Gość: Nika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:18 Chce wybrac lekarza ginekologa i chce sie upewnic, zeby nie trafic do niewlasciwego, bo jestem w ciąży!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:22 i słusznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice 28.07.06, 18:05 Moja koleżanka z Chojnic wybrała sobie prywatnie lekarza, któy miał prowadzić ciążę i być przy porodzie. Kasę brał dużą, najfajniejsze jest to,że wziął kasę za poród, a jak przyszło co do czego, miał wtedy inne zajęcie.Bez komentarza. Nie pamiętam tylko, kto był jej lekarzem. Dlatego ja, ponieważ nie miałam z ciążą żadnych problemów, chodziłam do "państwowego", ale- ponieważ miałam poród rodzinny- zadbałam, by mieć przy tym porodzie opłaconą , "własną" położną.Gdy wyprowadziłąm się z Chojnic (to już ponad 10 lat) i byłam drugi raz w ciąży zrobiłam tak samo: lekarz "państwowy", opłacona położna, poród rodzinny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:10 Gratuluję dzidziusia ale chyba dla Twojej rodziny będzie to trudna ciąża. Skoro w sprawie jaką załatwia się na miejscu, wśród doświadczonych koleżanek, Ty robisz tyle hałasu na forum, to nie wiem jak to wytrzyma rodzina. Opanuj się, ciąża to nie choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abe Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:18 Do matyldy- skoro uważasz, że ciąża to nie choroba, to dlaczego zdarza sie ,ze kobiety umieraja zaraz po porodzie, ktory niby przebiegał bez zakłoceń??????????? U nas w ciągu kilku miesięcy zdarzyły się 2 takie pzrypadki i to młodzitkie dziewczyny, ta ostatnia miała 21 lat. Uważam, ze dobry ginekolog to juz duzy sukces.Nie powinnaś, więc moim zdaniem wypowiadać sie w taki sposób. Każda kobieta pzreżywa ciążę inaczej i ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: abe IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:17 Owszem. wydaje mi się, że jednak mam rację. Ogólnoświatowe (bo chyba tak) forum to nie miejsce na szukanie tego typu porady. W tym temacie najlepiej zoriętowane są mieszkanki Chojnic, czyli jej przyjaciółki, koleżanki, kuzynki, znajome. Przecież nie doradzi jej ktoś mieszkający na drugim końcu Polski. Oczywiście, że dobry ginekolog to już sukces, tylko że tu go nie znajdzie. Dziewczyna cieszy się z ciąży ale to jeszcze nie powód, żeby w godzinę zaczynać trzy wątki o tej samej (rozpaczliwej) treści. Ciąża to nie choroba. Pominąwszy trudne przypadki jest to stan dla organizmu kobiety normalny. Obawiam się, czy nasza ciężarna to nie typ kobiety, która swą ciążę traktuje jak ósmy cud świata. Taka zanim urodzi to potrafi zamęczyć całą rodzinę i znajomych rządając dla siebie specjalnych praw. Na szczęście to nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: abe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:08 podpisuję się całą sobą pod twoim postem (za wyjątkiem wyrazów ze strrrrasznymi błędami)- też odniosłam takie wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: anka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:32 Dziękuję za zrozumienie. Jednak muszę się z czegoś wytłumaczyć. Mam tak od zawsze. W szkole dostawałam dwa stopnie za wypracowanie. 5 za treść i 2 za ortografię. Było to w czasach, gdy nikt nie zawracał sobie głowy czymś takim jak dysortografia. Jak napiszę to muszę przeczytać. Wtedy często błąd rzuci mi się w oczy i poprawiam ale czasami nie ma czasu czytać i potem wstyd. przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:27 to otworz sobie czarna liste i SPRAWDZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:20 Moje Drogie Panie uwazam, ze tego typu uwagi są w tej sytacji conajmniej nie na miejscu. Być może nie było Wam jeszcze dane doświadczyć tego czym jest macierzyństwo, o czym z całą pewnośćią świadczą te przykre słowa skierowane do autorki. Niestety trzeba sobie pewne rzeczy uświadomić, że niestety każdy z nas jest inny. To co dla Was jest normalne i ludzkie dla innych może nie być takie oczywiste. Przyznam szczerze, że śmieszy mnie taki prymitywizm. Troszeczke wyrozumienia Moje Drogie, nie wszystkie kobiety są tak twarde i przebojowe jak Wy. Zanim kogoś osądzicie najpierw zbadajcie sytuacje, dobra rada, bo możecie sprawić komus przykrość takimi uwagami. Nie nam dane jest osądzać innych. Moje zdanie jest takie, jesli ta kobieta szuka pomocy, widocznie jej potrzebuje. Jesli Was to drazni czy irytuje zwyczajnie omijajcie takie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Czy na czarnej liście ginekologów są Chojnice IP: *.oslink.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:26 A Tobie biedaczko radzę sprawdzić czerna listę, która gdzieś tu na forum się znajduje. Zyczę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś