elssa 03.02.03, 21:52 witam serdecznie, mam pytanie: czy twarda szyjka macicy w 22 dniu cyklu wyklucza bezwzglednie ciaze; czy tez moge w niej byc? pozdrawiame. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniecha3 Re: szyjka macicy 04.02.03, 09:37 Twarda szyjka macicy w 22 dniu absolutnie nie wskazuje, czy jestes w ciazy czy nie. Zakladajac, ze masz cykl ok. 28 dni i owulacje w polowie cyklu, bylabys wlasnie (o ile doszlo do zaplodnienia oczywiscie) okolo zagniezdzania zarodka w sciance macicy i szyjka nie ma tu nic do rzeczy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
elssa Re: szyjka macicy 07.02.03, 19:30 dzieki za reakcje))) ale zastanawiam sie jutro mam 28 dzien cyklu)jak ta szyjka powinna wygladac , jesli doszlo do zaplodnienia; u mnie jest wysoko i jest miekka teraz ...juz sama nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
echoo Re: szyjka macicy 07.02.03, 19:36 Gdybys byla w ciazy szyjka nadal bylaby twarda i nisko, szyjka taka jak opisujesz w 28 dc wskazuje, ze malpa tuz tuz. Odpowiedz Link Zgłoś
planetka Re: szyjka macicy 07.02.03, 20:23 Czy to oznacza, że twarda szyjka wskazuje na ewentualną ciążę? Bo już się pogubiłam... Ja jestem w 24 dc (cykle mam regularne, 28 dni) i szyjkę mam miękką, a bardzo chciałabym być w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
elssa Re: szyjka macicy 07.02.03, 22:17 hej dzieki za odzew Dziewczyny, ale powiem szczerze, ze juz calkiem nie wiem;w paru źrodlach dotyczacych wczesnych objawow ciazy( w tym w internecie czy tez np w ksiazce "w oczekiwaniu na dziecko..) podaje sie informacje, ze szyjka macicy rozpulchniona i miekka wskazuje na ciaze;no i co....sama juz nie wiem...niby tak , a za chwile czytam cos innego pozdrawiam e. Odpowiedz Link Zgłoś
elssa Re: szyjka macicy 07.02.03, 22:19 nie wiem, czy jest to istotne, ale biore duphaston od 14-dnia cyklu i zauwazylam zwiekszenie sie 'produkcji' sluzu(bialy i gesty)po 20 dniu cyklu; Odpowiedz Link Zgłoś
monallisa Re: szyjka macicy 08.02.03, 11:50 czesc dziewczyny, jestem kompletnie zdezorientowana po tym ,co tu przeczytalam; tez staram sie o ciaze, jestem w 27 dniu cyklu a szyjka jest jak twarda ok10 cm gula nisko polozona; test wychodzi negatywnie, poki co przynajmniej , ale tkliwosc piersi sie dzis zmniejszyla; temper. 37,2 i co o tym cholera sadzic; co z ta szyjka ; jaka ma byc twarda czy miekka?jesli jest sie w ciazy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
echoo Re: szyjka macicy 08.02.03, 14:32 Wydaje mi sie, ze w bardzo wczesnej ciazy szyjka powinna byc twarda, zamknieta i wysoko. Rozpulchnienie o ktorym mowisz powinno pojawic sie troche pozniej (chociaz moze juz byc wlasnie 2 tygodnie po zaplodnieniu do 8 tyg po zaplodnieniu). Nie jestem jednak znawca, moze Pani Doktor sie wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
echoo Re: szyjka macicy 08.02.03, 14:39 echoo napisała: szyjka powinna byc twarda, zamknieta i wysoko. Mialam na mysli nisko...chociaz juz teraz to sama nie wiem Niech wypowie sie ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
monallisa Re: szyjka macicy 08.02.03, 16:50 echooooo dzieki ale co sadzicie dziewczyny o przemijajacej tkliwosci piersi w 27 dniu cyklu? przeczulica wyraznie sie zmniejszyla; moze to jednak zblizajaca sie miesiaczka...mam nadzieje ze nie....a z ta szyjka ...no wlasnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
planetka Re: szyjka macicy 08.02.03, 17:32 Ja już nie mogłam się doczekać i zrobiłam dziś rano test (Qucik Vue), no i chyba była bladziusieńka druga kreska Chociaż teraz to już sama nie wiem, czy tak kreseczka tam była, czy to tylko ja tak bardzo chciałam ją tam zobaczyć. To dopiero 25 dc, więc nie musi być bardzo wyraźna, prawda? W każdym razie powtórzę test w poniedziałek. W każdym razie jeśli rzeczywiście jestem w ciąży, to, wracając do tematu, rozpulchniona szyjka i tkliwość piersi od 22 dc wskazują na ciążę. Elssa, jeśli jesteś w 28 dc, to najlepiej zrób test, już powinien przecież coś wykazać (najlepiej Quick Vue - on wykrywa ciążę najwcześniej). Pozdrawiam, Planetka Odpowiedz Link Zgłoś
elssa Re: szyjka macicy 08.02.03, 21:54 hej )))))))zrobilam test i ...niestety negatywny ..na razie przynajmniej;szyjka nisko i raczej twarda...okresu jeszcze nie ma ...cholera juz wpadam w obsesje....i sama nie wiem jak to w koncu ma byc z ta szyjka w okolicach spodziewanej miesiaczki, jesli zaszlo sie w ciaze... gratuluje Planetko...ciesze sie z Toba))))))) pozdrawiame. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: szyjka macicy 09.02.03, 11:02 Szyjka moze być twarda- tak dzieje sie u wielu dziewczat i tak naprawde dopiero potem robi się tak inn- w środku jest jakby twardy rdzeń a na zewnątrz rozpulchniona. Natomiast błona śluzowa pokrywajaca szyjkę pochwe i srom może zrobić się przekrwiona- sina... Ale nawet dla mniepowielu latach pracy nie jest to tak oczywisty i łatwy do wybadania objaw by na jego podstawie rozpoznawać ciaze. Najwcześniej wykrywqają ciaze jednak domowe testy ciazowe,... Odpowiedz Link Zgłoś