Dodaj do ulubionych

antykoncepcja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:42
od roku biorę pigułki anty. najpierw harmonet a potem cilest. strasznie
zjechało mi libido, co szkodzi mojemu małżeństwu. Mój kochany mówi, żebym
zrezygnowała z pigułek. Mamy już jedno dziecko i na razie nie mozemy mieć
drugiego. dziewczyny, poradźcie co mam zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:50
      masz kilka wyjść, miedzy innymi:
      1. prezerwatywa
      2. spirala
      3. NPR
      4. NPR + prezerwatywa
      5. szklanka wody zamiast

polecam forum ANTYKONCEPCJA
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080
    • Gość: aga Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:59
      A twój kochany myśli o tobie czy raczej o sobie?
      • Gość: Aga Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:51
        aga napisała ,,,A twój kochany myśli o tobie czy raczej o sobie?
        Ja jednak mam takie zdanie: nie wiem o kim myśli Twój mąż ale jak ja bym
        straciła ochotę na seks to dla samej siebie piepszłabym tymi tabletkami. Truję
        się tymi tabsami i nic z nich nie mam???????? To anormalne.............
        Przemyśl, bo jeżeli jesteś młodą osobą to szkoda tracić to co najlepsze,
        relaksujące i ......a może mąż ma raję.
        • Gość: aga Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:26
          jak to nic z nich nie ma? ma pewność antykoncepcyjną, a przeciez o to włąśnie
          jej chodzi
          • Gość: aga Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:27
            no i - co w zamian proponuje jej kochany? ma jakieś propozycje?
            • agata035 Re: antykoncepcja 17.09.06, 23:03
              Po co mi zabezpieczenie anty jak nie mam ochoty na seks. Tabletki to jedna z
              wielu form zabezpieczająca przed niechcianą ciążą. Powinni sami zdecydować i
              wybrać to co dla nich najwygodniejsze i nie robi szkody kobiecie, a tabletki
              niewątpliwie nie są takie obojętne - jak nie libido, to żylaki, to
              tycie...........po co sobie niszczyć zdrowie.
    • Gość: ania Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:03
      ja miałam podobnie i zrezygnowałam z tabletek na rzecz plastrów. po około 2
      miesiącach ochota wróciła ku mojemu zadowoleniu i mojego chłopaka smile
    • Gość: iza Re: antykoncepcja IP: *.lodz.mm.pl 18.09.06, 15:09
      a nie mozesz zastosowac spirali?Jest mniej kłopotu i jesli masz juz dziecko to
      nie ma przeszkód raczej.Oczywiscie jesli jestes zdrowa.
      • Gość: tofik Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:40
        dzięki dziewczyny za odpowiedź. spirala mnie jakoś przeraża, planuję jeszcze
        mieć drugie dziecko za kilka lat.
        chyba jednak zrezygnuję całkowicie z pigułek. Tylko co wtedy? mam wizję:
        stresik non stop.
        I pytanie: co jeszcze mozna używać łącznie z gumkami?
        • Gość: lilka Re: antykoncepcja IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 19:30
          > stresik non stop.
          No to dołóż sobie którąś z metod objawowo-termicznych, wtedy stresik będzie
          tylko w części z gumkami, bo poowulacyjna faza cyklu jest przecież pewna.
          • Gość: Fanfanka Re: antykoncepcja IP: 61.189.240.* 18.09.06, 21:02
            Ale te motody objawowe chyba nie są aż takie skuteczne, jak ktoś ma nieregularny
            cykl bo dużo stresów i życie ciągle w biegu - cięzko się wtedy jakoś
            kontrolować. No ale jak nie można inaczej.. ja mam plastry i na razie nie chce
            zmieniać, gdybym musiała odstawić hormony to raczej ograniczyłabym seks a nie
            próbowała metod naturalnych
            • Gość: lilka Re: antykoncepcja IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.06, 07:03
              Zależy, co rozumiesz pod pojęciem "metody naturalne" - a wydaje mi sie, że masz
              jakieś mylne, przestarzałe informacje.
              Metody objawowo-termiczne mają PI około 1 i zupełnie nie trzeba mieć do nich
              regularnych cykli. Ty piszesz raczej o kalendarzyku, którego od dziesiecioleci
              nikt poważnie nie traktuje i gdzie regularnośc cykli miała zasadnicze
              znaczenie.
              Tu masz majważneijesze informacje o npr:
              pl.wikipedia.org/wiki/Naturalne_planowanie_rodziny
              • saskiaplus1 Re: antykoncepcja 19.09.06, 08:53
                Jak to, co rozumie pod pojęciem? To, co wypisują w pisemkach i w internecie:
                metody naturalne to stosunek przerywany plus tajemnicze obliczenia potencjalnej
                owulacji na podstawie czegoś tam (nikt nie wie czego).
                Zastanawiam się, kiedy ten ciemnogród w końcu wyginie...
                • Gość: ania Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:34
                  pomysl moze o pigulkach z wieksza dawka estrogenu, to pomaga na brak
                  libido... wink
                  • Gość: fi Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:28
                    A które z pigułek mają wysoka zawartość estrogenów?
                • Gość: most_inspired_girl Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:53
                  po pierwsze, metopdy naturalne to nie antykoncepcja bo antykoncepcja to sa
                  srodki, ktore pozwalaja na "bezpieczny" stosunek w kazdym czasie bez ryzyka
                  zajscia w ciaze. a metody nat opieraja sie na UNIKANIU stosunku w zagrozonym
                  czasie.. ja szanuje ludzi, ktorzy stosuja NPR, ale sama nie dalabym rady, za
                  duzo stresow i za bardzo rozregulowany organizm - mam plastry i na razie nie
                  chce z nich rezygnowac
                  • Gość: kinia Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:20
                    ja tez mam dobre doswiadczenie z plastrami. jak na srodek hormonalny to sprawuja
                    sie niezle. pozdr.
                    • oonka24 Re: antykoncepcja 20.09.06, 11:52
                      Ja chyba też zmienie na plastry, tabletki sa niewygodne i czasem zdarza mi sie
                      wziac je w ostatniej chwili jak zapomne, pozatym zoladek..
            • emilia_a Re: antykoncepcja 19.09.06, 13:55
              >gdybym musiała odstawić hormony to raczej ograniczyłabym seks

to jakaś nowa metoda anty? Na czym polega? Czy np. co czwarty dzień zamiast co
              drugi? Czy jakiś limit na miesiąc?

a nie
              > próbowała metod naturalnych

Metoda objawowo-termiczna ma skuteczność ponad 99% i może być stosowana z
              powodzeniem także przy nieregularnych cyklach.
              Hmm, na ale metoda "raz w miesiącu z prezerwatywą" pewnie by tą skuteczność
              przebiławink
              • Gość: aaaa Re: antykoncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 10:35
                Proponuje do prezerwatywy jeszcze globulki plemnikobojcze np patentex oval..2
                lata stosowania i zadnych bobasow i bobasek.Tylko jest jeden mankament
                strasznies ie pieni i trzeba wsadzic na 10 min przed stosunkiemcrying
                • ankus324234 Re: antykoncepcja 22.09.06, 17:16
                  To ja juz wole plastry, z tabletek zrezygnowalam po kilku niemilych sytuacjach z
                  zapominaniem.. jednak antykoncepcja hormonalna jest chyba najlepsza. Pozatym
                  prezerwatywa jakos zmniejsza frajde z sexu, wprowadza sztucznosc uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka