Dodaj do ulubionych

pigułki i propolis

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:05
Zawsze przy infekcjach pochwy stosowałam globułki dopochwowe z propolisem i mi
pomagały. Obecnie biorę yasmin i nie wiem czy nie obniża skuteczności a
właśnie od wczoraj dokucza mi świąd i upławy. Nie wiem czy mogę użyć tych
skutecznych gałek. Piszcie....
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: pigułki i propolis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:25
      a niby w jaki sposób mają obniżyć skuteczność? JAK??????????????
    • kotbehemot6 Re: pigułki i propolis 04.07.06, 22:27
      hmmmm...nie widzę żadnego związkui żadnaej możliwości obniżenia skuteczności....bierz
      • Gość: ona1 Re: pigułki i propolis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:57
        Dzięki Wam bardzo kobitki kochane. Na noc to zastosuję.
    • elfia4 Re: pigułki i propolis 04.07.06, 22:54
      A czym wyjątkowym różni się yasmin od innych pigułek, że gałki obniżą jej
      skuteczność? Psychoza jakaś z tymi pigułkami. Jeszcze trochę to okaże sie, że
      ciepło i słońce też obniżają skuteczność...a zimą mrozysmile))
    • Gość: ona1 Re: Czyżby obniżał skuteczność? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:40
      A dzisiaj byłam w aptece po nowe opakowanie i farmaceutka oznajmiła mi że dla
      własnego bezpieczeństwa lepiej nie stosować tych globułek. Teraz to zgłupiałam.
      Co Wy na to?
      • the_kami Re: Czyżby obniżał skuteczność? 05.07.06, 11:46
        Ale w odniesieniu do pigułek i ich skuteczności? IMHO bzdura. Kwestia może być w
        czymś innym - propolis może BARDZO uczulać, bo to preparat z pyłków kwiatów -
        jeden z silniejszych alergenów. Więc może farmaceutce chodziło o to? Ewentualnie
        - bo lepiej iść do lekarza i się uczciwie przeleczyć z infekcji, niż maskować
        objawy...
      • kwietniowe_cappuccino Re: Czyżby obniżał skuteczność? 05.07.06, 12:23
        Gość portalu: ona1 napisał(a):

farmaceutka oznajmiła mi że dla
        > własnego bezpieczeństwa lepiej nie stosować tych globułek.

ale czy powiedziała, ze stosując je zajdziesz w ciążę?
        jakie bezpieczeństwo miała na myśli?
        chyba spytałaś???
        • Gość: ona1 Re: Czyżby obniżał skuteczność? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:56
          Tak tak oczywiście że spytałam. Chodziło jej, że yasmin przy stosowaniu gał.
          prop. może stracić skuteczność antykoncepcyjną. Szukam po necie informacji
          dotyczących tego leku i składników w nim zawartych i nic nie pisze aby był
          przeciwskazaniem przy pigułach a jak na złość mój lekarz ma urlop i pewnie
          celowo nie odbiera telefonów.
          • the_kami Re: Czyżby obniżał skuteczność? 05.07.06, 13:49
            Gość portalu: ona1 napisał(a):

> Tak tak oczywiście że spytałam. Chodziło jej, że yasmin przy stosowaniu gał.
            > prop. może stracić skuteczność antykoncepcyjną. [...]

Moim zdaniem bzdura.
      • Gość: ona1 Re: Czyżby obniżał skuteczność? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:03
        Acha bo zapomniałam dodała jeszcze że wszystkie leki na grzybice obniżają
        skuteczność również te zewnętrzne bo się przecież wchłaniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka