IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:53
jestem alergikiem wiosna i lato to dla mnie straszny czas zarzywam ZYRTEK juz
4 lata ale chyba juz sie organizm przyzwyczail bo zle sie czuje.Moze ktos cos
poradzi prosze
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:21
      ja się odczulałam przez 5 sezonów , pomogło, teraz czasami biore jakieś krople
      do nosa . Dobrym ( drogim )lekiem sa tabletki Singulair( na receptę)
      • Gość: m Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:30
        Zyrtec ma duzo skutkow ubocznych ale mozna go kupic bez recepty.Ja biore
        Cleratine.
    • Gość: kajka3 Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 09:29
      Idź do lekarza i po prostu powiedz że Zyrtec nie skutkuje, wtedy dobierze Ci
      inne tabletki + coś do nosa.
      • Gość: Ali Re: alergicy IP: *.aster.pl 08.06.06, 10:24
        Claritine ma też skutki uboczne po jakimś czasie,brałam przez długi
        okres,Zyrtec usypia,a najlepszy i tak jest Telfast:najmocniejszy na naszym
        rynku i na mnie tylko on dziala!
        • Gość: kajka3 Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:40
          Rzeczywiście Telfast działa na mnie najlepiej ale niestety też
          niewystarczająco. Pozostaje jeszcze Buderhin (do nosa), wapno.
          • kaya281 Re: alergicy 08.06.06, 12:26
            najlepiej sie co roku odczulac i jest swiety spokoj!
            • Gość: jola Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:33
              odczulac trzeba sie w zimie prawda!ile to trwa?
              • Gość: ewa Re: alergicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:36
                ja odczylałam sie od stycznia przeważnie do połowy kwietnia, najpierw co
                tydzień potem co dwa tygodnie. Trwało to przez pięć kolejnych lat . Wcześniej
                brałam szcepionke podjęzykową ( w domu) krople, efekt marny .
                Jest też szczepienie całoroczne - jednak nie polecam. Wciągu tych kilku lat
                nasłuchałam sie trochę stojąc w kolejkach przed szczepieniem.
                • Gość: bera Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 20:11
                  Mój syn jest w trakcie odczulania. To już drugi rok regularnych wizyt z
                  częstotliwością raz na miesiąc, czasem co 2 tygodnie.Znajomi pacjenci mają za
                  sobą i cztery lata takich wizyt. Odczulanie niestety jest metodą baaardzo
                  czasochłonną!
              • lola700 Re: alergicy 12.06.06, 17:31
                najlepsza, ale dosyć droga jest claritine
                nie ma zadnych skutków ubocznych
                typu sennosc czy "przymulenie"
                jesli chodzi o mnie najskuteczniejsza
          • Gość: Ali Re: alergicy IP: *.aster.pl 08.06.06, 18:54
            Telfast dziala na mnie dobrze co nie oznacza ze alergia mnie nie
            dobija:kicham,prycham i wszystko co zwiazane z alergia na wszystkie pylki traw
            i drzew,jednak czuje sie na pewno o niebo lepiej,niźli gdy bym go nie
            brała.Przymierzam się do szczepionki tej całorocznej,co z Niemiec się sciąga.Ma
            ktoś jakieś doświadczenie?
    • Gość: Aga Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:48
      ALERIC-odpowiednik Claritine tylko tanszy.Mi pomada.Krople Xsylometazolin do
      nosa i krople do oczu Polcrom
    • Gość: daga Re: alergicy IP: *.acn.waw.pl 12.06.06, 17:06
      polecam tabletki telfast-na recepte
      • amikeo Re: alergicy 12.06.06, 19:26
        Mój mąż jest alergikiem-trway, bylice, zboża. Brał Zyrtec, ale był bardzo
        zmęczony po nim i zaczął tyc. Lekarka mu zmieniła na Flonidan, nie ma teraz
        efektów ubocznych. Poza tym leki wziewne Flixotide, Serevent, Verntolin.
        Wszystko na receptę. Mąż odczula się od stycznia, cykle cotygodniowe 7 razy, co
        dwa tygodnie 4 razy i teraz raz na miesiąc. To pierwszy rok odczulania a on juz
        czuje efekty, miejsze zmeczenie, mniej go boli gardło.
    • Gość: maja Re: alergicy IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 12.06.06, 21:44
      telfast jest drogi-42zl i wcale nie taka rewelacja
      • Gość: jan Re: alergicy IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 15.06.06, 15:48
        dzisiaj czuje sie fatalnie kicham,kicham...a wy???
        • netka2 Re: alergicy 15.06.06, 16:34
          u mnie tak od tygodnia, nie mam nawet mozliwosci wyjscia na dwor: zapalenie
          spojowek, kichanie no i niestety dusznosci. Wlasnie one mnie niepokoja, boje
          sie ze dostane astmy. lekarz zmienil leki na mocniejsze i wprowadzil leki
          wziewnesad
          • j2334 Re: alergicy 15.06.06, 22:39
            jesli masz alergie,niewykluczone,ze moze dojsc do astmy.sama jestem alergikiem
            i tez juz mialam atak astmy,mam nadzieje,ze pierwszy i ostatni.Dodam
            jeszcze ,ze u mnie to bardziej alergia skorna,ale moze przechodzic we
            wziewna.Pierwszym krokiem ,aby nie bac ,sie ze to poczatki astmy,zrob sobie
            spirometrie,to badanie duzo wnosi w rozpoznanie astmy.Tylko te terminy!Nie wiem
            ile prywatnie to kosztuje.Powodzenia,i nie zamartwiaj sie na zapas,bo to zle
            wplywa na alergie.
            • Gość: jan Re: alergicy IP: *.krosno.tkdami.net / 80.51.255.* 17.06.06, 13:58
              moze ktos stosowal HISTIMET sa to krople do nosa prawdopodobnie bardzo dobre na
              alergie
              • Gość: K Re: alergicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:02
                Mój lekarz rodzinny, gdy przyszłam do niego z objawami przeziębienia/grypy (ból
                gardłam katar i lekki kaszel), stwierdził, że mam alergię. Testów nie robiłam,
                podobno robi się je na jesień. Już od miesiąca biorę Alermed i katar przeszedł,
                natamiast gardło czasami boli. Zastanawiam się, czy bez żadnych badań, mój
                lekarz naprawdę mógł stwierdzić, że mam alergię i czy alermed mi nie zaszkodzi -
                mam go brac przez 2 miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka