Gość: KLARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:53 jestem alergikiem wiosna i lato to dla mnie straszny czas zarzywam ZYRTEK juz 4 lata ale chyba juz sie organizm przyzwyczail bo zle sie czuje.Moze ktos cos poradzi prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:21 ja się odczulałam przez 5 sezonów , pomogło, teraz czasami biore jakieś krople do nosa . Dobrym ( drogim )lekiem sa tabletki Singulair( na receptę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:30 Zyrtec ma duzo skutkow ubocznych ale mozna go kupic bez recepty.Ja biore Cleratine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka3 Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:29 Idź do lekarza i po prostu powiedz że Zyrtec nie skutkuje, wtedy dobierze Ci inne tabletki + coś do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: alergicy IP: *.aster.pl 08.06.06, 10:24 Claritine ma też skutki uboczne po jakimś czasie,brałam przez długi okres,Zyrtec usypia,a najlepszy i tak jest Telfast:najmocniejszy na naszym rynku i na mnie tylko on dziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka3 Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:40 Rzeczywiście Telfast działa na mnie najlepiej ale niestety też niewystarczająco. Pozostaje jeszcze Buderhin (do nosa), wapno. Odpowiedz Link Zgłoś
kaya281 Re: alergicy 08.06.06, 12:26 najlepiej sie co roku odczulac i jest swiety spokoj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:33 odczulac trzeba sie w zimie prawda!ile to trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:36 ja odczylałam sie od stycznia przeważnie do połowy kwietnia, najpierw co tydzień potem co dwa tygodnie. Trwało to przez pięć kolejnych lat . Wcześniej brałam szcepionke podjęzykową ( w domu) krople, efekt marny . Jest też szczepienie całoroczne - jednak nie polecam. Wciągu tych kilku lat nasłuchałam sie trochę stojąc w kolejkach przed szczepieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 20:11 Mój syn jest w trakcie odczulania. To już drugi rok regularnych wizyt z częstotliwością raz na miesiąc, czasem co 2 tygodnie.Znajomi pacjenci mają za sobą i cztery lata takich wizyt. Odczulanie niestety jest metodą baaardzo czasochłonną! Odpowiedz Link Zgłoś
lola700 Re: alergicy 12.06.06, 17:31 najlepsza, ale dosyć droga jest claritine nie ma zadnych skutków ubocznych typu sennosc czy "przymulenie" jesli chodzi o mnie najskuteczniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: alergicy IP: *.aster.pl 08.06.06, 18:54 Telfast dziala na mnie dobrze co nie oznacza ze alergia mnie nie dobija:kicham,prycham i wszystko co zwiazane z alergia na wszystkie pylki traw i drzew,jednak czuje sie na pewno o niebo lepiej,niźli gdy bym go nie brała.Przymierzam się do szczepionki tej całorocznej,co z Niemiec się sciąga.Ma ktoś jakieś doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:48 ALERIC-odpowiednik Claritine tylko tanszy.Mi pomada.Krople Xsylometazolin do nosa i krople do oczu Polcrom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: alergicy IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 17:06 polecam tabletki telfast-na recepte Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: alergicy 12.06.06, 19:26 Mój mąż jest alergikiem-trway, bylice, zboża. Brał Zyrtec, ale był bardzo zmęczony po nim i zaczął tyc. Lekarka mu zmieniła na Flonidan, nie ma teraz efektów ubocznych. Poza tym leki wziewne Flixotide, Serevent, Verntolin. Wszystko na receptę. Mąż odczula się od stycznia, cykle cotygodniowe 7 razy, co dwa tygodnie 4 razy i teraz raz na miesiąc. To pierwszy rok odczulania a on juz czuje efekty, miejsze zmeczenie, mniej go boli gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: alergicy IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 12.06.06, 21:44 telfast jest drogi-42zl i wcale nie taka rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: alergicy IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 15.06.06, 15:48 dzisiaj czuje sie fatalnie kicham,kicham...a wy??? Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: alergicy 15.06.06, 16:34 u mnie tak od tygodnia, nie mam nawet mozliwosci wyjscia na dwor: zapalenie spojowek, kichanie no i niestety dusznosci. Wlasnie one mnie niepokoja, boje sie ze dostane astmy. lekarz zmienil leki na mocniejsze i wprowadzil leki wziewne Odpowiedz Link Zgłoś
j2334 Re: alergicy 15.06.06, 22:39 jesli masz alergie,niewykluczone,ze moze dojsc do astmy.sama jestem alergikiem i tez juz mialam atak astmy,mam nadzieje,ze pierwszy i ostatni.Dodam jeszcze ,ze u mnie to bardziej alergia skorna,ale moze przechodzic we wziewna.Pierwszym krokiem ,aby nie bac ,sie ze to poczatki astmy,zrob sobie spirometrie,to badanie duzo wnosi w rozpoznanie astmy.Tylko te terminy!Nie wiem ile prywatnie to kosztuje.Powodzenia,i nie zamartwiaj sie na zapas,bo to zle wplywa na alergie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: alergicy IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 17.06.06, 13:58 moze ktos stosowal HISTIMET sa to krople do nosa prawdopodobnie bardzo dobre na alergie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:02 Mój lekarz rodzinny, gdy przyszłam do niego z objawami przeziębienia/grypy (ból gardłam katar i lekki kaszel), stwierdził, że mam alergię. Testów nie robiłam, podobno robi się je na jesień. Już od miesiąca biorę Alermed i katar przeszedł, natamiast gardło czasami boli. Zastanawiam się, czy bez żadnych badań, mój lekarz naprawdę mógł stwierdzić, że mam alergię i czy alermed mi nie zaszkodzi - mam go brac przez 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś