Gość: wiesiek IP: 83.168.104.* 06.04.05, 22:59 szef rady nadzorczej ulubionego przeze mnie radia szczecin, został ponownie uznany za kłamcę lustracyjnego. Czy to oznacza, że współpracował z bespieką i nie powiedział tego nikomu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J-23 [...] IP: *.ksiazat.v.pl 06.04.05, 23:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek [...] IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.05, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek A za co zostałem wykasowany? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.05, 02:14 Czy za to że śmiałem napisać prawdę - że za Włodkiem Kotfasem latają komornicy po kotytarzach Zarządu Portu? Dlaczego to GW tak broni Ubeków i TW? Jak może być by Gazeta dowodzona przez opozycjonistę Michnika ukrywała w swoich szeregach TW? Czy nie wstyd wam Panowie? Pan Zadworny co wywala sterowane przez ubecję teksty. A trzeba ludziom mówić prosto w oczy - ten kto donosił dla korzyści do UB i innych tego typu i w wyniku jego donosów ludzie szli do pierdla lub do piachu - ten to człowiek zasługuje na potępienie i eliminację ze społeczeństwa. Gdy kogoś siłą złamali, szantażowali itd, itp - to nad takimi ludzmi schyliłbym czoło. Może bym wybaczył. Tacy ludzie siedzą teraz w domach z obciążonymi sumieniami i żałują swoich czynów. Ale jeśli tacy ludzie jak Kotwas czy Żyndul mają czekność wychodzić z nory i pokazywać dzielnie swe twarze - to taki fakt oznacza że nie mają żadnej skruchy. Dlatego należy ich niszczyć i to wszędzie !!!! Co tego posta też wykasujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: A za co zostałem wykasowany? IP: *.szczecin.pl 14.04.05, 13:12 zaraz Ciebie wykasuja znowu ,tak jak mnie! Pozdrawiam J-23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas to nie mozliwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:50 to jest nie mozliwe, n i e m o ż l i w e nie może byc by człowiek ten, zasiadajacy w wielu gremiach, przewodzący wielu organizacją, zbiorowościa ludzi, ludzi zacnych, na tylu stanowiskach obsadzany... nie może byc KŁAMCĄ! Cos Wam sie pokreciło, może zbiezność nazwisk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wynton M. Prezes"Ordynackiej"KOTWAS-KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 05:11 Do niedawna wyżej wspomniany Włodzimierz Kotwas był organizatorem i stałym Prezesem Zachodniopomorskiej "Ordynackiej". W zarządzie Ordynackiej zasiadał wraz z Piechotą i Wieczorkiem. Obecnie po pierwszym wyroku lustracyjnym jest tylko członkiem zarządu "Ordynacka". W stanie wojennym był aktywnym działączem Zrzeszenia Studentów Polskich wraz z radnym Od Nowy Jerzym Kobylańskim. Był i jest pupilkiem Kwaśniewskiego, Piechoty i SLD dzierżąc w garści kilka dodatkowo płatnych funkcji m.in. w Radach Nadzorczych spółek Skarbu Pastwa i spółek córek i wnuczek tegoż bogatego Skarbu Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.teleton.pl 07.04.05, 07:02 Padło tu wystarczająco wiele słów, faktów by upodlić niejednego człowieka ale wątpię by to cokolwiek zmieniło w losach opisywanego po(d)miotu. Są jakieś szanse ? jak sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.utp.pl 07.04.05, 07:45 Gość portalu: play napisał(a): > Padło tu wystarczająco wiele słów, faktów by upodlić niejednego człowieka ale > wątpię by to cokolwiek zmieniło w losach opisywanego po(d)miotu. Są jakieś > szanse ? jak sądzicie ? Sądzimy, że nie.Prawo zostało tak skonstruowane, że Włodkowi kłmczuszkowi mogą wszyscy skoczyć,bo: Osoba uznana przez sąd obu instancji oraz przez Sąd Najwyższy za kłamcę lustracyjnego, przez 10 lat nie może pełnić niektórych funkcji publicznych - m.in. tych, do których pełnienia są ustawowo wymagane wysokie kwalifikacje moralne, np. sędziego czy prokuratora. ....ale: Żadna ustawa nie stawia jednak takich formalnych wymogów szefowi rady nadzorczej radia, nawet po ewentualnym prawomocnym wyroku uznającym "kłamstwo lustracyjne". Teoretycznie taka osoba nie musi odchodzić ze stanowiska - decyzja zależałaby od powołujących na daną funkcję. (PAP)" No chyba, że sie Włodzimierz sam zawstydzi i zniknie. Ale mi na takiego wstydliwego cóś nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blitz Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.szczecin.pl 07.04.05, 08:10 Takiego człowieka tzn.kłamce,należałoby napiętnować,a opinia publiczna powinna wymusić na nim rezygnację z piastowanych funkcji.Tylko trzeba tą sprawę nagłośnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 [...] IP: *.szczecin.pl 07.04.05, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blitz Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.szczecin.pl 07.04.05, 13:12 Ubekom stanowcze NIE! Ubecy do uzbekistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 [...] IP: *.szczecin.pl 07.04.05, 14:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.ksiazat.v.pl 07.04.05, 21:26 Ubecy do uzbekistanu a może do Ubekistanu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Oficjalny komunikat Rezcznika Intereu Publicznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:18 Informacja w sprawie lustracyjnej W. Kotwasa – 05.04.2005 r. W dniu 5 kwietnia br. Sąd Apelacyjny w Warszawie jako odwoławczy utrzymał w mocy orzeczenie sądu pierwszej instancji stwierdzające, że przewodniczący Rady Nadzorczej Polskiego Radia Szczecin S.A. Włodzimierz Kotwas złożył niezgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne. Orzeczenie jest prawomocne i podlega jedynie zaskarżeniu w trybie kasacyjnym do Sądu Najwyższego. Dyrektor Biura Rzecznika Interesu Publicznego Jerzy Lesiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Oficjalny komunikat Rezcznika Intereu Publicz IP: *.szczecin.pl 07.04.05, 14:37 i co z tego,Kotwas ma to w D!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młodość Strona WWW Pana KOTWASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:40 kotwas.pomorzezachodnie.pl/mail.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Strona WWW Pana KOTWASA IP: *.ksiazat.v.pl 07.04.05, 21:43 to trzeba mieć tupet,ale może dobrze szybciej Pana Kotwasa komornik dopadnie wie gdzie szukać tylko dziwnie się fakty nie zgadzaja i taki człowiek miał być posłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek13 Kto organizował kampanię Kwaśniewskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:06 O Panu Kotwasie mówi baron PZPR/SDRP/SLD/PD Piechota: Dzisiaj jest już człowiekiem doświadczonym, który dał się poznać w całym Regionie Zachodniopomorskim jako świetny organizator, szczególnie w czasie gdy organizował kampanię wyborczą Aleksandra Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: 83.168.104.* 07.04.05, 22:56 Byłem na stronie internetowej opisywanego pana. Ileż tam poezji i ..... bredni. Oto przykład, wyciągniękty z kontekstu. Autor sam o sobie, bo na stronie zapodaje takie pierdoły. ....Na pytanie, dlaczego chodzi po górach odpowiedział: "Bo są". I dodaje: "Bo proste wartości mają w nich najważniejsze znaczenie... Bo są piękne." Cóż za wspaniały człeczyna. Jakie miał pseudonim? ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu LUSTRO KOTWASEM Kłamcowym IP: 80.48.19.* 08.04.05, 00:33 ...ocipiełowali...Wildsteiny i inne palanty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent wolności Re: sama lulu ocipiałaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 06:39 Sama lulu ocipiałaś. W Gazecie Woborczej pracuje zdemaskowany agent SB Lesław Maleszka, który wcześniej był przy centrum działań opozycyjnych. Pisał u lustracji podobnie ostro jak Ty również na forum . Informacje z materiałów archiwalnych SB nazywał wraz z GW "robactwem z puszki Pandory". Oto tylko niektóre fragmenty tej publicystyki. Wiele z nich dziś da się odczytać na nowo gdyż wówczas nie wiadomo było iż jest to agent SM, a po ujawnieniu tego , te n/w jego teksty nabierają innego sensu. Wcześniej przeciwnicy lustracji traktowali teksty Maleszki przezciw lustracji jako wybitnu humanitaryzm. W odruchu samoobrony, tuż przed swoim upadkiem, rząd Olszewskiego i min. Macierewicz, wypuścili - jak napisała "Gazeta Wyborcza" - "robactwo z teczek Pandory". (.) Nasza gazeta i większość poważnych polskich pism nie będzie tych list drukować. Na pewno jednak opublikuje je prasa brukowa i niektóre szukające taniej sensacji gazety. (.) Tylko w ten sposób zapędzimy robactwo tam, skąd ono wylazło. Zespół "Gazety Krakowskiej", 22.06.1992 r. - Pytanie: Czy spotkał się Pan z przejawem niechęci w środowisku? - Oczywiście tak. Były rozmaite telefony. Jest to poniekąd zrozumiałe. Ludzie mają prawo do moralnej nagany pewnego postępowania. Ale jest też i taka prawda, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. "Wolna trybuna zniesławionych", "Gazeta Krakowska" rozmawia z Antonim Furtakiem, 22.06.1992 r. Z imienia i nazwiska wskazuje Wildstein oficera UOP do zwolnienia - bo kiedyś działał gorliwie w SB. (.) Żaden policjant nie wkroczy dziś do zakładu, nawet gdyby doszło tam do aktów sabotażu. Dostatecznie jasno dano do zrozumienia, że wraz z nadejściem nowej władzy tłum publicystów zacznie rozprawiać o konieczności wyrzucenia z pracy - ba, posadzenia na ławie oskarżonych funkcjonariuszy, którzy w swoim czasie wykonali polecenia swoich przełożonych. (.) We wszystkim, co pisał Michnik, obecny jest ten sam duch koncyliacji (.) Retoryka dekomunizacji zaś? W istocie jest retoryką apartheidu. Lesław Maleszka, Czy naród oczekuje, że wszystko odbierzemy "czerwonym".? (polemika z Bronisławem Wildsteinem), "Gazeta Krakowska" z 30.11.1992 r. W swym szkicu Wildstein przeszedł do porządku dziennego nad paroma faktami, nawet o nich nie wspomniawszy - nad skandalem z teczkami Macierewicza, nad pięcioma projektami ustaw dekomunizacyjnych złożonymi w Sejmie, nad kontrowersjami, jakie wywołują te projekty, grożąc rozłamem w koalicji rządowej, nad akcjami "lustracji" podejmowanymi tu i ówdzie przez posłów KPN. Niestety, ignorowanie tych faktów naraża publicystę na bon mot, jakiego użyłby Napoleon charakteryzując jednego z deputowanych do parlamentu: "on nie przemawia z obozu prawicy, nie przemawia z obozu lewicy, on mówi do nas spod sufitu". Lesław Maleszka, Historia nie jest czarno-biała (ciąg dalszy polemiki z Wildsteinem), "Gazeta Krakowska" z 15.12.1992 r. Archiwa byłej SB, z mocy przepisów obowiązujących w naszym kraju - są TAJNE. (.) Jeżeli Milczanowski udostępni akta Wałęsy - to (.) zaczną się domagać następnych kartotek: Wachowskiego, Falandysza, Cybuli, Olechowskiego. Precedens został uczyniony - spirala obłędu może się rozkręcać. Lesław Maleszka, Odtajnić Bolka?, "Gazeta Krakowska" z 1.02.1993 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu no i kogo to obchodzi??? ..steropianowców? IP: 80.48.19.* 08.04.05, 08:27 ..no to niech sie gdzies tam ...w klubie seniora...pojedynkują....przeciez to b yło przed bitwą pod Grunwaldem... paranoicy polscy: teczki + p-apież...jak to pogodzić..ano w kapuscie wszystko sie godzi...:):) ..nie znam faceta...ale czy madry, czy cos pcha do przodu...czy drań i oszust...a nie jakies brednie sprzed 20 lat...z innej rzeczywistości, z innego wcielenia...i do tego niepewne....to sledzenie mozna traktowac jak hobby...jak filatelistyke...zajęcie dla maniaków ...ale ...drodzy maniacy...nie zawracajcie..nam, normalnym....czterech liter swimi maniami.... napij sie koles piwa...wyluzuj....usmaż schabowego z kapustą..albo golonka z piwem...swiat ci sie wyda weselszy :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Wolności Re: skąd się biorą takie lulu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 18:29 W tamtych historycznych czasach taki np : Wałęsa, Gwiazda, Kuroń i wielu innych mniejszych , też mogli sobie zgodnie z Twoją idiotyczną koncepcją lulu , siedzieć spokojnie na piwie , wyluzować się, usmażyć schabowego i świat wydawał by się im wesoły. Przecież kiedy był montowany układ Jałtański to Wałęsa jeszcze nie mówił dobrze "chcę siku". Skąd się biorą takie pustaki jak Ty lulu ? Ty nie rozumiesz ? Przecież to nie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 [...] IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 [...] IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 21:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dog Re: skąd się biorą takie lulu ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 21:02 niestety-nic nie zrobisz - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: skąd się biorą takie lulu ? IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 21:56 zaraz znowu mnie wykasują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LULU [...] IP: 80.48.19.* 08.04.05, 22:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 [...] IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Wolności Re: skąd się biorą takie lule??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:14 W związku z precyzją i siłą argimentów nie podejmuję dalszej polemiki z lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 [...] IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A on to na gdzies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:42 A Włodzimierz K. i tak sobie nic z tego nie robi. Poczta i nic. Inni tez pocztają i nic. Dalej bedzie zasiadal w radach i innych gremiach. Jesli ktos mysli ze Włodek K. nagle zniknie z firmamentu to sie chyba filmow o bohaterach naogladał! Włodek był jest i bedzie. I nic na to nie poradzimy. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: A on to na gdzies IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:53 Włodek był jest i bedzie coś w tym jest Włodzimierz Kotwas wiecznie żywy ,kurde jak Lenin też Włodzimierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Ordynacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:21 Wiecznie żywy jest też prezes Energetyki szczecińskij i skazany wyrokiem sądu za złodziejstwo Krzysztof Żyto, zatrudniony w/w energetyce ,jako główny specjalista. Obydwaj panowie to bliscy koledzy uzależnieni pana Kotwasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas po prostu i niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 00:48 po prostu i niestety by różne państwowe przedsiębiorstwa funkcjonowały potrzebni sa fachowcy! Bez fachowców ani ani Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: po prostu i niestety 12.04.05, 15:16 Proste pytanie andreasie: czy zatrudnisz na stanowisku faceta, który ma MBA i parę innych certyfikatów, zna biegle dwa języki, ma ogromne doświadczenie (żeby była jasność nie wiem czy Kotwas jest akurat tak wyedukowany, to przykład) i mając 19, czy 20 lat pisał donosy do (przypominam nigdy nie zdelegalizowanej) SB, czy może wybierzesz na to stanowisko kryształowego (z certyfikatem z IPN) plastyka albo nauczyciela muzyki, który nie ma bladego pojęcia o niczym, poza kluczami wiolinowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak A jednak jest rozrywanym pracownikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:47 A jeżeli kandydat na tegoż pracownika nie ma "MBA i paru innych certyfikatów, nie zna biegle żadnego języka, nie ma ogromnego doświadczenia i mając 19, czy 20 lat pisał donosy do (przypominam nigdy nie zdelegalizowanej) SB, nie ma certyfikatu z IPN. A tak wogóle to jest własnie nauczyciele prac ręcznych , który nie ma bladego pojęcia o ...... " To co w takim przypadku xyz ? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: A jednak jest rozrywanym pracownikiem 13.04.05, 12:43 Wtedy może nauczac prac ręcznych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: po prostu i niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:49 xyz. Czy nie dziwne Ci się wydaje, gdy rozrywany jest pracownik, który : "który nie ma MBA i paru innych certyfikatów, nie zna biegle dwóch języków, mając ileś lat pisał donosy do (przypominam nigdy nie zdelegalizowanej) SB, nie posiada kryształowego certyfikatu z IPN i własnie .... jest nauczycielem prac ręcznych, który nie ma bladego pojęcia o niczym, poza...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator czekolady Re: po prostu i niestety IP: *.comlink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:18 no ajak tak pomyslelibysmy o normalnosci? i zatrudnili klienta z papierami, ktory przy okazji prawdopodobnie nie klamał.... lustracyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: po prostu i niestety 13.04.05, 12:47 A co ma fakt "kłamstwa lustracyjnego" do zarządzania portem czy cmentarzem? Obniża to kwalifikacje? Inżynier nagle zapomina matematyki? Bo mi się zdaje, że to jest metoda eliminowania wyedukowanych przez komunę technokratów, na rzecz styropianowych nieuków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:46 Kotwas nie jest ani matymatykiem ani inżynierem. Jest facetem po "młotkach" A wszystki stanowiska zawdzięcza partii Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Do XYZ 14.04.05, 10:16 "Absolwent Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Szczecinie i Akademii Rolniczej w Poznaniu oraz studiów doktoranckich na Wydziale Zarządzania i Ekonomiki Usług Uniwersytetu Szczecińskiego". Co to znaczy po młotkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 00:39 wiesz ja specjalnie nie patrze ani na te certyfikaty MBA, ani na dokumenty czy listy IPN. Taka moze specyfika, staram sie dobierac raczej tych co sobie dobrze radza. Ba, miałem paru takich po studiach i ... porażka. Jednego miałem po studiach dobrego, ale to chwile tylko popracował zdobył doswiadczenie i poszedł na stanowiska ... szkoda go, bo dobry był (i to z SLD!!). Ale mnie nie wadzi. Natomiast na państwowe ida Ci co sobie nie radzą... w prywatnych lub na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: xyz 13.04.05, 12:49 Jednego miałem po studiach dobrego, ale to chwile tylko popracował > zdobył doswiadczenie i poszedł na stanowiska ... > szkoda go, bo dobry był (i to z SLD!!). A gdyby został "kłamca lustracyjnym" i chciał zostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: xyz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 19:52 spoko, za młody! To juz predzej jego tata... ale to juz inna bajka! Ja szczerze mówiąc nie patrze czy kto był TW czy nie. Prawda, ze za kłamcami nie przepadam. Gdybym spytał - gdyby mnie to interesowało - o to, i otrzymałbym odpowiedź negatywna, a potem by sie okazało, że okłamał mnie. To bym wtedy myślał. Zależy jak by sie tłumaczył, ale ja jestem otwarty i wrozumiały. Ale kłamców, w ogóle raczej omijam. A jak juz, to traktuje z dużym dystansem. Raczej miałem do czynienia z niesłownoscią! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: xyz 14.04.05, 10:19 Powiem szczerze, że zaciekawił mnie ten twoj sldowski pracownik. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:38 w takim razie pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweet lulu Re: skąd się biorą takie lule??? IP: 80.48.19.* 09.04.05, 07:30 jeśli myślisz, że mi na twoim wybacznmiu zależy....troglodyto...to chyba żartujesz.... JA tobie współczuję...tępactwa i agresywności...ale tak to juz jest z burakami... za orczyk łapia , sztachetę i na majdan... ...no i nie pij tyle ...bo ci z daleka z gęby jedzie....myj sie też czasem...to nie boli... ...sweet lulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Henryk Sawka mówi o p. Kotwasie i mówi dobrze :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 08:20 Włodka znam od 25 lat, tak więc był to rok 1976 jak byłem studentem i zamieszkaliśmy w jednym akademiku, okazało się że był to pokój 7-osobowy i Włodek był juz od nas trochę starszy, bo on juz po wojsku, więc miał takie większe doświadczenie, ale często go nie było bo okazało się że jako juz starszy no miał narzeczoną i Włodek bardzo nieregularnie mieszkał w akademiku, często, często wybywał w związku z czym plenieli się w jego łóżku różni waleci, i cały czas ktoś tam przychodził czy Włodek jest, nie ma, spali tam i po pół roku Włodek oświadczył, że żeni się. Nooo w związku z tym już legalnie, oficjalnie opuścił akademik i w tym momencie ja też również legalnie wszedłem na jego łóżko, to było łóżko uprzywilejowane, takie łóżko przy oknie i ja właśnie to łóżko dostałem po Włodku i mogę powiedzieć spałem w tym samym łóżku. No i Włodek jeszcze zasłynął wtedy z dwóch rzeczy, bardzo nam imponował ponieważ okazało się, że on osobiście rozmawiał z Niemenem. I nawet opowiadał, że spotkał się z nim, zagadnął nawet o jazz, jak się okazuje potem dalej jazzowi jest wierny, no i zdrugiej strony zdziwił nas bardzo, bo okazało się że jako wytrawny turysta, który chodzi pieszo - to jest ciekawosta dla mnie, jak można chodzić pieszo, ja rozumiem że można jeździć rowerem, można wspinać się, można kajakiem, można konno co lubię, ale żeby pieszo chodzic po górach to takie dziwne. Włodek zdziwił nas, że ten człowiek który tak aktywnie kocha turystykę, nie umie pływac, ale umie jeździć na nartach, czego dał dowody , bo byliśmy znowy na jakimś obozie. Włodek był też często fanem naszego kabaretu, który w owych czasach robilismy, kabaret Afera, i pamiętam, że po jakimś występie, był bankiet i zostałem zaczepiony przez jakiegoś fana, tak bardzo mocno zaczepiony, bo on chciał coś mi zrobić, był trochę pijany i pamiętam , że kiedy on sie z nami rzucał, w tym momencie nagle wyrosło dwóch facetów, Włodek Kotwas i Marek Burzyński, taacy potężni..: "MASZ JAKIEŚ PROBLEMY CHŁOPCZE?". Tak myślę że Włodek mnie uratował w tym czasie. Ostatnio dowiedziałem się że Włodek zajął się polowaniem, że nie ma się czego bać, myślę że można spokojnie poruszać się po lasach bo Włodek na pewno pieszo i na pewno nie jest na wodzie, bo z pływaniem, podobno nadal się nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL grał głóną rilę w kabarecie Afera IP: *.ksiazat.v.pl 10.04.05, 11:57 Gość portalu: Alfa i Omega napisał(a): Włodek był też często fanem naszego kabaretu, > który w owych czasach robilismy, kabaret Afera i jak napisałem w tytule grał główną rolę ,zresztą gra ją do dzisiaj.Kabaret AFERA trwa i dobrze prosperuje,Sawka już nie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Henryk Sawka mówi o p. Kotwasie i mówi dobrze IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 23:41 Oj jak mi łzy po mojej pijackiej twarzy popłynęły. Ciekawe czy Sawka wie na których jego kolegów donosił kolega Włodek, kabarecik nie? O tak się nazywał "Kabaret Na UB_oczu" - o takie tam postronne rozmowy kto z kim i co itd itp. Ciekawe czy Włodek znał się ze "Świętym" Marianem J. No a jakby ktoś wiedział z Forumowiczów jakie kabarety Włodek wyrabia w Zarządzie Portu - ho, ho. No sią tacy co go zwą trochę inaczej ale nie będę się wyrażał bo mnie wykasują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak szczególniegdy organizował kampanię Kwaśniewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:49 Jacek Piechota o w/w panu Kotwasie /cytat/ Poznałem Włodka Kotwasa ponad 20 lat temu, kiedy zaczynałem działać w studenckiej organizacji na Politechnice Szczecińskiej. Był wtedy i takim pozostał, człowiekiem niezmiernie oddanym innym.... przyjaciel właściwie wszystkich a jednocześnie wspaniały organizator. Wiele studenckich imprez, studenckich przedsięwzięć i przede wszystkim pomoc indywidualnie, każdemu kto o nią się zwracał, kto jej potrzebował. Człowiek niezmiernie oddany, niezmiernie otwarty, po prostu wspaniały przyjaciel. Dzisiaj jest już człowiekiem doświadczonym, który dał się poznać w całym Regionie Zachodniopomorskim jako świetny organizator, szczególnie w czasie gdy organizował kampanię wyborczą Aleksandra Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: szczególniegdy organizował kampanię Kwaśniews IP: *.szczecin.pl 12.04.05, 09:46 no i za to ma błogosławienstwo i stołek w Zarządzie Portu + nietykalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Pytanie do Gryfa. Wybaczasz ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata No i co z tego ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 10:00 No i co z tego, że jest kłamcą lustracyjnym. To, że był jakims tam TW to przecież członek rządu Sławomir Wiatr sam oświadczył, że współpracował i został członkiem rządu.Chodzi więc nie o to czył tajniakiem ale czy oświadczył prawdę. To wcale nie znaczy, że ten Pan kłamał. Być może jego kontakty ze słuzbami nie oceniał jako świadomą współpracę.Przecież może to być względne. Co my tu zreszta mówimy ! Jurczyk jak się okazał nie był kłamcą lustracyjnym a składał informacje do SB. Zostawcie tego faceta w spokoju . On i tak ma pewnie problem w swoim środowisku . Współczuję mu a forumowiczom dziwię się tej nadzwyczajnej akcji i podtrzymywaniu tego tematu na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL precz z ubekami!!!! IP: *.ksiazat.v.pl 12.04.05, 21:48 jakie podczymywanie na siłę , po prostu precz z ubekami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Wieczny dyrektor z nadania SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 08:33 Pan W. Kotwas to wieczny dyrektor z nadania SLD w myśl porzekadła PZPR-u. "Tam gdzie partia mnie postawi, tam wiecznie będę trwał". Ze strony internetowej członka SLD, po "młotkach" Szkoły Pedagogicznej możemy dowiedzieć sie o " bujnej Jego karierze" ......Jesienią 1982 r. został przewodniczącym Rady Okręgowej ZSP, a w następnym roku przewodniczącym Krajowej Rady Turystyki ZSP. W 1985 roku rozstał się nie bez żalu ze studenckimi organizacjami i strukturami zostając zastępcą dyrektora Biura Turystycznego "PomeraniaW Spółdzielni Mieszkaniowej "Młodość". jako organizator- pedagog - menadżer wygrał konkurs na prezesa tej spółdzielni. Z powodzeniem zrealizował program naprawczy. W tym budowę pięknych, kameralnych osiedli, jak "Koralowe" - z własnym ujęciem wody i biologiczną oczyszczalnią. W roku 1995 otrzymał propozycję kierowania szczecińskim oddziałem BTUiR "Heros" S.A. Cztery lata później otrzymał dyplom dla najlepszego oddziału. Od 2000 r. jest dyrektorem Zakładu Usług Komunalnych w Szczecinie......itd, itd Smutne,że partia kreuje nieudaczników,którzy pracując w spółkach Skarbu Państwa pasożytuja na społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: a dlaczego nieudacznik ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:32 Pan Włodek jest odpowiedzialnym, solidnym i poważnym facetem. W kółeczku SLD - Ordynacka absolutnie nie należy do tzw nieudaczników. Zna się na sprawach gospodarczych , ma rozległe zainteresowania. Przemawia przez większośc dyskutantów chęc dokopania przeciwnikowi politycznemu. Jeżli już mielibyście mówić o osobach w rodzaju nieudaczników czy wiecznych dyrektorów to są jak wszędzie ale nie należy do nich Kotwas. Jest jednym z nielicznych w Ordynackiej nie uzaleznionych od alkoholu jak znakomita większośc tego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: a dlaczego nieudacznik ? IP: *.szczecin.pl 13.04.05, 11:00 tak,tak a najlepiej się zna na tym jak kogo wydymać i to bez mydła,najlepiej przyjaciół lub kolegów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony a co zrobił z własną zoną? IP: *.szczecin.mm.pl 13.04.05, 23:22 A może ktoś wie, co zrobił z żoną, której nazwisko przybrał po ślubie (przed ślubem nosil inne nazwisko), czy ma to jakikolwiek związek z agenturą ? Czy ktoś wie - jak żonę załatwił z domem, w jaki sposob dokonał zniesienia wspólności majątkowej małżeńskiej ? Aktualnie podobno trwa sprawa rozwodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: a co zrobił z własną zoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:29 Stary. Zostaw na boku sprawy rodzinne i osobiste. To jego osobiste sprawy. Nie byłyby jego osobistymi gdyby był Prezydentem, posłem. Nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: a co zrobił z własną zoną? IP: *.szczecin.pl 14.04.05, 09:01 niezgadzam się o takich sku......twach nalezy mówić,szczególnie jak dana osoba zajmuje eksponowane stanowisko i wszędzie jej pełno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re:Renato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:25 to chyba nie sztuka zbyt wielka, jak piszesz, być nieudacznikiem wśród - jak piszesz - uzależnionych od alkoholu!!! Przykre to stowarzyszenie jak sugerujesz Renato nieudaczników i alkoholików! Chyba przesadziłaś.... A pam Włodek jest rzeczywiscie mistrzem kierownia czy ustawiania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re:Renato IP: *.szczecin.pl 15.04.05, 11:27 tak,tak mistrz nad mistrzami ,tylko szkoda że na bakier z prawm mistrzuniu działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re:Renato, poprawka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 11:32 oczywiscie jak sugerujesz pan WK jest UDACZNIKIEM wśród nieudaczników i alkoholików i nimi łatwo kieruje - tak Renato sugerujesz, bo nie wiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re:Do pani Renaty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:43 Czy pan Kotwas,władając językiem polskim, nadużywa słowa "kur...". Będąc szefem almaturu, co w drugim słowie używał tego wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re:Do pani Renaty. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 00:14 Tak, tak - to słowo jest idealnym zapychaczem dziur intelektualnych we wszelakich wypowiedziach. Użycie tego słowa jest intelektualym odniesianiem do pracowitości przedstawicieli tegoż zawodu. No patrząc na Włodka i analizując etymologię jego nazwiska to to używanie k... to - to pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re:Do pani Renaty. IP: *.ksiazat.v.pl 16.04.05, 00:22 ja sam jak zobaczyłem facjatę tego gościa to krzyknąłem o ku..a!!! coś w tym jest,pół nocy nie mogłem spać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwzyr Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:04 Nie chcę rozgrzebywać sprawy, której poziom jest dla mnie uwłaczający" - oświadczenie takiej treści wydał dziś radny SLD Piotr Kęsik. Radny Szczecina skomentował w ten sposób zajście do jakiego doszło w miniony poniedziałek na terenie Urzędu Miasta. Według relacji Kęsika, został on publicznie znieważony w niecenzuralny sposób przez Piotra Muszyńskiego - właściela agencji artystycznej, działającego obecnie w Komitecie Referendalnym Szczecinian. Radny wypomniał wcześniej publicznie Muszyńskiemu to, że działa on na rzecz odwołania prezydenta Jurczyka, po tym jak nie otrzymał nominacji na stanowisko dyrektora Klubu 13 Muz w Szczecnie. To nie prawda - mówi Piotr Muszyński. Tak wulgarny atak nie został przeze mnie sprowokowany, uważa tymczasem radny Piotr Kęsik. Kęsik poinformował dziennikarzy, że domaga się od swojego adwersarza, by ten przeprosił osoby, które były świadkami całego zajścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: KOTWAS - KŁAMCĄ LUSTRACYJNYM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:15 www.radio.szczecin.pl/komponenty/main.php?idx=122&date=2004-04-7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osowo pan Włodek się czymś martwi IP: *.devs.futuro.pl 15.04.05, 10:38 Widzilem wczoraj pana Kotwasa w aucie. Stał na światłach na skrzyżowaniu. Był bardzo smutny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: pan Włodek się czymś martwi IP: *.teleton.pl 15.04.05, 10:45 Czy auto nie było niebieskie, z takim białym paskiem ? .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: pan Włodek się czymś martwi IP: *.szczecin.pl 15.04.05, 11:16 ha,ha ,o tak,tak w takim powinien siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś