Gość: młoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 13:50 Czy boli jak się współzyje pierwszy raz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oolla Re: Pierwszy raz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 13:55 Nie odczuwałam żadnego bólu i nie miałam również krwawienia czy plamień. To jest indywidualna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2sia.m Re: Pierwszy raz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 13:57 Mnie bolało i krwawiłam jakbym miała okres Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Pierwszy raz... 26.06.06, 14:15 Wystarczy sie rozluźnić, dłuższa gra wstępna, powoli, pomału i jazda Nic nie będzie bolało. A poza tym nawet jesli troszke zaboli, to za chwile zapomnisz Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Pierwszy raz... 26.06.06, 15:41 to indywidualna sprawa zależy od budowy, rodzaju błony i doświadczenia partnera, jeżeli się boisz kieliszek wina nie zaszkodzi, a rozluźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz Re: Pierwszy raz... IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:05 oj mnie bolaly ale nogi i posladki.atakto przyjemne uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:43 I jak przeżyłąs to w wieku 29 lat? BoLAŁO? Nie mów że nikt Cie nie pobije, bo ja mam skońćzone 28 i jeszcze przed sobą pierwszy raz, więc moge być strasza jak to zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pierwszy raz... 26.06.06, 14:14 zaczynają się wakacje sprawa indywidualna. po prostu, nie nastawiaj się na ból. na orgazm i trzęsienie ciałem też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ronia.p Re: Pierwszy raz... 26.06.06, 14:22 To jest sprawa bardzo indywidualna...I dopiero jak to zrobisz to się dowiesz czy w Twoim przypadku to bolało czy nie. O jednym mogę Cię zapewnić, że TEN ból jest bardzo okrzyczany i demonizowany, bo wiąże się z najbardziej intymną sferą naszego życia i bardzo rzutuje na przyszły stosunek do mężczyzny/mężczyzn i na sprawy miłości fizycznej. Warto jednak przejść ten ból, zmartwię Cię iż kolejnych kilka razy może również nie być fanomanalnie-nie boleśnie, lecz rozkosze przychodzą dopiero po kilku, kilkunastu stosunkach, a nawet czasem po kilku miesiącach współżycia. W moim przypdku odczuwałam niewielki ból i nieznaczne plamienie. Również na drugi dzień wejście do pochwy było lekko bolesne. Jednakże w moim przypadku większy ból odczuwam w pierwszym dniu miesiączki. Z perspektywy czasu muszę stwierdzić, że warto przejść ten ból, aby poznać przyjemność bliskości fizycznej jaką daje obcowanie z mężczyzną (i nie chodzi tutaj tylko o orgazm). Nie skupiaj się na bólu fizycznym, lecz na uczuciu do Twojego ukochanego, które ma kluczowe znaczenie. Wzajemne zaufanie i oddanie i pewność,że to ta osoba są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 17:49 Mnie nie bolało, nie krwawiłam. Moja sisotra miala taka ja, przyjeciółka mówiła mi, że ją bolało... ale następnego dnia kochała się znowu, więc chyba nie tak bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
anex26 Re: Pierwszy raz... 06.07.06, 11:12 Parę sekund bólu (nie zbyt mocny) a potem dużo krwi - po paru ruchach w środku - on wyjął członka ze mnie bo zbyt dużo krwi leciało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pierwszy raz... IP: *.ols.vectranet.pl 06.07.06, 11:44 Ja wspominam swój pierwszy raz wyjatkowo. lekki ból może i towarzyszył, ale o nim szybko sie zapomina. pamiętam za to piosenkę z radio, które grało gdzieś w tle, zapach, uśmiech i moje zdziwienie- tak jakby odkryto przede mna nieznany piękny świat. a co do krwawienia to pojawiło sie ono u mnie na drugi dzień i trwało kilka dni. przy kolejnym stosunku nie było juz takich problemów powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anex26 Re: Pierwszy raz... 06.07.06, 12:39 A kiedy miałaś kolejne stosunki, bo ja nie wiem ile powinnam odczekać do następnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pierwszy raz... IP: *.ols.vectranet.pl 06.07.06, 20:13 po tym pierwszym stosunku, kolejny odbyliśmy po kilku godzinach, tej samej nocy - na pewno. także moze i prawdą jest , że błona dziewicza moze zostać przy pierwszym stosunku jedynie lekko "naderwana" a dopiro za drugim czy trzecim razem w pełni.... ale tak naprawdę nie kieruj się takimi poradami, wskazówkami tych co piszą. to jest bardzo bardzo idywidualna sprawa, jak kochasz i między Wami jest namiętność , pożądanie- to nie warto czekać, życie jest za krótkie... ja ze swoim pierwszym partnerem przeżyłam wile wspaniałych chwil. te pierwsze kontakty bardzo wpływają na to jak jego wspominam. On niestety nie okazał się TYM jedynym ale nikt i nic nie zabierze mi wspomnień tych NASZYCH wspólnych nocy... i Tobie zyczę niezapomnianych chwil poadzrawiam- Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mawo84 Re: Pierwszy raz... 06.07.06, 20:57 Mnie bolały bardzo pierwsze próby odbycia stosunku, zwyczajnie było to dla mnie za wcześnie. Ale kiedy nadszedł dobry moment, to praktycznie go "zgwałciłam", i zdecydowanie nie bolało. Nawet kropla krwi nie poleciała. Życzę Ci równie miłych wspomnień i pamiętaj, że co nagle to po diable Odpowiedz Link Zgłoś
barbie88 Re: Pierwszy raz... 11.07.06, 11:18 ja nic nie czulam,nawet bylam zaskoczona ze juz. nie pamietam czy plamilam, ale gin nastepnego dnia usunela cala zawartosci krwi z mojej pochwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Re: Pierwszy raz... IP: *.system / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:48 to trzeba iść do gin po pierwszym razie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m21 Re: Pierwszy raz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:05 pierwszy raz wcale mnie nie bolal,bo mam najczulszego partnera na swiecie i dobrze mnie do tego przygotowal Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 Re: Pierwszy raz... 11.07.06, 22:21 Pewnie,że dużo zależy od partnera,ale i od budowy Twoich narządów płciowych,przede wszystkim od elastyczności błony dziewiczej.Mnie bolało jak jasna cholera i krwawiłam jakby prosiaka zarżnęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m21 Re: Pierwszy raz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:24 z tym sie rowniez zgadzam,jesli blona dziewicza jest grubsza i trudniej ja przerwac to moze byc troszke gorzej ale to nie znaczy,ze jest nie do zniesienia,ja przyznam,ze osobiscie juz sie obawialam,ze cierpie na pochwice,bo tak na poczatku sie blokowalam,ale po kilku miesiecznych ostrych pieszczotach okazalo sie ze nie taki diabel straszny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:37 Błona dziewicza twardnieje wraz z wiekiem a więc lepiej nie czekac do 30stki Mnie nic nie bolało, trochę zakłuło, krwawiłam niewiele. Generalnie gorzej znoszę wizytę u dentysty Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pierwszy raz... 12.07.06, 09:03 > Błona dziewicza twardnieje wraz z wiekiem a więc lepiej nie czekac do 30stki ?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Pierwszy raz... IP: *.elpos.net 12.07.06, 17:42 Glupota.....,ja mialam swoj pierwszy raz po 30 i nic mi nie stwardnialo Mialam sekubndowy delikatny bol i odrobine krwi tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:09 Słyszałam że tak się może zdarzyć. Nie musi. Z wiekiem wszystkie tkanki się zmieniają i stają mniej elastyczne. Różne sa błony co widac też po tym, że każda inaczej przechodzi inicjację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sky Re: Pierwszy raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:18 niektórych bardzo boli niektórych wogóle.zależy od budowy.mnie strasznie bolało/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś