Dodaj do ulubionych

Chcę przytyc!!!!

08.07.06, 00:42
Wiem , że jestem pewnie jedna z bardzo nielicznych kobiet, ktore chca przytyc.
Dobija mnie otwieranie coraz to kolejnych gazet gdzie opisuja diety cud.
Mam 31 lat, 170 cm i waze 47kg.Zdaje sobie sprawe z tego ze wiele dziewczyn
sie odchudza zeby wygladac tak jak ja ale mi jest z tym źle.
Mam swietne ciało, gładkie, jedrne( w oczach innych namietnie odchudzajacych
sie kolezanek), nogi 105 cm, biust 80b ale......... no wlasnie wygladam jak
szkieletor.Jedynym moim marzeniem jest przytycie chociaz 8 kg.Ostatnio tak
źle to znosze, ze zaczelam myslec o jakiejs operacji.Probowalam jesc rozne
potrawy, łączyłam cukry z tłuszczem zwierzecym i....nic.Nawet po porodzie w 3
dni wrocilam do swojej poprzedniej wagi.Sporo jem, przez ostatnie pół roku
kolacje jadam o 23 zeby pokarm nie mial czasu sie pzetrawic, zrobilam
wszystkie badania. I nic wszystko jest ok i bez rezultatu. Jak koras z was
zna jakis sposob na przytycie prosze napiszcie.
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: Chcę przytyc!!!! 08.07.06, 00:52
      a karmisz piersią??
      • riki29 Re: Chcę przytyc!!!! 08.07.06, 01:22
        nie, moj syn ma 4 latka.
        • searena Re: Chcę przytyc!!!! 08.07.06, 01:30
          To może do endokrynologa, może to cos z hormonami? Możesz też być na coś chora,
          np nadczynność tarczycy. Nie wiem czy zawsze taka byłas czy to schudnięcie to
          ostatnio ci się przytrafiło. Jeśli od zawsze to chyba nic nie poradzisz, z
          wiekiem na pewno zwolni ci się przemiana materii. Chociaż..kurcze, mam ciotkę
          która ma już po 50ce a figurę 15 latki i też nie może przytyć.
          A jest jeszcze jeden sposób, zacznij ćwiczyć. Gdy przyrośnie masa mięśniowa
          zwiększy się waga, poza tym łądniej będziesz wyglądać, mięśnie na szczupłej
          sylwetce są super.
          • riki29 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 00:01
            choroby wyklucza jak juz napisalam jestem po badaniach(bardzo szczegółowych-
            mam swietnego lekarza rodzinnego, dal mi wszedzie skierowania gdzie mozliwe)ale
            z tym sportem to masz troche racji.Kiedys trenowalam kilka lat karate i wiesz
            ze wygladalam świetnie i nawazniejsze tak sie tez czułam.Moze bym zaczeła
            biegać?
        • aga55jaga Re: Chcę przytyc!!!! 08.07.06, 11:51
          zgadzam się z poprzedniczką - to może być wina hormonów - nie miałaś problemów
          np z tarczycą? Może robiłaś też badania na cukier? Obstawiałabym też jeszcze
          badanko w kierunku pasożytów np glisty lub lambliozy - pasożyty także dają
          właśnie takie objawy
    • Gość: ania Re: Chcę przytyc!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:43
      Hej Niki, nie martw się smile Ja mam 32 lata, 167 cm i 49 kg. Mam dwoje cudownych
      dzieciaczków, wspaniałego męza, który wciąż mi powtarza, że kocha moje
      wystające kości i znikomy biust (70a jest dla mnie za duże smile. Przez wiele lat
      borykałam się z problemem swojej chudości, próbowałam róznych, tłustych diet,
      odżywek dla kulturystów, a w krytycznym momencie sięgnęłam nawet po sterydy.
      Owszem, przytyłam po tym świństwie, ale w pewnym momencie uświadomiłam obie, że
      mam dzieciaczki, mam dla kogo żyć, odstawiłam więc to draństwo, schudłam, ale
      jestem szczęsliwa. A na głupie docinki typu: "o matko, jaka jesteś chuda!!!"
      odpowiadam: "o, rany, jaki/a jesteś brzydki/a". Nawet nie wiesz, jak to pomaga.
      Głowa do góry, ciesz się z tego, co posiadasz smile
      • Gość: ania Re: Chcę przytyc!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:44
        przepraszam, że pomyliłam ksywkę Riki29 smile
        • riki29 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 00:11
          dziekuje wam wszystkim(za słowa otuchy też a moze zwłaszcza)Z lekarzami nie
          kombinujcie naprawde jestem po wszystkich badaniech( tarczyca, serce, cukier
          ginekolog itp.) jedyne co mi wyszło źle to podwyższony cholesterol, moze od
          tego powinnam zaczać.A tak na marginesie to zawsze bylam szczupla ale nie
          chuda.Zaczelam tak chudnac po porodzie(4 lata temu) i nie ma szans zeby to
          zmienic.Ale chyba naprawde pomysle o tym sporcie.Tylko jak sie wyrobie z
          czasemsmileMusze cos pomyslec.Dzieki wielkie.
          • Gość: Searena Re: Chcę przytyc!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 00:44
            Ale jesli zaczęłaś chudnąć tak po porodzie tzn. że jakaś konkretna przyczyna
            jest. Nie chudnie się ot tak jedząc normalnie i nie zmieniajac trybu życia. Może
            za dużo spalasz jednak? Za dużo pracujesz, za dużo pochłania ci czasu opieka nad
            dzieckiem a za mało przy tym wszystkim jesz? Bilans kalorii musi być dodatni, ja
            bym ci radziła oprócz ćwiczeń iść do dietetyka. Podejrzewam że aby przytyc w
            takim przypadku nie wystarczy jeść tłusto i słodko, to musi być dobrze
            skomponowana dieta.
            • riki29 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 15:38
              No wlasnie chciałaby aby ktos ułozyl mi menu z podziałem na dni ale zupełnie
              nie wiem gdzie tego szukac.
              • kocio-kocio Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 18:03
                Napisz skąd jesteś to może ktoś doradzi Ci jakiegoś dietetyka.
    • lola1231 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 13:48
      no tak- czytam co piszecie -miałam nadzieję,że dowiem sie jak przybrać kilka
      kilo. ok 160 wzrostu i ostatnio 41 kg uncertain zrobiłam wszystkie badania i wyszło ze
      jedyne co mam "rozchwiane" to nerwy. wiecie co - czasami ludzie po prostu są
      chyba tacy chudzi przez całe życie. grunt zeby być zdrowym...tak sądze.
      • ziemia3 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 19:25
        też mam ten problem , może tu coś znajdziecie dla siebie smile powodzenia sobie i
        Wam smile
        www.polki.pl/page=zdrowie_i_psychologia_dieta_jakprzytyc_artykul&cmn_id=10000216

• Gość: iza Re: Chcę przytyc!!!! IP: *.lodz.mm.pl 09.07.06, 20:32
      mam taki sam problem. Wszyscy dookoła mówią mi, że wygladam jak dziewczynka 15
      letnia-mam dokładnie taką figurę. Wiem, że się podobam, jestem szczupła, ładna i
      zadbana, ale chciałabym w końcu miec trochę tłuszczu. I to nie wariactwo,
      poprostu lepiej bym się czuła. Mam niedowagi 8 kg, a gdybym przytyła w wakacje
      ok.4 to byłoby już ok. napiszcie co jecie żeby przytyc. Ja od tygodnia zaczęłam
      jeśc słodycze-normalnie nie robie tego, ponieważ nie lubie;/ Jem wiecej tłuszczy
      zwierzęcych. Piszcie jak jesc, ile, żeby osiągnac celsmile
      • riki29 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 21:53
        Jestem z Żar(woj.Lubuskie)i chyba zaczne szukac jakiegos dietetyka, jak ktos
        bedzie miał namiary na jakiegos blisko mojej miejcsowosci to chetnie skorzystam.
        strone podana wczesniej juz odwiedziłam niestety tam jest napisane co jesc a ja
        chcialabym zeby ktos ulozył mi jadlospis.
    • oxy_gen_86 Re: Chcę przytyc!!!! 09.07.06, 23:55
      Riki przede wszystkim nie przesadzaj ze slodyczami i "fast fudami" bo mozesz
      sobie zaszkodzic a nie pomoc!!

JA mialam podobny problem - wygladalam prawie jak szkielet, wystwaly mi kosci
      biodrowe. Jadlam wszystko!! Objadalam sie slodyczami, potrafilam zjesc 4
      czekolady dziennie i niccccc. PRzy 161 cm wzrostu wazylam max 47 kg (norma to
      45.5)

Ale ostatnio przytylam 2 kg i nawet bzuszek mi uroslsmile);P (wiem, wiem niektoe z
      Was pewnie pomysla, ze swir ze mnie)

Powinnas jesl przede wszsytkim duzo makaronow (w roznych postaciach) np.
      makaonowe zaoiekani, makaron z sosem truskawkowym/jagodowym, makaron z serem.
      Wszelkiego rodzaju kluski: pyzy, kluski z miesem, ze sliwkami, pierogi.
      Tluczace i kaloryczne sa rowniez sery plesniowe.

Dzieki takiej "diecie" przytylamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka