Dodaj do ulubionych

do dziewczyn po cesarce

29.08.06, 10:44
jak dlugo bolał was brzuch po porodzie? ja jestem w piatym tygodniu połogu i
ciągle boli mnie brzuch z prawej strony i też dość mocno przy stosunku. jak to
było/jest u was?
Obserwuj wątek
    • aneta_mil Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 10:54
      Dość długo, bo regularne bóle były około 2 miesięcy, potem zrosty parę miesięcy.
      Ciągnęło mnie w brzuchu po wysiłku, chociaż zagoiło się tak, że nic nie widać,
      nawet śladu po roku.
    • annieska Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 10:54

Miałam cesarkę o 10.20 rano a o 16 puściły mi dwa szwy więc lekarz doszywał mi
      je na żywca jeszcze na pooperacyjnej sali. Paprało mi się długo a więc i
      bolało, ale po 8 tygodniach w zasadzie ustąpił ból i wszelkie inne
      niedogodności, a blizna dzisiaj(17 misięcy temu) jest malutka i nie prezentuje
      się źle na tyle przejść co miałam związanych z cesarką.
    • gosiaczek278 Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 11:12
      dziewczyny, po co się męczycie. mi wyciągnięto bliźniaki i nie miałam czasu na
      ból. lekarz jeszcze w szpitalu polecił mi czopki diclofenac 50. bez obaw można
      karmić i naprawdę pomaga. poza tym szybciej się wszystko w środku goi. mnie
      brzych bolał ok tygodnia, a potem jak ręką odjął. bez problemów i bez bólu
      mogłam zająć się dzieciaczkami i nawet dźwigać ciężary po miesiącu.
      polecam i pozdrawiam
    • krokre Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 11:22
      Jestem już 5 miesięcy po porodzie.
      Bolało mnie tylko 2 tygodnie. Po 10 dniach zostały mi ściągnięte szwy, po tym
      czasie minęły jeszcze 3, 4 dni i ból minął jak "ręką odjął". Teraz z
      perspektywy czasu uważma że był to raczej ból związany z "ciągnięciem" szwów,
      bo po ich zdjęciu poczułam ulgę.
      Po samej operacji tylko raz poprosiłam o środek znieczulający bo bolało mnie
      tylko jak się ruszałam, jak leżałam lub siedziałam to bólu nie czułam.
      Na sali ze mną leżały jeszcze dwie dziewczyny po cc jedna z nich przez cały
      czas prosiła o znieczulające środki bo tak ją bolało, a ta druga razem ze mną
      zniosła to bardzo dobrze. Więc nie wiem od czego to zależy że jedne cierpią
      przez długi czas a inne (tak jak w moim przypadku) nie.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka
    • mfka Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 11:28
      Bolało mnie jak byłam w szpitalu, jak wyszłam w piątej dobie, to już nie
      wiedziałam,ze byłam cięta, w 6 tyg. po cc mogłam już ćwiczyć brzuszki i jak do
      tej pory (4,5 m-ca po cc) nie odczuwam żadnych dolegliwości.
    • inconnue1980 Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 15:04
      po mniej więcej miesiącu wszystko wróciło do normy smile teraz, od czasu do czasu, po prawie pięciu miesiącach odczuwam tylko takie kłucie szpilką po bliźnie.
    • szymciomania Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 15:16
      Jestem dwa miesiace po cesarce a juz zapomnialam ze ja w ogole mialam. Dwa dni
      po operacji czulam bol, potem juz bylo tylko z gorki. Szwy sciagneli w dzien
      wypisu ze szpitala, czyli w czwartym dniu. Mysle ze to moj synek pozwolil mi
      tak szybko zapomniec o bolu. Cesarke mialam na zyczenie, przy drugim dziecku
      tez bede chciala cesarke.
    • paula47 Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 15:17
      po cesarce wyszłam ze szpitala w 5 dobie i następnego dnia wniosłam już wózek
      na pierwsze piętro. dolegliwości odczuwałam tylko w szpitalu. krwawienie po
      porodzie ustąpiło w zasadzie po ok. 10 dniach a pierwszy stosunek odbyliśmy z
      mężem 5 tygodni po narodzinach naszej córci i wszystko było ok. teraz jestem 11
      tygodni po porodzie i blizna bardzo ładnie się goi a ja nie odczuwam żadnego
      bólu. od koleżanek po cesarkach dowiedziałam się, że jeżeli już coś boli po
      cesarce to w zasadzie tylko zszyte mięśnie i ma prawo boleć do pół roku. tyle
      też rozpuszczają się założone szwy.
      mnie tylko swędzi ta blizna.
    • helen82 Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 19:43
      czytam i nie wierze ja dopiero po 3 miesiacach przestalam czuc ból,teraz jest 5
      miesiecy i jak cos dzwigne to jeszcze czuje,rana jest zaczerwieniona i taka
      jakby podpuchnieta,lekarz powiedzial ze jest ok wiec myslałam ze wszyscy tak
      maja,a tu prosze po paru tyg. brzuszki tez bym tak chciala,seks to dopiero po 2
      miesiacach byłam wstanie przezyc.pozdr
    • sabko Re: do dziewczyn po cesarce 29.08.06, 21:19
      Faktycznie bolało jakieś 5 dni potem, odczuwałam jedynie dyskomfort gdy
      podniosłam coś cięższego ( 3 kg córcie nosiłam bez bólu). 6 tygodni po porodzie
      gdy byłam u lekarza, moja pani doktor śmiała się, że gdyby nie wiedziała, że
      miałam cesarkę to chybaby się nie zorientowała.
      No ale wiadomo, u każdego inaczej się goi i każda z nas ma inny próg bólu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka