iść do gina i napewno pójdę ale w najblizszym czasie mój gin
      nie przyjmuje .Poradzcie mi coś .Bo chyba i ja jak wiele tu zacznę
      schizować ,ze to ciąża .Choć test w kilka dni po terminie spodziewwanej
      miesiączki wyszedł negatywny .Pozdrawiam .
      • Gość: sara Re: Provera i brak okresu IP: 211.26.103.* 20.04.06, 15:50
        ja wiem ze biorac provera moze okres zaniknac na jakis czas
        • Gość: Ewa Re: Provera i brak okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 07:35
          sara ,dzięki za odpowiedz .W takim razie to ja juz nic nie rozumiem ,gin
          przepisał te tabletki na wywołanie i uregulowanie okresu a tu całkiem odwrotny
          skutek .Czy przyjmowałaś Provere .W maju jestem umowiona na wizyte to sie
          dowiem co i jak .Pozdrawiam .
          • Gość: Monika Re: Provera i brak okresu IP: *.ghnet.pl 22.04.06, 10:00
            Na temat swoich doświadczeń z Proverą już się tu produkowałam, w największym
            skrócie: u mnie zadziałała.
            Provera jest lekiem m.in. "na wywołanie" i regulację cykli, i nie powoduje
            zaniku miesiączki. To o czym pisze Sara, to pewnie Depo-Provera, czyli zastrzyk
            antykoncepcyjny, po którym z miesiączką rzeczywiście są problemy. Na wywołanie
            chyba częściej stosuje się Luteinę i Duphaston, Provera jest mniej popularna, i
            stąd jej mylenie z Depo (bo ta jest z kolei powszechnie komentowana). W każdym
            razie, Twój lekarz się nie pomylił.
            Ale Provera w tabletkach (ta którą brałaś) może nie zadziałać, o czym uprzedzał
            mnie mój ginekolog. Niektóre organizmy są uparte... Było tu chyba kilka wątków,
            w którym ich autorki pisały, że okres nie chce się pojawić, mimo podawania
            różnych leków. Pewnie dostaniesz coś innego, może się uda. Powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka