IP: 80.244.134.* 26.06.06, 16:42
CZESC WSZYSTKIMsmile OD JAKIEGOS CZASU NA NOGACH ZROBIŁY MI SIE OKROPNE SINIAKI,
NIE WIEM Z CZEGO , NIE PAMIETAM ZEBYM SIE GDZIES UDERZYŁA O COS. SŁYSZAŁAM
TYLKO TYLE, ZE MUSZE BRAC CERUTIN LUB RUTINOSCORBIN, NA WZMOCNIENIE NACZYNEK
KRWIONOSNYCH. BIORE, ALE NIE POMAGA. MOZE PORADZICIE MI COS INNEGO, ZEBY SIE
ICH POZBYC CAŁKOWICIE. WSTYDZE SIE CHODZIC W KRÓTKICH SPODNICZKACH Z TAKIMI
NOGAMI. PROSZE PORADZCIE COS. POZDRAWIAM smile))
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: SiNiAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:12
      Jest specjalna maść na siniaki - HIRUDOID. Może pomoże?
      • Gość: ewa Re: SiNiAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:16
        Musisz zrobic badanie krwi na krzepliwosc i plytki krwi. Tam moze byc cos nie
        tak.
      • ida37 Re: SiNiAKI 26.06.06, 18:16
        Jeśli martwi cię jedynie efekt estetyczny twoich nóg, to polecam zamiast wizyty
        u lekarza witaminę C.
    • agakoziorowska Re: SiNiAKI 26.06.06, 18:41
      tak rutyna zawarta we wspomnianych przez ciebie preparatach ma właściwości
      uszczelniania naczyn krwionośnych i ogólnie powinno wzmocnic Twoje
      naczynia.Poniewaz powinnas brac duze dawki rutyny przez dluzszy czas mozesz
      przerzucic sie na preparaty z sama rutyna(bez wit.C) np.Rutoven (tabletki),
      Troxerutin, venotrex, venolan albo z dodatkiem kasztanowca (tez dobrze
      wplywajacym na naczynia krw.) kapsułki sapoven T. Na szybkie pozbycie się takich
      krwiakow/siniaków jesli jestes pewna ze jestes zdrowa rzeczywiscie moga trez
      pomoc preparaty z heparyna ( tu polecam preparat złozony helason-tani i dobry)
      bo spoowduja szybsze wchłonięcie skrzepów i lepszy przepływ krwi, ale jeśli to
      cos powazniejszego (np.jesli bardzo czesto ci sie to zdarza i jest podejrzenie
      ze to jakis problem z krzepnieciem albo bylas ostatnio na rygorystycznej diecie
      ) to moze dodatkowo zaszkodzic (siniaki beda jeszcze wieksze). Wtedy lepiej żele
      z rutyna-jak wyżej (rutinoven, rutoven, troxerutin) albo + kasztanowiec
      (venescin, sapoven-ale to juz raczej na żylaki, chociaz Tobie też nie zaszkodzi)
      i do lekarzasmile
      • Gość: x Re: SiNiAKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:04
        Zrób badania krwi i to pilnie.
        • barbie88 Re: SiNiAKI 26.06.06, 19:08
          przylacze sie z tym ze...ja mam taka sytuacje na okraglo,moja siostra tak samo-o ile jeszcze.uderze sie lekko i juz sniaczek.
    • basiak95ts Re: SiNiAKI 27.06.06, 23:53
      Zrob koniecznie badania. U mnie wyszly klopoty z krzepliwoscia.
    • Gość: mmm Re: SiNiAKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 07:31
      Obowiązkowo powinnaś wykonać badanie krwi w kierunku krzepliwości i płytek. U
      mnie w okresie gdy bardzo schudłam też się pojawiały na całym ciele, wystarczył
      lekki dotyk. Wyglądałam jak by ktoś notorycznie mnie bił.
      • nglka Re: SiNiAKI 28.06.06, 07:35
        Hm. Całe życie tak mam i faktycznie mam problemy z krzepliwością krwi, to raz. Dwa, że nie jest to tak silne jak opisujesz.
        Trzy - to może być coś o czym jeszcze nikt nie wspomniał - przeziębienie krwi (tak, istnieje coś takiego i objawia się właśnie siniakami na nogach - później dochodzą niewielkie guzki). Żeby było śmieszniej - to może się stać nie tylko w zimie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka