Dodaj do ulubionych

lek na fobię?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:19
Lecę na wakacje za tydzień - no właśnie - lecę. Panicznie boje się samolotów
i wysokości, każda podróż samolotem to dla mnie koszmar. Pomaga troche
alkohol na wysokości, ostatnio wtrąbiłam całą butlę neospasminy przed lotem
ale i tak byłam przerażona. Jak sobie pomóc, co zażyć? Lot będzie trwał 3
godziny. Wiem, ze dla jednych to śmieszne, ale dla mnie to naprawdę dramat.
Obserwuj wątek
    • saskiaplus1 Re: lek na fobię? 20.07.06, 11:01
      Nie namawiam do picia, ale mnie drink zawsze pomaga (nic dziwnego, że je podają
      w samolotach wink. Pomaga tez fajny towarzysz podróży, z którym można pogadać.
      Ostatecznie może być pochłaniająca lektura, ale to nie u wszystkich działa.
      • Gość: mika Re: lek na fobię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:32
        jakieś leki?
        • Gość: K Re: lek na fobię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:38
          Może aviomarin? Będziesz po nim senna.
          • Gość: ja Re: lek na fobię? IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 22.07.06, 13:08
            Przeciwlękowe np. Lorafen, clonazapam, Xanax (afoban). Na receptę nawet od
            rodzinnego.
            • Gość: platzangst Re: lek na fobię? IP: *.n.pppool.de 23.07.06, 13:07
              Latam czesto mimo fobii co pomaga ( mnie) to zero alkoholu !!!! duzo zimnej
              wody mineralnej ewentualnie rozcienczone soki, zero kawy i herbaty, ewentualnie
              witamina musujaca magnez przed lotem i Valerin Forte ( podczas lotu) ziolowe
              pastylki, bez recepty i bbbb wazne rezerwuj fotel przy przejsciu- bedziesz
              miala wrazenie, ze masz wiecej miejsca- uwaga na rzedy bezposrednio przed
              wyjsciami bezpieczenstwa- fotele nie wiem czy zawsze, ale przypuszczam, ze w
              99% sa nieruchome, czyli oparcia nie mozna opuscic, niby nic , ale robi sie
              mniej fajnie, jak czlowiek siedzacy przed toba oparcie opusci- troche malo
              miejsca i olbrzymi dyskomfort (fobia!!!) Ale wszystko do przezyciasmile))
              pozdrawiam
              • Gość: more Re: lek na fobię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:30
                eh, lecę jutro, kupiłam relanium, może jakoś bedzie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka