Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:04 siadam nad ksiazka i po przeczytaniu kilku kartek zaczyna chciec mi sie spac, robie sie rozdrazniona, pomijam niektore kwestie (,,niewazne"), nie moge sie skupic. Jest srodek dnia, a nie noc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maialina1 Re: nie moge sie uczyc 25.04.06, 16:39 Mialam to samo jak pisalam mgr; Pomaga relaks ale polaczony z dyscyplina, czyli np. ok, ide sie przejsc z psem, albo pobiegac, albo na zakupy, ALE dokladnie o tej i o tej godzinie sie ucze. Wazne zeby podczas relaksu myslec tylko o relaksie. Wyznaczalam sobie dokladnie czas OD ktorej DO ktorej godziny mam sie uczyc. Bo wczesniej, jak przysiadalam kiedy mi sie chcialo (albo "kiedy wypadalo" - "bo wieczor a ja dzis jeszcze nic nie zrobilam"), to konczylo sie to wlasnie szybkim znuzeniem. A tak to masz motywacje, "jeszcze tylko godzina", "jeszcze tylko 30 minut", "wytrzymam a jak wybije ostatnia minuta przeznaczona na nauke to kolejny relaks" Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: nie moge sie uczyc 25.04.06, 16:49 przesilenie zimowo-wiosenne. mam to samo, tylko na szczęście edukację już zakończyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: nie moge sie uczyc IP: *.nat.student.pw.edu.pl 25.04.06, 16:55 moze potzrebujesz wspomagacza? polecam plusz active, a dla bardziej wymagajacych lecytynę w tabletkach, poza tym wyjdz na spacer, odpocznij... popros kogos bliskiego zeby podał kakao, orzechy, czekolade... rób przerwy co jakis czas, wywietrz pokój..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona n/z Re: nie moge sie uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:13 A jeśli miłość/zauroczenie (platoniczne...) uniemożliwia naukę? Jak się zmobilizować? Matura tak blisko, a zapał jest proporcjonalny do mijającego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: nie moge sie uczyc IP: *.nat.student.pw.edu.pl 25.04.06, 19:27 trzeba sobie przetumaczyć że najpierw obowiązki a potem przyjemności, nie ma innego sposobu, znam osobe (bardzo inteligentna i w tej chwili juz po studiach) która zawaliła mature bo sie zakochała tuz przed i nie dała rady jej napisać!!! pomyśl sobie że już niedługo będzie po wszystkim, a wtedy dopiero się zacznie wakacje, spotkania...miłość itd... pomysl czy chcesz koniecznie zawalic? i poprawiać?? wtedy też nie bedziesz mógł imprezować bo bedziesz uczyć do poprawek.. a tak zdasz i bedzie z głowy zyczę powodzenia i trzymam kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona n/z Re: nie moge sie uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:36 Jestem dziewczyną. Tłumaczę sobie i tłumaczę - ale trudno przewartościować. Gdyby to było spełnione uczucie, mogłabym nakręcać się perspektywą miłych chwil po egzaminach. Ale w takiej sytuacji? Literki latają mi przed oczami, nie potrafię się skupić, zebrać myśli, formułować odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nie moge sie uczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:50 Akurat osobiście Plussssza... nie polecam, bo na mnie działa strasznie rozdrażniająco (chociaż to może tylko taka reakcja u mnie). Ale kup sobie jakiś preparat z magnezem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katerina Re: nie moge sie uczyc IP: *.chello.pl 26.04.06, 00:12 a spr sobie poziom wapnia ,magnezu i robiłas badania TSH?możesz brać lecytyne ,metionine to pomaga Odpowiedz Link Zgłoś