Dodaj do ulubionych

dieta na przytycie

18.08.06, 12:45
Kto zna dietę na przytycie?
Obserwuj wątek
    • muisie Re: dieta na przytycie 18.08.06, 13:07
      no nie stety, a tez bym chciala znac, w moim przypadku obrzeranie sie nic nie
      daje wiec juz sama nie wiem......
    • Gość: gość_szczupła Re: dieta na przytycie IP: 194.139.172.* 19.08.06, 11:04
      Przyłączam się do apelu. Chciałabym przytyć jakieś 6kg, ale nie na batonikach,
      pączkach itp. Mądrze. W tym przypadku wizyta u dietetyka byłaby celowa.
      Myślałyście o tym? Taki specjalista dobierze odpowiednio zbilansowaną dietę do
      wieku, figury i zapotrzebowania energetycznego. Niemniej jeśli ktoś zna jakąś
      rozsądną dietę to niech się podzieli.
    • Gość: gość_szczupła znalazłam coś IP: 194.139.172.* 21.08.06, 08:20
      na stronie kobieta.wp.pl/kat,50516,wid,8378510,wiadomosc.html?
      ticaid=122e8

Przybranie na wadze okazuje się być znacznie trudniejsze niż utrata masy ciała.
      Za cel należy postawić sobie zwiększenie spożywanej energii i dostarczenie
      niezbędnych witamin i minerałów, bez zwiększenia ogólnej objętości pożywienia,
      która może znacznie obciążyć żołądek. Spożywanie częstych, niewielkich,
      wysokokalorycznych i pełnowartościowych posiłków i przekąsek w ciągu dnia
      pozwala na zwiększenie spożycia energii.

Oto kilka wskazówek: - do warzyw podawaj masło lub margarynę, - do potraw
      jajecznych (omlet, jajecznica) dodawaj ser żółty, - do zup dodawaj mleko
      pełnotłuste lub w proszku, - stosuj raczej pełnotłuste produkty nabiałowe niż
      ich odtłuszczoną wersję, - jedz co najmniej 5 razy dziennie, - jako przegryzki
      stosuj: kawałki sera żółtego, kanapki z masłem orzechowym, jogurty, orzechy,
      suszone owoce, soki owocowe, - nie pij zbyt dużo przed jedzeniem, gdyż może to
      zmniejszyć Twój apetyt.

REKLAMA Czytaj dalej

Z tymi "tłustymi rzeczami" i słodyczami raczej uważałabym. Słodycze dostarczają
      tylko pustych kalorii, zaś produkty bogate w tłuszcze, zwłaszcza nasycone
      (tłuste mięsa, słodycze, czekolada, produkty cukiernicze) przy nadmiernym
      spożyciu mogą doprowadzić do zmian we frakcjach cholesterolu i w konsekwencji
      do procesów miażdżycowych i chorób serca.

Powodzenia, Ewa Sypnik - doradca żywieniowy, dietetyk
      • muisie Re: znalazłam coś 21.08.06, 10:58
        no nie wiem mozna sprobowac, ja od roku jem tonami maslo orzechowe i orzechy
        ale nic sie nie zmienilo... wiec nie wiem obawiam sie ze na kazdego dziala to
        inaczej...
        ale z tym jedzeniem wiele razy to prawda..

• muisie Re: znalazłam coś 21.08.06, 12:53
          a czy jak palisz to chudniesz??? Bo juz sama nie wiem chce rzucis., ale z
          drugiej strony to znam wiele osob grubych ktore pala strasznie duzo a mimo to
          nie chudna... wiec nie wiem, co myslicie???
          • Gość: gość_szczupła Re: znalazłam coś IP: 194.139.172.* 21.08.06, 13:53
            Można tak powiedzieć. To znaczy, gdy się rzuca palenie to się tyje. Nikotyna w
            organiźmie wpływa na metabolizm. Czyli nie tylko zwiększone łaknienie powoduje
            tycie ale i brak nikotyny. Niemniej palenie nie jest patentem na szczupłą
            sylwetkę.
            • muisie Re: znalazłam coś 21.08.06, 13:58
              OK wiec chyba rzuse palenie jak sie uda, ale wcale nie jestem taka pewna czy
              przytyje hmm ale zawsze warto sprobowac. A jak myslicie ile na to czasu
              potrzeba tzn po rzuceniu palenia ile organizm sie bedzie regenerowal i czy
              mozna przytyc od razu czy na przyklad po roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka